Mój ogródek - chatte, cz. 9, r.2010/2
- Hanka 1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ogródek - chatte, cz. 9, r.2010/2
Piękna ta czerwona co to chce być pnącą-zresztą wszystkie piękne.A jak się zwie ta pomarańczowa -śliczna.Szukam takich zdecydowanych kolorów
Iza nie wiem za jaką kasę szukasz aparatu-polecam Ci Sony DSLR-A330 lustrzankę.Jak każda lustrzanka,trochę ciężki ale można się przyzwyczaić.Myślę,że zdjęcie wychodzą ładne a przede wszystkim nie zmienia kolorów i kolor czerwony też nie jest dla niego żadnym problemem.Mam go od wiosny,nie znam jeszcze wszystkich funkcji a ma ich bardzo dużo.Bateria też trzyma ładnie.Jak przy moim użytkowaniu -do tygodnia.
Iza nie wiem za jaką kasę szukasz aparatu-polecam Ci Sony DSLR-A330 lustrzankę.Jak każda lustrzanka,trochę ciężki ale można się przyzwyczaić.Myślę,że zdjęcie wychodzą ładne a przede wszystkim nie zmienia kolorów i kolor czerwony też nie jest dla niego żadnym problemem.Mam go od wiosny,nie znam jeszcze wszystkich funkcji a ma ich bardzo dużo.Bateria też trzyma ładnie.Jak przy moim użytkowaniu -do tygodnia.
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Haniu, pomarańczowa to Flora danica. Jej pierwszy sezon 
Wiem, że lustrzanki są najlepsze, ale one są poza moim zasięgiem, nawet "przechodzone".
Szukam wśród tańszych, bo jak pokazuje mój pierwszy aparacik, wśród tych skromniejszych aparatów też są takie, którymi można robić całkiem niezłe zdjęcia. I taki muszę znaleźć
Wiem, że lustrzanki są najlepsze, ale one są poza moim zasięgiem, nawet "przechodzone".
Szukam wśród tańszych, bo jak pokazuje mój pierwszy aparacik, wśród tych skromniejszych aparatów też są takie, którymi można robić całkiem niezłe zdjęcia. I taki muszę znaleźć
- Wisienka
- Przyjaciel Forum

- Od: 9 lis 2006, o 11:45
Izuniu - dzięki za szybką odpowiedź.
Teraz sobie przypomniałam, że pisałaś o siewkach - że czerwony berberys jakiś
nierychliwy do wydawania potomstwa, za to zielony i owszem.
I że swojego masz z nasiona. A sadzonki się nie udają.
Kurcze! Nie mogła mi się pamięć wcześniej odblokować?
Nie zawracałabym Ci głowy. 
Teraz sobie przypomniałam, że pisałaś o siewkach - że czerwony berberys jakiś
nierychliwy do wydawania potomstwa, za to zielony i owszem.
I że swojego masz z nasiona. A sadzonki się nie udają.
Kurcze! Nie mogła mi się pamięć wcześniej odblokować?
Pozdrawiam serdecznie
- chatte
- Przyjaciel Forum

Nie ma sprawy, Jadzieńko 
- Babopielka

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izka - ja też mam Lumixa DMC-LZ 6 i jestem z niego zadowolona
Teraz mi go córa zabrała ,a zostawiła mi swój wyczynowy
Canon Power Shot S3 IS .
Może on i dobry jest ale ja nie umiem się tym posługiwać
Teraz mi go córa zabrała ,a zostawiła mi swój wyczynowy
Canon Power Shot S3 IS .
Może on i dobry jest ale ja nie umiem się tym posługiwać
- hal1959

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Izuniu wielka dyskusja się rozwinęła co do aparatów
Właśnie ta kwestia ceny
,to też ważne.Dla mnie wybrał M ,sam zadecydował i już,radził się kilku osób,mam jaki mam,
wtedy mi zależało żeby w ogóle był,bo syn swój mi zabrał ,bo wyjeżdżał i nie miałam wcale.
Na szybkiego musiałam kupić drugi,M dał wtedy ok 1300 zł,teraz na pewno są tańsze
Nieraz i ja mam problemy z kolorami,ale opcja zdjęcie pod wodą pomaga przy niektórych kolorach.
Nie bardzo mogę złapać bardzo ciemny kolor Rhapsody,muszę kombinować na wszystkie sposoby
i nie wychodzi taki odcień jak w realu
Właśnie ta kwestia ceny
wtedy mi zależało żeby w ogóle był,bo syn swój mi zabrał ,bo wyjeżdżał i nie miałam wcale.
Na szybkiego musiałam kupić drugi,M dał wtedy ok 1300 zł,teraz na pewno są tańsze
Nieraz i ja mam problemy z kolorami,ale opcja zdjęcie pod wodą pomaga przy niektórych kolorach.
Nie bardzo mogę złapać bardzo ciemny kolor Rhapsody,muszę kombinować na wszystkie sposoby
i nie wychodzi taki odcień jak w realu
-
minismok

- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Kontakt:
Smoki mają konika
Ta bladawa róża rózowawa to wypisz wymaluj moja Litwinka
A propos mam 108
Jasne że podzielę Westerlanda
cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Izuś, ja też mam Panasonic Lumix DMC-LZ7... a zdjęcia oceń sama.
- chatte
- Przyjaciel Forum

Bożenko, to już kolejny model Panasonica. Zerknęłam więc do internetu i okazało się, że ceny Panasoniców wahają się od ok. 500 do ponad tysiąca złotych. Nie pamiętam tylko który tańszy, a który droższy, ale mam czas to sprawdzić, bo na razie kupować nie zamierzam.
Halinko, w moim pozaklasowym kolory raz wychodzą jak trzeba, innym razem nie. Zazwyczaj jednak da się to poprawić w Photo Filtrze. W nowym nawet tym programem bardzo trudno jest cokolwiek poprawić. Ale nie wypróbowałam jeszcze wszystkich możliwości.
W przyszłości wolałabym jednak wiedzieć co kupuję, dlatego robię teraz taką sondę wśród Was ;)
Smoku, to ten konik Twój dobry, czy taki sobie? ;)
Bladawa różowawa? Ona wcale nie jest taka bladawa, tylko to taki dziwny odcień różu, który bardzo trudno uchwycić, zwłaszcza słabym aparacikiem
Smoku, róże się dzieli?
Kotki boją się takich operacji ... Róże, wydaje mi się, niepodzielne są ... No, chyba, że dają odrosty 
Gabi, jak oceniam Twoje zdjęcia doskonale wiesz
Zastanawia mnie, czy jest jakaś różnica w jakości zdjęć pomiędzy modelami, które różnią się tylko jedną cyferką (LZ-6, LZ-7) - i ceną , czy też chodzi tylko o jakieś dodatkowe funkcje, gadżety?
Halinko, w moim pozaklasowym kolory raz wychodzą jak trzeba, innym razem nie. Zazwyczaj jednak da się to poprawić w Photo Filtrze. W nowym nawet tym programem bardzo trudno jest cokolwiek poprawić. Ale nie wypróbowałam jeszcze wszystkich możliwości.
W przyszłości wolałabym jednak wiedzieć co kupuję, dlatego robię teraz taką sondę wśród Was ;)
Smoku, to ten konik Twój dobry, czy taki sobie? ;)
Bladawa różowawa? Ona wcale nie jest taka bladawa, tylko to taki dziwny odcień różu, który bardzo trudno uchwycić, zwłaszcza słabym aparacikiem
Smoku, róże się dzieli?
Gabi, jak oceniam Twoje zdjęcia doskonale wiesz
Zastanawia mnie, czy jest jakaś różnica w jakości zdjęć pomiędzy modelami, które różnią się tylko jedną cyferką (LZ-6, LZ-7) - i ceną , czy też chodzi tylko o jakieś dodatkowe funkcje, gadżety?
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Iza, zięć mi powiedział że ma trochą lepszą matrycę i nowszy procesor przetwarzania obrazu.
To moi zięciowie wybierali mi aparat, ale wiedzieli czego ja oczekuję.
Niedługo też im przyjdzie wybierać za mnie...ale tym razem już lustrzankę.
To moi zięciowie wybierali mi aparat, ale wiedzieli czego ja oczekuję.
Niedługo też im przyjdzie wybierać za mnie...ale tym razem już lustrzankę.
Izuniu dzisiaj przyglądałam się mojej nieznajomej pomarańczowej i też wydaje mi się że bardzo przypomina Flora Danica. Może wreszcie NN będzie miała swoją nazwę.
śliczne lilie i aż porosły 1,5 m nieźle , pozachwycałam się różyczkami i floksami choć najbardziej podobają mi się w tym fioleciku i jedne i drugie 
- chatte
- Przyjaciel Forum

Gabi, Ty sie stajesz profesjonalistką!
Moje możliwości są skromniejsze ...
Danusiu, a mnie się wydaje, że to jednak nie jest Flora Danica
Spójrz, ten pomarańcz jest bliższy żółci, niż czerwieni, odwrotnie niż u Ciebie. Poza tym kwiat Flory jest chyba trochę pełniejszy ...

Ale nie martw się, pewnie znajdzie się nazwa dla tej róży, a najważniejsze, że Ci się podoba
Beatko, tylko jedna lilia osiągnęła 1.5 m. Sama byłam zdziwiona,. bo dotąd te lilie nie przekraczały 60-70cm
Floksy w odcieniach fioletu rzeczywiście są wyjątkowe! Dotąd nie wiedziałam, że w ogóle mogą mieć takie kolory
Danusiu, a mnie się wydaje, że to jednak nie jest Flora Danica
Spójrz, ten pomarańcz jest bliższy żółci, niż czerwieni, odwrotnie niż u Ciebie. Poza tym kwiat Flory jest chyba trochę pełniejszy ...

Ale nie martw się, pewnie znajdzie się nazwa dla tej róży, a najważniejsze, że Ci się podoba
Beatko, tylko jedna lilia osiągnęła 1.5 m. Sama byłam zdziwiona,. bo dotąd te lilie nie przekraczały 60-70cm
Floksy w odcieniach fioletu rzeczywiście są wyjątkowe! Dotąd nie wiedziałam, że w ogóle mogą mieć takie kolory
- bogusia177

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Izuniu ,,a pewna róża zakwitła ??? czy się aklimatyzuje......