Moje storczyki i problemy....
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
kiedyś napisałam 173 posty w 1 dzień, ale na innym forum.
a co do uważnego czytania, to nawet, jak przeczytam uważnie, to potem zapomnę co było lub pomyli mi się z innym postem. ale zamiast czytać posty niedotyczącem oich storczyków i moich problemów, a także problemów, na które nie moge udzielić porady, wolę pooglądać fotki. bo ja przede wszystkim oglądam fotki storczyków gdy pisze.
a co do uważnego czytania, to nawet, jak przeczytam uważnie, to potem zapomnę co było lub pomyli mi się z innym postem. ale zamiast czytać posty niedotyczącem oich storczyków i moich problemów, a także problemów, na które nie moge udzielić porady, wolę pooglądać fotki. bo ja przede wszystkim oglądam fotki storczyków gdy pisze.
- MariaTeresa

- Od: 1 lut 2008, o 02:43
no cóż nie będę "rzucać kamieniem" bo zdarzyło mi się coś niedokładnie przeczytać...
a zwykle piszę i czytam w nocy .
błagam sąd "skorupkowy" o ułaskawienie..

a zwykle piszę i czytam w nocy .
błagam sąd "skorupkowy" o ułaskawienie..
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
Oczywiscie ułaskawiamy ale prosimy o większą uwagę
Ostatnio podlewałam moje storczyki...prawie dwie godziny
...ale miałam przy tym przyjemnosci:) wszystkie ogladałam....podziwiałam i cieszyłam sie sama do siebie
Rozładowały mi sie baterie w aparacie...jak podładuje to zrobie zdjęcie mojego storczyka nr 2....Pęd sie pnie do góry niesamowicie....Juz sie nie moge doczekac kwitnienia 
Ostatnio podlewałam moje storczyki...prawie dwie godziny
- miaaa

- Od: 12 lut 2008, o 13:58
Aniu ja tez lubię podlewać, bo wtedy robię gruntowny przegląd storczyków
a to sama przyjemność ( jeśli oczywiście wszystko jest w porządku)
mój falenopsis też wypuścił pęd kwiatowy, który pnie się jak szalony
ciekawe, który będzie pierwszy (zakwitnie) - Twój czy mój hehehe
Czekam na fotki ;)
Pozdrawiam słonecznie
Czekam na fotki ;)
Pozdrawiam słonecznie
- miaaa

Aniu mój biały też właśnie puścił pęd z uśpionego oczka
na dole też coś się pojawiło, tylko trudno mi ocenić czy jest to pęd kwiatowy czy korzonek
mam nadzieje, ze to pierwsze
w ogóle ten falenopsis rośnie jak szalony - od wiosny wypuścił 8 korzonków, dziewiąty - wychodzi, 2 listki i to "coś" - co trudno określić ;) Pokażę w moim wątku, tylko zrobię fotki - na razie baterie się ładują ;)
pozdrawiam serdecznie 8)
pozdrawiam serdecznie 8)
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
najlepiej to w ogóle odejdę z forum, jak wam nie pasuje. nie to nie. oglądanie mi nie starczy, musze coś pisać, albo przynajmniej chwalić fotki storczyków. ale wam nic nie pasi. a nie zmusicie mnie, bym zaczęła interesować się czymś, co mnie nie interesuje (tzn. czytać postów, które nie dotyczyły i nie dotyczą moich storczyków). zawsze odpowiadam na najświeższe posty, nie przeglądam kilku stron. zresztą na problemy sprzed kilku stron już odpowiedziałam w poprzednich dniach lub odpowiedział ktoś inny.
- miaaa

Storczykowa tu nie o to chodzi, żebyś odeszła. Jesteś tu potrzebna, bo masz doświadczenie w uprawie storczyków i Twoje rady na pewno się przydają. Poza tym bardzo miło oglądać Twój wątek i Twoje przepiękne storczyki. Chodzi tu natomiast o to, żebyś się troszkę bardziej zaangażowała w to co piszesz.
Chyba o to chodzi, żeby dzielić się wiedza praktyczną.
Pozdrawiam i nie uciekaj od nas
Chyba o to chodzi, żeby dzielić się wiedza praktyczną.
Pozdrawiam i nie uciekaj od nas
ja mam takie stare,ale wciąż działające urządzenie;termometr+higrometr

widać je trochę za Dendrobium

widać je trochę za Dendrobium
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki