Pozdrawiam ciepło i grudniowo
Chałaputkowo-dwa
- wiewioreczka
- 500p

- Od: 11 maja 2012, o 23:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Chałaputkowo-dwa
Moiniczko zostawiłam życzenia, ale znikły. Kochana ja w panice dziś okrywałam i teraz coś czuje, że mnie coś bierze. Na dodatek coś jakieś dziwne wieści krążą po świecie i stolicach europejskich. A my w czwartek do Wiednia
Moja babcia już taką sieje panikę jakbym miała nie wrócić
Mam nadzieje, że w święta odpoczęłaś, nacieszyłaś rodzinką
Dużo dużo zdrówka życzę, kuruj się kochana i dobrze że Misio skaczę
- Arkadius121
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Witaj Moniko
Róże ogrodowe masz tak piękne,że napatrzeć się na nie nie mogę-a do tego fantastycznie usytuowana pergola
Pozdrówka.
Róże ogrodowe masz tak piękne,że napatrzeć się na nie nie mogę-a do tego fantastycznie usytuowana pergola
Pozdrówka.
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moniś, jak zdrówko? Moje różyczki też jeszcze czekają na kopce, ale pocieszam się tym, że ponoć kopczykuje się jak mróz utrzyma się kilka dni poniżej zera stopni. Teoretycznie więc mamy jeszcze czas 
Kuruj się kochana, żebyś zdrowa w nowy rok weszła
Kuruj się kochana, żebyś zdrowa w nowy rok weszła
- beacia0088

- Od: 25 lis 2013, o 20:18
Moniczko dużo dużo zdrówka ,spełnienia marzeń oraz udanego sezonu w ogrodzie.Życzę ci samych pięknych chwil w codziennym życiu oraz urodzaju w ogrodzie.Oby ten rok należał do udanych :)Wszystkiego co najlepsze w 2016 
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Moni i ja jakąś chrupkę mam,zaczyna się wkoło wszyscy kaszlą
Zdrówka życzę kochana
Wszystkiego Naj w 2016:)
Zdrówka życzę kochana
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Ojej Monika współczuję . TO jak pójdziesz na Sylwestra
Żart, wracaj do zdrowia i nie martw się krzewami, mrozy są małe i nie zaszkodzą. Ja nic nie przykrywałam i nie zamierzam 
Zyczę w Nowym roku ZDROWIA , ZDROWIA I ZDROWIA a resztę sobie kupisz

Zyczę w Nowym roku ZDROWIA , ZDROWIA I ZDROWIA a resztę sobie kupisz
- wiewioreczka
- 500p

- Od: 11 maja 2012, o 23:03
Moniczko ja o 4 wstaje i wybywam na Wiedeń ale chciałam Ci zostawić życzenia noworoczne, dużo zdrówka dla Was i Chałaputka, całej masy nowych roślinek i zadowolenia z posiadanych
Pozdrawiam ciepło
Pozdrawiam ciepło
- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Z noska jeszcze kapie , pokasłuje sobie ale Waszystkiego Na Naj Naj miłości , szczęścia , zdrowia , ogrodów z gumy , wymarzonych roślin, cudnych kwitnień i niech to bedzie wspaniały 2016 rok
dziękuję Wam za już i prosze o jeszcze
i bawmy sie do rana 
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- Wolusia
- 1000p

- Od: 12 sty 2013, o 17:37
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku Moniczko
Dawno mnie tu nie było, bo praca pochłaniał mnie całkowicie
Dziękuję za otrzymane w poprzednim sezonie mieczyki i bulwy dalii. Słabo mi kwitły, bo i cały ogródek marnie się prezentował. Zastanawiam się, ile w tym mojej winy... Wkrótce zamieszczę zdjęcia kwitnących od Ciebie roślinek w moim wątku
Teraz obejrzę Twoje cudeńka na fotografiach 
- Elwi

- Od: 1 lis 2013, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Moniko
Już od jakiegoś czasu wybierałam się do Ciebie w odwiedziny, bo wpadły mi w oko niektóre Twoje posty, pod którymi mogłabym się spokojnie podpisać
Jakoś wiecznie czasu brakowało, ale jak to mówią: "z Nowym Rokiem, nowym krokiem" więc i ja zrobiłam ten nowy krok do Twojego wątku
Zaraz na wstępie trafiłam na celny opis:
Właśnie - mam to samo
Z ciekawością obejrzałam Twój ogród i roślinki, które szczególnie kocham, z tulipanami i różami na czele. Masz wiele miejsca do wykorzystania i tego to Ci zazdroszczę
Podziwiam Twoją okrągłą rabatę
Widziałam tam tulipany, a ciekawa jestem co na niej rośnie później? Jakoś nie trafiłam na zdjęcia tej rabaty z lata czy jesieni... Pewnie dlatego, że zniknęłaś z forum 
Już od jakiegoś czasu wybierałam się do Ciebie w odwiedziny, bo wpadły mi w oko niektóre Twoje posty, pod którymi mogłabym się spokojnie podpisać
dostała szału , hopla , amoku na punkcie zielska
Właśnie - mam to samo
Z ciekawością obejrzałam Twój ogród i roślinki, które szczególnie kocham, z tulipanami i różami na czele. Masz wiele miejsca do wykorzystania i tego to Ci zazdroszczę
- chalaputkowo
- 1000p

No dobra - Nowy Rok Anno domini 2016 nastał i nic - ani ja ładniejsza , ani szczuplejsza ani nawet bogatsza nie jestem ino ......... kolejny krzyżyk na karku przybył
, ale co tam ważne byśmy kochali tak samo mocno jak w zeszłym roku i równie mocno byli kochani
, ważne byśmy dawali z siebie tak dużo jak to możliwe i tyleż samo dostawali w zamian i ważne byśmy byli dobrymi ludźmi i tacyż sami ludzie by nas otaczali , ale ładnie mi to wyszło

Dorotko - dziękuję bardzo , Tobie również najlepsze życzenia , wiem że teraz wypoczywasz więc baw się cudnie i ładuj baterie

Adasiu - mnie pod pasem do pończoch skóra swędzi , samonośne cisną w uda , wniosek sama też powinnam schudnąć - znasz jakiś przepis na dietę cud ?
, oczywiście poprawię się na przyszłość
dziewczyny i ......... chłopaki

Anetko - dziękuję za życzenie a i Tobie tego samego , w moje strony się nie wybierasz ? Jak Wiedeń ? pewnie cudny - zazdraszczam i buziakuję

Beatrix - Twoje czary pomogły - a kysz podziałało ale chyba troszku osłabło w czasie drogi do mnie bom jeszcze siorbata i kasłata
dawaj jeszcze raz

Arku - dziękuję

Zuzia - żyję - choć z nosa dalej kapie bo zamiast wygrzewać stare kości w łóżeczku to latałam kopczykować róże , najbardziej to bałam się że przygotowany do tego kompost zamarznie na kość i go ni jak nie ruszę , a tak wszystko po okrywane ..... a ja dalej smarkata

Beatusiu - Aniu - dziękuję dziewczynki i wzajemnie , wzajemnie

Karolinko - u mnie to tak zwana rozdzielnia wiatrów , przede mną szczere pole , w dodatku z górki więc ma się gdzie rozpędzać i wysusza wszystko , więc muszę okrywać
, może kiedyś jak już drzewa porosną będzie inaczej , na razie nie ma co chronić przed wiatrem i mrozem

Wiolu dalie jak wszystko w zeszłym roku cierpiały z powodu suszy , kwiatów było mało w dodatku były bardzo nie trwałe , trzeba było lać im dużo wody

Elwirko bardzo się cieszę że do mnie zajrzałaś , witaj
, z okrągłej rabaty tulipanowej powstało oczko wodne , tulipany się przeprowadziły w inne miejsca , mam nadzieję ze będą kwitły równie ładnie . Tak miejszcze jeszcze jest
Misio już całkiem wyłysiał jak usłyszał że wiosną likwidujemy kolejną część trawnika

I znowu mnie łapki zaswędziały , Zuzia to wszystko przez Ciebie
pierwsza partia zamówienia w wiadomym Ci miejscu ;
bertman marokański
delospema Fire Spinner i nubilijska Yellow Ice Plant
dzierżan Siesta
firletka chalcedońska
goździk Coconut Sundae , Coral Reef , Suggar Plum
nachyłek Ruby Frost
płomyk szydlasty Candy Stripe , Emerala Blue
żagwin Campbelli
złocień Citrus , Falbacher Wien
świerzbica pluskwics Cerise Quen
płomyk Laura

Ściskam Was wszystkich i pozdrawiam gorąco w ten mroźny dzionek

Dorotko - dziękuję bardzo , Tobie również najlepsze życzenia , wiem że teraz wypoczywasz więc baw się cudnie i ładuj baterie

Adasiu - mnie pod pasem do pończoch skóra swędzi , samonośne cisną w uda , wniosek sama też powinnam schudnąć - znasz jakiś przepis na dietę cud ?

Anetko - dziękuję za życzenie a i Tobie tego samego , w moje strony się nie wybierasz ? Jak Wiedeń ? pewnie cudny - zazdraszczam i buziakuję

Beatrix - Twoje czary pomogły - a kysz podziałało ale chyba troszku osłabło w czasie drogi do mnie bom jeszcze siorbata i kasłata

Arku - dziękuję

Zuzia - żyję - choć z nosa dalej kapie bo zamiast wygrzewać stare kości w łóżeczku to latałam kopczykować róże , najbardziej to bałam się że przygotowany do tego kompost zamarznie na kość i go ni jak nie ruszę , a tak wszystko po okrywane ..... a ja dalej smarkata

Beatusiu - Aniu - dziękuję dziewczynki i wzajemnie , wzajemnie

Karolinko - u mnie to tak zwana rozdzielnia wiatrów , przede mną szczere pole , w dodatku z górki więc ma się gdzie rozpędzać i wysusza wszystko , więc muszę okrywać

Wiolu dalie jak wszystko w zeszłym roku cierpiały z powodu suszy , kwiatów było mało w dodatku były bardzo nie trwałe , trzeba było lać im dużo wody

Elwirko bardzo się cieszę że do mnie zajrzałaś , witaj

I znowu mnie łapki zaswędziały , Zuzia to wszystko przez Ciebie
pierwsza partia zamówienia w wiadomym Ci miejscu ;
bertman marokański
delospema Fire Spinner i nubilijska Yellow Ice Plant
dzierżan Siesta
firletka chalcedońska
goździk Coconut Sundae , Coral Reef , Suggar Plum
nachyłek Ruby Frost
płomyk szydlasty Candy Stripe , Emerala Blue
żagwin Campbelli
złocień Citrus , Falbacher Wien
świerzbica pluskwics Cerise Quen
płomyk Laura

Ściskam Was wszystkich i pozdrawiam gorąco w ten mroźny dzionek
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
Jak ja tęsknię do takich widoków...
goździczki mnie powaliły
kupowałaś sadzonki czy siałaś? kiedyś kupiłam kilka sadzonek w Obi, ale były jednoroczne
a myślałam, że to wieloletnie... uwielbiam ich zapach...
goździczki mnie powaliły
- chalaputkowo
- 1000p

Szamanka - Ewuniu - kupiłam jako jednoroczne , na razie dwie zimy przetrwały ot taki mały ewenement
i dziękuję Ci bardzo 
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witaj Moniko Piękne wspomnienia - cudowne goździki
Czytam żeś smarkata więc dużo zdrówka życzę
Piszesz że okrywałaś róże na taki mróz
ja pojechałam na chwilę na działkę ale nie dałam rady nic zrobić , ręce mi zgrabiały i musiałam wracać szybciutko , niech sobie radzą same - trudno
Ale Ty zakupów robisz kobieto - wcale się nie dziwię że trawniczek musi znikać
Pozdrawiam i jeszcze raz dużo zdrówka życzę bo to najważniejsze
Czytam żeś smarkata więc dużo zdrówka życzę
Ale Ty zakupów robisz kobieto - wcale się nie dziwię że trawniczek musi znikać
Pozdrawiam i jeszcze raz dużo zdrówka życzę bo to najważniejsze
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
No i tu się lista miła pojawiła - cięzko będzie się doczekać na te roślinki
Krokosmia w zeszłym roku, jak Moniczko zauważyłas - szybko mi zaczęła się rwać do wzrostu. Ale wczoraj miałam już ją 5 centymetrową - aż sama byłam zaskoczona, że tak szybko się ukazała.
Goździki są prześliczne!
Krokosmia w zeszłym roku, jak Moniczko zauważyłas - szybko mi zaczęła się rwać do wzrostu. Ale wczoraj miałam już ją 5 centymetrową - aż sama byłam zaskoczona, że tak szybko się ukazała.
Goździki są prześliczne!