Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Post »

Ja nienawidzę wszelkich oprysków. Jeśli jakieś robię, to tylko na róże. Reszta roślin musi być zdrowa, a jak nie to pa, pa.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko, to jednak potwierdza się, że te magnoliowe sadzonki niekwitnące potrzebują do zakwitnięcia 6-7 lat. Uzbrajam więc się w cierpliwość i czekam ;:108
Monia, ta tą okoliczność musiała bym kupić sobie siekierkę ;:306 Ale pokląć i powyzywać sobie na nią mogę, to nic nie kosztuje ;:14
Marzenko, tak, z Marcinkami żegnam się definitywnie na wiosnę, to już koniec naszego romansu... :;230
Wandziu, zgadzam się z Tobą w 100% ;:108
Aniu, to na wiosnę widzę będzie więcej eksmisji na bruk... ;:306
Sabinko, a może różowe cię zainteresują? ;:183 Róż to co prawda nie czerwień, ale blisko... ;:306 I moje nie łapią mączniaka... ;:224 ;:198
Soniu, jak dla mnie też chryzantemy mają więcej uroku ;:333
Olu, a do tego powstają co rusz nowe, piękniejsze odmiany, a ogrody coś nie chcą się nam same powiększać... ;:198
Agnieszko, moich Marcinków mączniak nie jadał, ale i tak się pożegnamy. Moje to na szczęście nie prezenty, więc mam wolną rękę ;:198
Wando, bardzo podoba mi się Twoje zdroworozsądkowe podejście do tematu. Mam podobne ;:215
--------------------
Za oknem plucha i zimno brrrr. Nie ma co obfotografować, jak wracam do domu to już ciemno. W związku z tym faktem stwierdziłam, że trzeba sobie znaleźć jakieś zajęcie. Trzymając się tej myśli popędziłam do sklepu i nakupiłam pierdołek do robienia stroików i niedługo zabieram się do roboty. Jak skończę to jeśli są chętni popstrykam zdjęcia i pokażę. Muszę jeszcze kupić sobie porządny pistolet do kleju, bo mój stary wyciągnął kopyta ;:222 W Lidlu były fajne i niedrogie, ale niestety już się nie załapałam ;:145 A w innych sklepach za porządny to ceny już są bajońskie. No nic, jak pech to pech, teraz trza będzie zabulić... ;:223
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zuziu ja chętnie popatrzę jak zrobisz bo ja z tych co lubią je oglądać ,ale nie robić ;:173 Więc gratuluję pomysłu i miłej roboty.Chętna jestem na fotorelację :)
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Zaoszczędziłaś na cebulach to 30zł za pistolet Ci nie ujmie na cebulach :;230
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Skutecznie zostały mi 'wybite z głowy' marcinki. I bardzo dobrze, bo skoro one takie chorowite i przez to mało urokliwe, to już ich nie chcę. ;:185
A nosiłam się z zamiarem wprowadzenia ich na rabaty.
Dzięki za dyskusję na temat marcinków. ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Zuza, jeśli szukasz pistoletu to odwiedź sklepy budowlane. Typu Majster czy OBI. W tym pierwszym kupowałam w ubiegłym roku pistolet i płaciłam coś w granicach 25 zł, poszukaj też na allegroo, czasami mają fajne zestawy pistolet plus zapas kleju i wychodzi dobra cena.
Z tymi Marcinkami to nie chodzi akurat o ten konkretny kolor, ale o wysokość. Potrzebuję tych wysokich, bo w miejscu gdzie chciałbym je wsadzić małe zginą marnie :;230
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko, będę pamiętała i wstawię zdjęcia jak zrobię te stroiki ;:108 Widziałam że Ty masz inną pasję, byłam na wątku z ciachami, mniam ;:333
Tulap, problem w tym, że taki pistolet jaki sobie upatrzyłam, bezprzewodowy z podstawą i wyłącznikiem termicznym to gruuubo ponad setka :? a jego odpowiednik w lidlu był za 40 zeta ;:223
Lucynko, jedni są za Marcinkami, jedni przeciw. Ja mam, sprawdziłam i wiem że już się z nimi żegnam ;:108 Jak dla mnie są ładniejsze rośliny które mogę posadzić w tym miejscu ;:198
Sabinko, właśnie szukałam u wujka googla nazwy tych Marcinków które ja mam i powiem Ci że mam mętlik w głowie. Otóż z tego co widzę, to chyba jednak nie są Marcinki a chryzantemy drobnokwiatowe bo z tego co widzę, Marcinki mają żółciutki środek, a te moje nie mają ;:185 Nie wiem jednak jak wysokie są chryzantemy, bo moje nie cięte były wysokie tak ok 50-60cm. Musiałam je podpierać. Jeśli przetrwają zimę (jedna z sadzonek nie dała rady zeszłej zimy) i będziesz zainteresowana to wykopię i Ci podeślę. Nie mam zdjęć całej rośliny, ale pojedynczy kwiatek wygląda tak:
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marcinki czy chryzantema.. ważne, że są urocze. A skoro nie łapią mączniaka to może faktycznie chryzantemy. Piszesz, że mają około 50 -60 cm ;:204 Jakby przetrwały to daj mi znać ;:224
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Przede wszystkim liście mają inne, a na zdjęciu na bank chryzantema
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zuza chryzantema jest śliczna, przytniesz w czerwcu krótko, będzie zwarta i niska. ;:108 Nie cięte, się pokładają i mają mało pędów, dlatego się zniechęciłaś. ;:218
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie uwierzycie, byłam dziś w LM zobaczyć za pistoletem do kleju, a tam w wielkim koszu wyprzedaż z napisem wszystko za 2 zł. Patrzę a tam van eijki, night queeny, anqueliki, mixy pełnych, mixy niskich i inne, białe, żółte, żółte z czerwoną obwódką, z czerwonym paskiem, różowe strzępiaste i chyba z 8 odmian narcyzów ;:oj ;:oj ;:oj Wzięłam tylko dwie paczki jakiś botanicznych po 10szt w paczce i zapłaciłam za 20szt całe 4 zł :shock: Że też nie mam siły i chęci na grzebanie już w ziemi... nawet eM się zdziwił że tak mało zabrałam z kosza. Ale te jeszcze wsadzę do donicy na ganku, na ogród już nie wyłażę sadzić ;:185
Sabinko, jak chryzantemka przetrwa zimę to się zgadamy ;:108
Dorota, tak właśnie myślałam że to nie marcinki, dzięki ;:196
Soniu, cięłam ja w tym roku dwa razy. Mimo to urosła na dobre 40cm, a przez to podwójne cięcie późno zakwitła. Już podjęłam decyzję, z tą się żegnam a inne będą kupowane tylko do donic jako jednoroczne.
Pozdrawiam, Zuza
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Zuza , no to też ci się zakupy udały. ;:138 Tylko czemu nie wcześniej takie ceny, prawda?
Teraz już by nic nie wygoniło mnie pracować do ogrodu.
Chociaż jakieś plusowe temperatury znów nadchodzą...Kto wie ... ;:224
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Zuzka ;:223 że też nie ma umnie tego LM ;:223 U mnie na plusie i w dzień i w nocy, to bym chętnie jeszcze pogrzebała w ziemi! Za taką cenę?! ;:223 No grzechem byłoby nie wziąć. ;:224
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuza, że też u mnie LM otwierają dopiero przed świętami ;:173 Za rok będziemy wszystkie razem polować na cebulowe ;:224 A powiedz mi jak oceniasz stan tych cebulek? Pytam, bo jak w OBI robili taką mega obniżkę to zwykle nie było w czym wybierać, wszystko ususzone albo zgniłe..
Niestety co do wsadzania, to u mnie by nie przeszło. Mróz i śnieg jakoś nie znikają, chociaż w prognozach zapowiadają ocieplenie na przyszły tydzień.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Coo ;:oj
No nie...Ja to bym już kosz z miejsca wziął :;230
Ale co prawda to prawda,teraz tylko kończyć prace najszybciej jak się da i zimować ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”