Ogród? Tak! Niecierpliwie czekam aż urośnie... AguJa

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród? Tak! Niecierpliwie czekam aż urośnie... AguJa

Post »

Giełdy ze starociami to jest to! ;:215 Możesz sto razy być i nic ale pójdziesz sto pierwszy i buuum! Cudo zobaczysz. ;:215
Miałam ekspansywną trawę. Tak pięknie i niewinnie wyglądała gdy ją wiosną sadziłam. ;:170 Do jesieni opanowała całą rabatkę i zeżarła wszystko po drodze! :evil: Pozbyłam się od razu. Uffff... na szczęście już nie wyłazi z tajemnych, nieodkopanych podziemnych rozłogów. ;:124
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja też uwielbiam starocie. Mam w domu stare meble połączone z nowymi
Lubie taki styl.
Jest dla mnie bardzo ciepły.
Zamówiłaś całą masę róż. Mam z tej listy tylko 3 Iceberga, Pastllę i Bonicę
Jestem z nich bardzo zadowolona
Ja niestety nie mam już miejsca na sadzenie róż. Mam ich już 70, jak na moje rabaty wystarczy
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

AguJa pisze: Z nas dwojga to ja jestem ta bardziej gospodarna :;230 no chyba, że trzeba mnie czasem otrzeźwić w mojej manii tylko w tym jednym temacie ;)
Ale mnie rozbawiłaś tym zdaniem.. Powinnaś je zapisać w czasie przeszłym. "Z nas dwojga to ja BYŁAM ta bardziej gospodarna". Od czasu bywania na forum wydaję chyba więcej na "swoje przyjemności" niż mój eM. Kiedyś wystarczyły mi nowe szpilki w sezonie, para jeansów czy sukienka od okazji.. teraz każdy wolny grosz idzie w ziemię ;:306 mąż stał się tym racjonalnym, mówiącym: wystarczy :;230
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszka, zaglądam w sprawie trawy :D
To nie jest wydmuchrzyca. To mozga. Ładna, ale równie ekspansywna.
Źdźbła wydmuchrzycy są sztywne i ostre, można się nimi skaleczyć. Mozga jest bardziej miękka i przewieszająca się. Na rabacie absolotnie się nie nadaje, ale jeśli masz wolny teren do zakrycia to ona jak najbardziej. ;:108
Ja ją wywaliłam, gdy zobaczyłam, jak zagarnia wszystko wokół.
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Aga,Zuza wpiszcie w gogle FARBA LAKIER SPRAY 400ML CHROM :wink:
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Ooo, a takie to ja w LM widziałam ;:oj
Tylko czy taka da taki sam efekt jak ta Mirror-Spiegel :?
Tamta czytałam że daje efekt odbicia lustrzanego, chociaż ta w grafice googla też nieźle wygląda ;:108
Hmmm, może trzeba by spróbować :lol:
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

AguJa pisze: ... ja byłam na Elizówce w niedzielę. Tam jest samochodowa.....
A za moich studenckich czasów w Elizówce był Rolniczy Zakład Doświadczalny, mieliśmy tam zajęcia. O ile sobie dobrze przypominam to w Elizówce były owce, a konie na Felinie za Majdankiem. Ciekawe co się tam teraz mieści...

Miałam straszne zaległości w Twoim wątku Agnieszko - ale już teraz jestem na bieżąco.
A w kwestii staroci - to ja mam takie "antyki" na działce. Jak kończyłam domek to nie miałam kasy na meble. Dostałam taki kredens z lat 50-tych od przyjaciół i tak się zaczęło... Teraz nie wyobrażam sobie tam innych mebli.
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zajrzałam z ciekawością do Twojego wątku - ale tu się dzieje! Początki powstawania ogrodu są fascynujące, nic jeszcze nie ogranicza, wszystko można zmieniać, przesadzać, planować od nowa. Kiedy ogród jest już bardziej dojrzały są już pewne ograniczenia, duże drzewa mocno zacieniają i pochłaniają masę wody, nie wszystko chce pod nimi rosnąć. Wyboru roślin należy dokonywać wtedy rozsądniej. Ale to wszystko jeszcze przed Tobą... Będę kibicować Twoim poczynaniom i zaglądać do wątku.
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57

Post »

Witajcie kochani
nie wiem jak u Was dzisiaj z pogodą, ale u mnie to koszmarna od rana!
Śnieg, grube płaty lecące z nieba i czarna mokra ziemia.. brr no nic przyjemnego.
Ratując resztkę samopoczucia wyjęłam z zamrażarki truskawki i będą kluseczki z pachnącymi latem truskaweczkami ;:3

Zbieram się żeby zacząć robić sobie kompendium wiedzy o roślinach jakie mam u siebie. Podstawowe informacje odnośnie wyglądu, nazwy, upodobań, terminów kwitnień, cięcia, nawożenia.. co, jak, kiedy..
Trochę już ich mam w zeszycie, ale tu takimi skrótami, a przydałoby się troszeczkę szerzej..
Zacznę od róż, hortensji i powojników, bo tu najwięcej można popełniać błędów.
A ja jako zieleniec jeszcze mogę z tej troskliwości nawet krzywdę zrobić ;:131

Andzia nie wiedziałam, że w Słomczynie są też ogrodowe.. zawsze z autami mi się kojarzyło to miejsce.
A w soboty na Podwalu jest też bardzo dużo roślin :)

Aneczka moja też wyglądała bardzo niewinnie i tak mi się podobała u znajomych, że dostałam całą karpę.. rozsadziłam po 3-4 ździebełka a za 3 miesiące to były już takie jak na tym zdjęciu.. teraz już nawet jej nie stopuję, wykopię tylko inne rośliny z tamtego miejsca i niech sobie idzie ,miejscówkę ma za garażem od północnej strony.. w sumie to niech zapełni tą przestrzeń.
A to wyłażenie niechcianych roślin to fatalne jest! Mam tą nieszczęsną Goję i masakra normalnie ;:145

Małgosia 70! ;:oj A mówisz, że mały ogródek.. a poza nimi jeszcze masz tyle innych piękności!
Bonica, Pastella i Iceberg to wychwalone różyce w wielu wątkach, czyt. niezawodne i piękne. W ciemno je zamawiałam :)
Trzeba mieć niezłe wyczucie u dobry gust, żeby umieć połączyć stare meble z nowoczesnymi! Zdolniacha z Ciebie :uszy
I te i te mi się podobają :)

Sabinka Ty się nie śmiej.. to tragedia jest! Człowiek normalnie jak w transie jakimś.. i rozum podpowiada nawet.. wystarczy Ci już..a palec sam idzie i klik.. i już w koszyku ;:224
ale to tylko w tej jednej jedynej kwestii.. resztę trzymam w stalowych ryzach... żeby na kwiatki nie zabrakło :;230
a Twoje słowa Kiedyś wystarczyły mi nowe szpilki w sezonie, para jeansów czy sukienka od okazji.. teraz każdy wolny grosz idzie w ziemię
to jakbym siebie słyszała.. ciągle tylko ciuchy mi w głowie były.. na szczęście mam tyle zapasów z tamtych czasów, że teraz omijam sklepy i wcale nawet mnie nie ciągnie.
Jeden nałóg, zamieniłam na drugi..
A! Właśnie! Wczoraj mój eM w trakcie rozmowy powiedział takie zdanie: "nie sądziłem, że zatęsknię do tych czasów, kiedy ciuchy tylko Ci w głowie były".. bo rozstrzygał się temat Walentynek.. i on mi jakąś sukienkę pokazywał w ofercie.. a ja na to, że nie.. wolę kwiatka.. z korzeniami! :;230

Wandziu bardzo Ci dziękuję za rozpoznanie mojej nad wyraz bujnej trawki ;:196

Mariusz dzięki za namiar! Nie ma to jak "złota rączka" ;) Zuzka, patrzyłam na all.. te kule i od 10 zł i wyżej.. warto spróbować jaki da efekt!
A i znalazłam jeszcze takie oto kule...http://www.szklo-polskie.pl/pl/35-jasne

Marysiu fajnie, że mnie znowu odwiedziłaś ;:196
Jeśli chodzi o Instytuty UMCS to ciągła rotacja... tu znalazłam kilka słów o niej http://www.up.lublin.pl/798/
Widzę, że moje tereny nie są dla Ciebie obce :) Czasy studenckie to piękne lata!
Swoje też bardzo mile wspominam zarówno te lubelskie jak i krakowskie :)
Jeśli chodzi o stare meble to i u nas jest fajny kredens po babci i zegar, obraz wszystko w jednej tonacji i nie wyobrażam sobie żeby tego nie było.

Kleo witam Cię i cieszę się, że mnie odwiedziłaś. Mam nadzieję, że częściej zagościsz :)
Masz rację, że później to już kwestia odpowiednich wyborów i selekcji roślin.
Nie mam u siebie jeszcze ani jednego drzewa większego ode mnie ;), więc chyba jeszcze trochę przyjdzie mi poczekać ;:219

Odwiedzam ostatnio pewną szkółkę, która ma takie oto fajnie zrobione rabaty. Nic skomplikowanego a tak świetnie wygląda :) Muszę Wam to pokazać bo jestem zachwycona tym pomysłem ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
InesS
200p
200p
Od: 18 sty 2013, o 12:59

Post »

Świetne zdjęcia z pięknymi rabatami! ;:108
;:oj Moja pierwsza myśl, że to już u Ciebie, tylko kiedy dałaś radę to wszystko posadzić hehe :;230 .
Bardzo pomysłowo i ładnie zorganizowane. Godne podkardnięcia pomysłu.
U mnie też wszystko całkowicie białe i zaśnieżone i ciągle pada :heja
Pozdrawiam
Agnieszka
W Liliowej Dolinie Rospudy
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

No mnie się super podobają takie wyniesione rabaty z murkami kamiennymi. tyle że ten kamień na murki to wcale za tani nie jest ;:153
Jak by mi ktoś takiego kamlota zasponsorował, to sama bym własnymi ręcami te murki stawiała ;:183
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

AguJa pisze: A! Właśnie! Wczoraj mój eM w trakcie rozmowy powiedział takie zdanie: "nie sądziłem, że zatęsknię do tych czasów, kiedy ciuchy tylko Ci w głowie były".. bo rozstrzygał się temat Walentynek.. i on mi jakąś sukienkę pokazywał w ofercie.. a ja na to, że nie.. wolę kwiatka.. z korzeniami! :;230
Ha ha ha! Mój Połówek też już tęskni do tych czasów. ;:306
Nawet cięte kwiaty mnie już nie bawią. Też zdecydowanie wolę te z korzeniami. :lol:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Agnieszko :wit . Zazdroszczę truskawek, moje już dawno skonsumowane ;:108 . Genialna ta szkółka a raczej podwyższone rabaty ;:333 . Wyglądają bardzo ciekawie . U mnie też jest fatalna pogoda. Jest pochmurno i leje ;:145 a ja tak myślałam, że dzisiaj zrobię kilka rzeczy na zewnątrz i taki klops . Chciałam pośpieszyć robotę i mam za swoje ;:306 . W niedzielę spodziewam się gości z powodu urodzin córki tak więc zapewne w sobotę nie będę miała czasu na ogródek , a może ? Zobaczymy jaka będzie pogoda. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Aguś, ten pomysł z podwyższoną rabatą ułożoną z kamieni jest świetny. Podkradamy. Tylko faktycznie skąd kamienie takie? Coś wymyślimy. ;:333
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Agnieszka, stolik będzie super.Podniesiona rabata fajna ale masz rację, kamienie są koszmarnie drogie. Ja już się nadźwigałam , polnych i więcej choć by nie wiem co dźwigać nie będę, ale popatrzeć można i oczy nacieszyć.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”