Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi
Ja nienawidzę wszelkich oprysków. Jeśli jakieś robię, to tylko na róże. Reszta roślin musi być zdrowa, a jak nie to pa, pa.
- sweetdaisy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iwonko, to jednak potwierdza się, że te magnoliowe sadzonki niekwitnące potrzebują do zakwitnięcia 6-7 lat. Uzbrajam więc się w cierpliwość i czekam
Monia, ta tą okoliczność musiała bym kupić sobie siekierkę
Ale pokląć i powyzywać sobie na nią mogę, to nic nie kosztuje
Marzenko, tak, z Marcinkami żegnam się definitywnie na wiosnę, to już koniec naszego romansu...
Wandziu, zgadzam się z Tobą w 100%
Aniu, to na wiosnę widzę będzie więcej eksmisji na bruk...
Sabinko, a może różowe cię zainteresują?
Róż to co prawda nie czerwień, ale blisko...
I moje nie łapią mączniaka...
Soniu, jak dla mnie też chryzantemy mają więcej uroku
Olu, a do tego powstają co rusz nowe, piękniejsze odmiany, a ogrody coś nie chcą się nam same powiększać...
Agnieszko, moich Marcinków mączniak nie jadał, ale i tak się pożegnamy. Moje to na szczęście nie prezenty, więc mam wolną rękę
Wando, bardzo podoba mi się Twoje zdroworozsądkowe podejście do tematu. Mam podobne
--------------------
Za oknem plucha i zimno brrrr. Nie ma co obfotografować, jak wracam do domu to już ciemno. W związku z tym faktem stwierdziłam, że trzeba sobie znaleźć jakieś zajęcie. Trzymając się tej myśli popędziłam do sklepu i nakupiłam pierdołek do robienia stroików i niedługo zabieram się do roboty. Jak skończę to jeśli są chętni popstrykam zdjęcia i pokażę. Muszę jeszcze kupić sobie porządny pistolet do kleju, bo mój stary wyciągnął kopyta
W Lidlu były fajne i niedrogie, ale niestety już się nie załapałam
A w innych sklepach za porządny to ceny już są bajońskie. No nic, jak pech to pech, teraz trza będzie zabulić... 

Monia, ta tą okoliczność musiała bym kupić sobie siekierkę

Marzenko, tak, z Marcinkami żegnam się definitywnie na wiosnę, to już koniec naszego romansu...

Wandziu, zgadzam się z Tobą w 100%

Aniu, to na wiosnę widzę będzie więcej eksmisji na bruk...

Sabinko, a może różowe cię zainteresują?

Soniu, jak dla mnie też chryzantemy mają więcej uroku

Olu, a do tego powstają co rusz nowe, piękniejsze odmiany, a ogrody coś nie chcą się nam same powiększać...

Agnieszko, moich Marcinków mączniak nie jadał, ale i tak się pożegnamy. Moje to na szczęście nie prezenty, więc mam wolną rękę

Wando, bardzo podoba mi się Twoje zdroworozsądkowe podejście do tematu. Mam podobne

--------------------
Za oknem plucha i zimno brrrr. Nie ma co obfotografować, jak wracam do domu to już ciemno. W związku z tym faktem stwierdziłam, że trzeba sobie znaleźć jakieś zajęcie. Trzymając się tej myśli popędziłam do sklepu i nakupiłam pierdołek do robienia stroików i niedługo zabieram się do roboty. Jak skończę to jeśli są chętni popstrykam zdjęcia i pokażę. Muszę jeszcze kupić sobie porządny pistolet do kleju, bo mój stary wyciągnął kopyta

- beacia0088
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zuziu ja chętnie popatrzę jak zrobisz bo ja z tych co lubią je oglądać ,ale nie robić
Więc gratuluję pomysłu i miłej roboty.Chętna jestem na fotorelację 

Zaoszczędziłaś na cebulach to 30zł za pistolet Ci nie ujmie na cebulach 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Skutecznie zostały mi 'wybite z głowy' marcinki. I bardzo dobrze, bo skoro one takie chorowite i przez to mało urokliwe, to już ich nie chcę.
A nosiłam się z zamiarem wprowadzenia ich na rabaty.
Dzięki za dyskusję na temat marcinków.

A nosiłam się z zamiarem wprowadzenia ich na rabaty.
Dzięki za dyskusję na temat marcinków.

- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Zuza, jeśli szukasz pistoletu to odwiedź sklepy budowlane. Typu Majster czy OBI. W tym pierwszym kupowałam w ubiegłym roku pistolet i płaciłam coś w granicach 25 zł, poszukaj też na allegroo, czasami mają fajne zestawy pistolet plus zapas kleju i wychodzi dobra cena.
Z tymi Marcinkami to nie chodzi akurat o ten konkretny kolor, ale o wysokość. Potrzebuję tych wysokich, bo w miejscu gdzie chciałbym je wsadzić małe zginą marnie
Z tymi Marcinkami to nie chodzi akurat o ten konkretny kolor, ale o wysokość. Potrzebuję tych wysokich, bo w miejscu gdzie chciałbym je wsadzić małe zginą marnie

- sweetdaisy
Beatko, będę pamiętała i wstawię zdjęcia jak zrobię te stroiki
Widziałam że Ty masz inną pasję, byłam na wątku z ciachami, mniam
Tulap, problem w tym, że taki pistolet jaki sobie upatrzyłam, bezprzewodowy z podstawą i wyłącznikiem termicznym to gruuubo ponad setka
a jego odpowiednik w lidlu był za 40 zeta
Lucynko, jedni są za Marcinkami, jedni przeciw. Ja mam, sprawdziłam i wiem że już się z nimi żegnam
Jak dla mnie są ładniejsze rośliny które mogę posadzić w tym miejscu
Sabinko, właśnie szukałam u wujka googla nazwy tych Marcinków które ja mam i powiem Ci że mam mętlik w głowie. Otóż z tego co widzę, to chyba jednak nie są Marcinki a chryzantemy drobnokwiatowe bo z tego co widzę, Marcinki mają żółciutki środek, a te moje nie mają
Nie wiem jednak jak wysokie są chryzantemy, bo moje nie cięte były wysokie tak ok 50-60cm. Musiałam je podpierać. Jeśli przetrwają zimę (jedna z sadzonek nie dała rady zeszłej zimy) i będziesz zainteresowana to wykopię i Ci podeślę. Nie mam zdjęć całej rośliny, ale pojedynczy kwiatek wygląda tak:

Tulap, problem w tym, że taki pistolet jaki sobie upatrzyłam, bezprzewodowy z podstawą i wyłącznikiem termicznym to gruuubo ponad setka

Lucynko, jedni są za Marcinkami, jedni przeciw. Ja mam, sprawdziłam i wiem że już się z nimi żegnam

Sabinko, właśnie szukałam u wujka googla nazwy tych Marcinków które ja mam i powiem Ci że mam mętlik w głowie. Otóż z tego co widzę, to chyba jednak nie są Marcinki a chryzantemy drobnokwiatowe bo z tego co widzę, Marcinki mają żółciutki środek, a te moje nie mają

- nifredil
Marcinki czy chryzantema.. ważne, że są urocze. A skoro nie łapią mączniaka to może faktycznie chryzantemy. Piszesz, że mają około 50 -60 cm
Jakby przetrwały to daj mi znać 

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Przede wszystkim liście mają inne, a na zdjęciu na bank chryzantema
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zuza chryzantema jest śliczna, przytniesz w czerwcu krótko, będzie zwarta i niska.
Nie cięte, się pokładają i mają mało pędów, dlatego się zniechęciłaś. 

- sweetdaisy
Nie uwierzycie, byłam dziś w LM zobaczyć za pistoletem do kleju, a tam w wielkim koszu wyprzedaż z napisem wszystko za 2 zł. Patrzę a tam van eijki, night queeny, anqueliki, mixy pełnych, mixy niskich i inne, białe, żółte, żółte z czerwoną obwódką, z czerwonym paskiem, różowe strzępiaste i chyba z 8 odmian narcyzów
Wzięłam tylko dwie paczki jakiś botanicznych po 10szt w paczce i zapłaciłam za 20szt całe 4 zł
Że też nie mam siły i chęci na grzebanie już w ziemi... nawet eM się zdziwił że tak mało zabrałam z kosza. Ale te jeszcze wsadzę do donicy na ganku, na ogród już nie wyłażę sadzić
----------------------------
Sabinko, jak chryzantemka przetrwa zimę to się zgadamy
Dorota, tak właśnie myślałam że to nie marcinki, dzięki
Soniu, cięłam ja w tym roku dwa razy. Mimo to urosła na dobre 40cm, a przez to podwójne cięcie późno zakwitła. Już podjęłam decyzję, z tą się żegnam a inne będą kupowane tylko do donic jako jednoroczne.

----------------------------
Sabinko, jak chryzantemka przetrwa zimę to się zgadamy

Dorota, tak właśnie myślałam że to nie marcinki, dzięki

Soniu, cięłam ja w tym roku dwa razy. Mimo to urosła na dobre 40cm, a przez to podwójne cięcie późno zakwitła. Już podjęłam decyzję, z tą się żegnam a inne będą kupowane tylko do donic jako jednoroczne.
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Zuza , no to też ci się zakupy udały.
Tylko czemu nie wcześniej takie ceny, prawda?
Teraz już by nic nie wygoniło mnie pracować do ogrodu.
Chociaż jakieś plusowe temperatury znów nadchodzą...Kto wie ...

Teraz już by nic nie wygoniło mnie pracować do ogrodu.
Chociaż jakieś plusowe temperatury znów nadchodzą...Kto wie ...

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Zuzka
że też nie ma umnie tego LM
U mnie na plusie i w dzień i w nocy, to bym chętnie jeszcze pogrzebała w ziemi! Za taką cenę?!
No grzechem byłoby nie wziąć. 

- nifredil
Zuza, że też u mnie LM otwierają dopiero przed świętami
Za rok będziemy wszystkie razem polować na cebulowe
A powiedz mi jak oceniasz stan tych cebulek? Pytam, bo jak w OBI robili taką mega obniżkę to zwykle nie było w czym wybierać, wszystko ususzone albo zgniłe..
Niestety co do wsadzania, to u mnie by nie przeszło. Mróz i śnieg jakoś nie znikają, chociaż w prognozach zapowiadają ocieplenie na przyszły tydzień.

Niestety co do wsadzania, to u mnie by nie przeszło. Mróz i śnieg jakoś nie znikają, chociaż w prognozach zapowiadają ocieplenie na przyszły tydzień.
Coo
No nie...Ja to bym już kosz z miejsca wziął
Ale co prawda to prawda,teraz tylko kończyć prace najszybciej jak się da i zimować

No nie...Ja to bym już kosz z miejsca wziął

Ale co prawda to prawda,teraz tylko kończyć prace najszybciej jak się da i zimować