ale Wy tu na forum szalejecie z tymi storkami

dzięki Wam, człowiek zaczyna się coraz bardziej przekonywać do nie-falenopsisów
tak moja Cattlyea pachnie delikatnie i tez okolo poludniaDufin pisze:Moja Nelly pachnie około południa zwłaszcza w słoneczne dni, może Twoja Cattlyea również?Bardzo ładny intensywny kolorem
a tan szalejemy,każdy storczyk piekny,najwarzniejsze zeby kwitlfurious pisze:ale Wy tu na forum szalejecie z tymi storkami
dzięki Wam, człowiek zaczyna się coraz bardziej przekonywać do nie-falenopsisów
dziekujeMagdzia pisze: Życzę Ci, żeby się dobrze zadomowiła, zdrowo rosła i pięknie kwitła
Karnova pisze:jaki ładny kolor tej Cattlyea
na pewno znajdziesz,a wtedy niewypuszczej z rakmisiaczek437 pisze:piękniutki ten falek jest obym ja kiedyś takie cudo znalazła
Arkadius121 pisze:Masz oszałamiająco piękna i ciekawą kolekcję storczyków-gratuluję![]()
ano przyrosty rosna sobie,jeden ma troszke pokrecone listki a ten drugi przyroscik harmonijki mu sie robia.Wsadzilam do szklarenki i staram sie zeby wilgotnosc byla wieksza niz w mieszkaniu .actus pisze:jak Nelly Jolu?
mysle ze uda nam sie doprowadzic ja do kwitnieniaactus pisze:pod koniec roku bedziemy logly je porownac z Dufin
Moja po przesadzeniu tez się dziwnie zachowujedeszczowka79 pisze: ta Nelly to druga moja pruba ,bo pierwsza po przesadzeniu padla
tzndeszczowka79 pisze:Moja po przesadzeniu tez się dziwnie zachowuje