Widziałam u nas ostatnio w b. drogiej skadinąd kwiaciarni miniaturki za 25zl zaledwie, b. dużo sztuk ale kolor tylko jeden i niezbyt mi się podobał. Po 2 czy 3 dniach chciałam je znowu obejrzeć- 1wszy raz widziałam je na żywo- i nie było już ani jednej! Będę zaglądać, może trafi się jeszcze jakaś okazja...
Storczyki Blondysi :)
- Agita
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 lis 2008, o 15:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Urocze maleństwa!
Widziałam u nas ostatnio w b. drogiej skadinąd kwiaciarni miniaturki za 25zl zaledwie, b. dużo sztuk ale kolor tylko jeden i niezbyt mi się podobał. Po 2 czy 3 dniach chciałam je znowu obejrzeć- 1wszy raz widziałam je na żywo- i nie było już ani jednej! Będę zaglądać, może trafi się jeszcze jakaś okazja...
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Witajcie 
Dawno mnie tu nie było. Pomimo tego u kwiatków zachodzą ciągłe zmiany.
Pozwólcie, że oprowadzę Was i opowiem, co nowego
Uwielbiam patrzeć, jak otwierają się pączki
Bardzo przykro mi było, gdy zauważyłam, że część pączków odpadła. Na szczęście teraz-gdy roślinka się zadomowiła- zaczęła ponownie formować nowe pąki. Hurra!!!

Zauważyłam nawet nowy pęd

Tu następne ujęcie

Dawno mnie tu nie było. Pomimo tego u kwiatków zachodzą ciągłe zmiany.
Pozwólcie, że oprowadzę Was i opowiem, co nowego
Uwielbiam patrzeć, jak otwierają się pączki
Bardzo przykro mi było, gdy zauważyłam, że część pączków odpadła. Na szczęście teraz-gdy roślinka się zadomowiła- zaczęła ponownie formować nowe pąki. Hurra!!!

Zauważyłam nawet nowy pęd

Tu następne ujęcie

życie pełne jest pasji...
i urody:)
- Storczykowa

- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Blondysiu, telepatia, miałam pisać właśnie do Ciebie co słychać
uroczy falenopsis, taki optymistyczny kolorek (niedługo i ja będę takiego podziwiać na swoim parapecie, pączki roooosną
)
uroczy falenopsis, taki optymistyczny kolorek (niedługo i ja będę takiego podziwiać na swoim parapecie, pączki roooosną
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Prezent cudo
co do liści Violet, spróbuj może przecierać je mokrym wacikiem od spodu, lub zraszać. Miałam podobny problem, a teraz przy sezonie grzewczym mniejsza wilgotność powietrza jest co storczykom nie sprzyja, zwlaszcza gdy używają siły na pędy, kwiaty itp.
co do liści Violet, spróbuj może przecierać je mokrym wacikiem od spodu, lub zraszać. Miałam podobny problem, a teraz przy sezonie grzewczym mniejsza wilgotność powietrza jest co storczykom nie sprzyja, zwlaszcza gdy używają siły na pędy, kwiaty itp.
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa

Witajcie, Dusiu i Asiu 
Asiu, jeśli chodzi o Violet to robiłam jej nawet kompresy, ale chyba po chorobie, cały zasób sił wkłada w utrzymanie pędu przy życiu. Kupiłam ostatnio Asahi SL. Zraszam, może to coś pomoże. Jak na razie wyraźną poprawę widać na Krotonie
Pozdrawiam ;)
Asiu, jeśli chodzi o Violet to robiłam jej nawet kompresy, ale chyba po chorobie, cały zasób sił wkłada w utrzymanie pędu przy życiu. Kupiłam ostatnio Asahi SL. Zraszam, może to coś pomoże. Jak na razie wyraźną poprawę widać na Krotonie
Pozdrawiam ;)
Witaj Ariel 
Co do imienia, jeszcze nie mam koncepcji. Zwyczajowo poczekam aż sam się przedstawi jak pozostałe
Jak tak sobie na nie patrzę nagle coś w środku podpowiada mi jak do nich mówić. Jak patrzę na tę śliczność przychodzi mi do głowy Luksja. Białe obrzeża wyglądają jak rozbłysk światła. Tak.....
Chyba właśnie patrzycie na Luksję 
Co do imienia, jeszcze nie mam koncepcji. Zwyczajowo poczekam aż sam się przedstawi jak pozostałe
Mówiłam Ci że same się przedstawiają
Myślałeś kiedyś jak muszą czuć się astronomowie, którzy nagle odkrywają gwiazdę? Patrzą na to piękno na tle równie pięknego rozgwieżdżonego nieba i muszą nadać mu imię. Wierzę, że wtedy coś szepce im do ucha. Ja mam tak samo gdy patrzę na storczyki. Gdy spodziewasz się dziecka masz 9 miesięcy na wymyślanie. Tu masz tylko intuicję i natchnienie