Mój ogród wśród łąk część 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 5

Post »

:wit

Kubulek śliczności :heja Rozumiem Twoje uczucia, bo moja wnusia też jest teraz moim ulubionym obiektem do fotografowania :D
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Małgoś zacznę od ;:196 dla Kubusia ale fajny chłopczyk ;:167 masz wesoło w domku .

U mnie zima na całego .. mam trochę doły i wzięłam się delikatnie za sianie :tan

Czytam o tej cudnej mulicy Fortunie ..... czekam na zdjęcia :)

Pozdrowionka kochana przesyłam :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Gosiu,obiekt do fotografowania cudny,buziaki dla Kubusia,,śniegu u mnie nie ma ,a zapowiadają mrozy ,wszędzie dosypuje ,a u mnie nic ;:223 pozdrawiam gorąco ;:168
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu Kubuś już wyrośnięty niemowlak, irokeza ma świetnego. ;:167 U mnie też spadło trochę śniegu, cieszę się, bo mrozy rzeczywiście spore zapowiadają. ;:202 Otworzę wątek, jak się trochę ogarnę, mam teraz więcej pracy.
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Kubulek do zacałowania, rośnie jak na drożdżach. U mnie tez cały dzień pada i pada.
Zaczynamy ferie, nie ;)
Pozdrawiam - Justyna
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

:wit
Zima zaczęła mi doskwierać i to bardzo poważnie i dotkliwie. Pomimo jej uroku, bo i śnieżek jest i słoneczko, i mróz nieduży....niech już sobie idzie. :evil:
A żeby całkiem nie popaść w marazm i deprechę, zaczęłam od przeglądania moich nasionek. Z biegiem lat wybieram takie roślinki i warzywa, na których się nie zawiodłam i wiem, że mi urosną. Chociaż, nie ukrywam co roku skuszę na coś nowego, coś intrygującego.
Dzisiaj będę siała kobeę.W sumie obraziłam się na nią w zeszłym roku. Ale jej nieudolne kwitnienie to raczej moja wina. Za mało jej dałam nawozu. Ona lubi jedzonko ;:173

Becia - Muł jak muł, ale to nowe cudo jeszcze nie obfocone jest jedyne w swoim rodzaju. I ma na imię Fortuna ;:167

Olka - Pewnie już i u Ciebie śnieg popadał :D . Ja mam sporo, nawet dzisiaj prószył. Ładnie ze śniegiem zima wygląda.

Aguś - Kubulek wycałowany na zapas, bo teraz rzadko bywa u babuni :( Był ze mną cały weekend, słodziak jest. Ucałuj córunię ;:196

Zuzia - Śpioszki tendencyjne rzekłabym :lol: A przedłużającą się zimą proszę mnie tu nie straszyć ;:144

Marysiu - Mój Kubuś przesłonił mi cały świat. To moje maleńkie szczęście, ale obiekt ostatnio trudny do fotografowania, bo straszna z niego wiercipięta. A jego pierwszy uśmiech....wiesz o czym piszę ;:333

Violka - Mulicy nie obfociłam, bo za duże mrozy były na jazdy. Ale wszystko do nadrobienia. A doły....ja też złapałam okropnego, i gramolę się powolutku powolutku....a Kubuś mieszkał ze mną, a teraz jest wnukiem przechodnim. Młodzi powoli nas opuszczają i idą na swoje. Serce babci żal ściska, ale cóż....życie. Nie można mieć wszystkiego.
Violka a kiedy mam siać lawendę?

Martuś - I co, nasypało śniegu? Mam nadzieję, że tak bo szkoda Twoich pięknych roślinek. ;:196

Soniu - No to czekam na wątek. I ja ostatnio nie mogę nadążyć ze wszystkim. To objaw braku naładowanych bateryjek....bo ja na słoneczne chodzę ;:172

Justynko - Kto zaczyna ferie, ten zaczyna :( Zuza oddana do babci, ja do pracy z niefajną sprawą się męczę. I to robota na dłużej. Urlop muszę mieć w pierwszej połowie lutego, bo obiecałam młodym że zajmę się Kubusiem. Ale to już po feriach będzie.Pojadę sobie teraz z Zuzą na weekend nad morze, odsapnę, pomoczę się w basenie. A Ty co planujesz na ferie?

Zimowe obrazki z mojego zimowego ogrodu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

budowa igloo zakończona...przed czasem, bo inżynier Zuza nie miała planu na dach ;:173

Obrazek

Pozdrawiam. Do popisania kochani :wit
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Ogród pod śniegową pierzynką ślicznie wygląda :) Kobeę wysiałaś, pamiętam że trzeba ją na początku roku wysiać żeby do jesieni zawiązała nasiona...jaki Masz kolor :?: Co jeszcze planujesz wysiać :?: Nasiona już pokazują się w sklepach, do warzywnika prawie wszystko kupiłam. Kwiaty też wpadły do koszyka ;:224 Teraz tylko siać i czekać czy coś wzejdzie ;:108
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Małgoś jak bałwan stoi, to u was musi być dużo śniegu...U mnie owszem , poprószyło , jest biało , ale może tak na 2 cm... Śnieg nie lepiący i raczej nie da się z niego nic tworzyć... Ale ci zazdroszczę weekendu nad morzem ... Oj jak bym chciała... Niestety ani latem nie jest mi to pisane w tym roku. ;:222
Ja też posiałam już kobeę :tan Sezon siewczy rozpoczęty. :heja
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Małgoś, rozumiem. Ale weekend nad morzem ;) zazdroszczę. D mnie wczoraj zadzwonił właściciel z Dębek -jest okazja mieć dwa tygodnie wolnego od 1lipca ;:138 za małe pieniądze. Śniegu masz tyle co ja. Bałwan i u nas, mój ma doniczkę, a na tym czapkę umocowaną :wink:
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu ogród w śniegu już bardziej optymistyczny. :) Też żyję w słońcu, szarość rzuca mnie na fotel z kocykiem. Kubuś na spacerze szczęśliwy, moi synowie tylko poczuli świeże powietrze już spali. :D Młodzi powinni żyć samodzielnie, a wnusio od święta będzie bardziej rozpieszczany. ;:167
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A są u Ciebie różnice w ilości,raz mniej raz więcej?
U mnie czy pada czy topnieje,ciągle tyle samo :|
To doprowadza do szaleństwa,nie lubię iglaków za stateczność,a śnieg który WCALE nie zmienia kształtu/objętości/wyglądu to jak sala tortur :lol:
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Małgosiu lawendę wysiałam niedawno na próbę .. czy nasiona ok .. i wschodzą w ciągu 3- 4 dni .. ale nie ma słońca .. czekaj do końca lutego... bo się wyciągnie i kaput .. Jak chcesz wysiej sobie na próbę parę ziarenek zobaczysz jak ładnie kiełkuje .

Padłam jak zobaczyłam igloo ;:306 .. ciekawa jestem co by moja Ola wymyśliła na budowlę dachu .
Ja z dziewczynami zajmujemy się ostatnio decoupagem .. znasz temat ? trochę się w to wkręciłam ;:224
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Tulap pisze:... śnieg który WCALE nie zmienia kształtu/objętości/wyglądu to jak sala tortur :lol:
Tulapku, ulep sobie bałwana, to śnieg zmieni kształt :;230

Małgoś, zimę masz śliczną, u nas jak u Oli, śnieg się nie lepi i jest go za mało na wszelakie budowle ;:222 Mam nadzieję że choć roślinki osłoni :roll:
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jakby się dało,właśnie w pierwszym dniu się dało a teraz pomarzyć można :?
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Małgosiu, Kubuś do zacałowania, a jaką ma super fryzurkę :D Zima u Ciebie piękna, śnieżna. U mnie śniegu mało, co mnie martwi, bo róże mają marną okrywę. Po mrozach na przełomie roku już widzę, że nie obędzie się bez strat. Piano ma cały czarny pęd aż do samego kopczyka, a William S też coś niedobrze wygląda ;:185
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”