Ogród Agnieszki
- Tosia1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Agnieszki
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Tosiu granutki na ślimaki mam- ślimakol. Ich jest tyle że nie nadąrzę wysypywać
Jakby chciała wszędze wysypać to bym była bankrutem
Co to zakupu u Żurka- POLECAM. Ja zrobiłam małe zakupki ale jeszcze nie zdąrzyłam zrobić fotek. O jakim drugim ogrodnictwie mówisz??
znowu coś ominęłam 
Aguś zrobiłem sadzonkę red baron czekam czy się ładnie ukorzeni bo jak wykopywałem to miała strasznie sucho, zobaczymy
a miskanta wiosną będę wykopywał połowę bo mi się za bardzo rozrósł zresztą co roku trochę uciupuję i wyrzucam więc możesz brać ile chcesz 
- aage

Adrianie dziękuje bardzo trzymaj dla mnie sadzonki. Przyjmę wszystkie trawki
Daj mi znać co jak i kiedy
- grazka24

- Od: 19 maja 2010, o 13:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko , bratki śliczne.One są takie dekoracyjne i stale kwitnące. Cudna rabatka z tymi bratkami, 
-
Soczewka
- 1000p

- Od: 9 mar 2010, o 10:35
Witaj Agnieszko Pospacerowałam sobie po Twoim wątku i bardzo podobają mi się Twoje twoje początkowe starania. Pączątki są najtrudniejsze zwłąszcza gdy jesteśmy ograniczeni kasowo. Ja miałam ten sam problem przez pierwsze trzy lata. Teraz się trochę poprawiło ale i tak nie mogę sobie pozwolić na szaleństwa. Niektóre rośliny nadal są dla mnie niedostępne cenowo.Wyczytałam u Tajki ,że masz poroblem z namówienie męża na kamyki.
Pokaż mu kilka ogrodów z forum może się skusi a jak nie to telefon i panowie ze żwirowni sami Ci przywiozą.
Szukałaś czegoś okrywkowego polecam Karmnik bardzo ładnie wygląda wśród kamyków i nie jest drogi.

U mnie jest jeszcze malutki ale Tajka i Kasia (ogród Kasi i Tomka) mają bardzo ładne rozrośnięte okazy.
Posadziłábym również irysy miniaturki lub japońskie.
Mam pytanie czy tą folię zamierzasz czym okryć ? Pytam bo nie wygląda zbyt estetyvcznie i naturalnie ? mam nadzieję że się nie obrazisz, ja bym pomyślała o zamaskowaniu tych czarnych placów
Pokaż mu kilka ogrodów z forum może się skusi a jak nie to telefon i panowie ze żwirowni sami Ci przywiozą.
Szukałaś czegoś okrywkowego polecam Karmnik bardzo ładnie wygląda wśród kamyków i nie jest drogi.

U mnie jest jeszcze malutki ale Tajka i Kasia (ogród Kasi i Tomka) mają bardzo ładne rozrośnięte okazy.
Posadziłábym również irysy miniaturki lub japońskie.
Mam pytanie czy tą folię zamierzasz czym okryć ? Pytam bo nie wygląda zbyt estetyvcznie i naturalnie ? mam nadzieję że się nie obrazisz, ja bym pomyślała o zamaskowaniu tych czarnych placów
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
- aage

Grażko rabat cudna ale teraz już wyglądała brzydko. Bratki wysadziłam w inne miejsce (miałam je w ziemi w donicach) teraz powstała tam rabata szałwiowo-lawendowa 
Moniu ja się nie obrażam. Każda sugestia jest dla mnie cenna i staram się każdą dobra radę przemyśleć. Myślałam co tak posadzić w te luki. Hmm karmnik dostanę od zaprzyjaźnionych forumowiczów. Myślę intensywnie, ale i tak juz teraz trochę zarosło
Dziękuje, że wpadłaś - może mi coś doradzisz??
Moniu ja się nie obrażam. Każda sugestia jest dla mnie cenna i staram się każdą dobra radę przemyśleć. Myślałam co tak posadzić w te luki. Hmm karmnik dostanę od zaprzyjaźnionych forumowiczów. Myślę intensywnie, ale i tak juz teraz trochę zarosło
-
Soczewka
- 1000p

Agnieszko pomyślę, łazi mi kila rzeczy po głowie ale jest już późno a miałam ciężki dzień i trochę trudno mi sprecyzować myśli.Odezwę się jutro.
Pozdrawiam Monika
- aage

Kochani dawno nie wklejałam zdjątek z ogrodu. Jakoś strasznie jestem zabiegana- przygotowania trwają
to już tylko 3 miesiące zostały
W sobotę był upał a więc pojechaliśmy się pokąpać i poleżakować na TUR Czechowice. Opaliliśmy się, że hoho :P
W niedzielę pojechałam do Ogrodu Śląskiego do Świerklańca- Ela, Iwa i Jadzia mnie zaraziły. Pojechałam i oczywiście z pustym bagażnikiem nie wróciłam. Kupiłam kilka roślinek, ale na razie nie zdradzę co i jak- obfocę i wtedy się pochwalę. Teraz kilka zaległych zdjątek
Oto moje domowe- muszę się nimi też pochwalić pewnie są złe że teraz odeszły na dalszy plan

A oto jedna z moich lilii- niestety reszty jeszcze nie sfotografowałam

Mój niby skalniak i oczko trochę zarosło i wygląda tak....jak myślicie chyba lepiej??

Mój jeden zakup ale niestety nie znam odmiany...żurawka marmalade

Trawki odbiły bardzo bardzo szybko , podobają mi się i chcę więcej

Moje Canny - jak myślicie zakwitną??? To zwykła odmiana- ma takie czerwone pojedyncze kwiaty

A oto gdzie znalazłam moja kochaną psotnicę kocicę- a potem wyleżana jest rabata

Ok znikam bo już mnie goni mój przyszły M. Chce wejść na

W sobotę był upał a więc pojechaliśmy się pokąpać i poleżakować na TUR Czechowice. Opaliliśmy się, że hoho :P
W niedzielę pojechałam do Ogrodu Śląskiego do Świerklańca- Ela, Iwa i Jadzia mnie zaraziły. Pojechałam i oczywiście z pustym bagażnikiem nie wróciłam. Kupiłam kilka roślinek, ale na razie nie zdradzę co i jak- obfocę i wtedy się pochwalę. Teraz kilka zaległych zdjątek
Oto moje domowe- muszę się nimi też pochwalić pewnie są złe że teraz odeszły na dalszy plan

A oto jedna z moich lilii- niestety reszty jeszcze nie sfotografowałam

Mój niby skalniak i oczko trochę zarosło i wygląda tak....jak myślicie chyba lepiej??

Mój jeden zakup ale niestety nie znam odmiany...żurawka marmalade

Trawki odbiły bardzo bardzo szybko , podobają mi się i chcę więcej

Moje Canny - jak myślicie zakwitną??? To zwykła odmiana- ma takie czerwone pojedyncze kwiaty

A oto gdzie znalazłam moja kochaną psotnicę kocicę- a potem wyleżana jest rabata

Ok znikam bo już mnie goni mój przyszły M. Chce wejść na
- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Agnieszko oczko wodne obsypane kamyczkami daje ładny efekt wizualny,a że zarosło ....tak powinno być...
Żurawkę najlepiej posadzić w miejscu półcienistym ,tam będzie miała trochę wilgoci ,którą lubi ...
Żurawkę najlepiej posadzić w miejscu półcienistym ,tam będzie miała trochę wilgoci ,którą lubi ...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- aage

Ok czekam na twoje pomysłySoczewka pisze:Agnieszko pomyślę, łazi mi kila rzeczy po głowie ale jest już późno a miałam ciężki dzień i trochę trudno mi sprecyzować myśli.Odezwę się jutro.
- aage

Nelu z tą żurawką właśnie się zastanawiam- w jakiej kompozycji wyglądałaby najefektowaniej?? Jaka to odmiana nie wiesz??
- ZbigniewG

- Od: 3 cze 2010, o 18:42
szkoda że białe i pełne nie chcą się u mnie wcale rozmnażć
(albo pocztą)
- aage

Zbyszku a mogłabym prosić poczta?? Dziękuje za odwiedziny 
-
Soczewka
- 1000p

Agnieszko to żurawka to prawdopodobnie marmolade. Ale możesz sie upewnić u Igi ona się na nich zna.
Iga wpisała ją na listę tolerującą słoneczko ale bezpieczniej posadzić ją w półcieniu.
Iga wpisała ją na listę tolerującą słoneczko ale bezpieczniej posadzić ją w półcieniu.
Pozdrawiam Monika