Ogród Agnieszki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Agnieszki

Post »

:wit ;:138 Agnieszko , masz ślicznie. A ta lawenda i szałwia !!! Kurde, zaraz jadę po nie!! W Niedzielę wybieram się do Świerklańca do Żurka i tego drugiego. A może się tam umówimy? ;:3 Na ślimaki jest super środek za 16 zł duże opakowanie granulek koloru siwego-stalowego. Idealne, zabija na śmierć wszystkie. Jak jeszcze będziecie narzekały na ślimory, to wam wszystkie moje zdechłe podeślę! :;230 :;230 :;230 W zwykłym sklepie ogrodniczym można to nabyć, nie musi byś wielki sklep!!!! ;:14 Posypuje sie na obrzeżach ogródka i nie wchodzą od sąsiadów. Albo piwko w miseczce zagrzebanej w ziemi, żeby bidule mogły do niej wejść.Topią się. Ale przecie szkoda piwa!!!! ;:136 ;:196 :wit
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Tosiu granutki na ślimaki mam- ślimakol. Ich jest tyle że nie nadąrzę wysypywać :) Jakby chciała wszędze wysypać to bym była bankrutem :;230 Co to zakupu u Żurka- POLECAM. Ja zrobiłam małe zakupki ale jeszcze nie zdąrzyłam zrobić fotek. O jakim drugim ogrodnictwie mówisz?? ;:224 znowu coś ominęłam :(
X-A-9
---
Od: 24 gru 2009, o 12:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś zrobiłem sadzonkę red baron czekam czy się ładnie ukorzeni bo jak wykopywałem to miała strasznie sucho, zobaczymy :) a miskanta wiosną będę wykopywał połowę bo mi się za bardzo rozrósł zresztą co roku trochę uciupuję i wyrzucam więc możesz brać ile chcesz :)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Adrianie dziękuje bardzo trzymaj dla mnie sadzonki. Przyjmę wszystkie trawki :) Daj mi znać co jak i kiedy
Awatar użytkownika
grazka24
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2010, o 13:21

Post »

Agnieszko , bratki śliczne.One są takie dekoracyjne i stale kwitnące. Cudna rabatka z tymi bratkami, ;:63
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Witaj Agnieszko Pospacerowałam sobie po Twoim wątku i bardzo podobają mi się Twoje twoje początkowe starania. Pączątki są najtrudniejsze zwłąszcza gdy jesteśmy ograniczeni kasowo. Ja miałam ten sam problem przez pierwsze trzy lata. Teraz się trochę poprawiło ale i tak nie mogę sobie pozwolić na szaleństwa. Niektóre rośliny nadal są dla mnie niedostępne cenowo.Wyczytałam u Tajki ,że masz poroblem z namówienie męża na kamyki.
Pokaż mu kilka ogrodów z forum może się skusi a jak nie to telefon i panowie ze żwirowni sami Ci przywiozą.
Szukałaś czegoś okrywkowego polecam Karmnik bardzo ładnie wygląda wśród kamyków i nie jest drogi.
Obrazek
U mnie jest jeszcze malutki ale Tajka i Kasia (ogród Kasi i Tomka) mają bardzo ładne rozrośnięte okazy.
Posadziłábym również irysy miniaturki lub japońskie.
Mam pytanie czy tą folię zamierzasz czym okryć ? Pytam bo nie wygląda zbyt estetyvcznie i naturalnie ? mam nadzieję że się nie obrazisz, ja bym pomyślała o zamaskowaniu tych czarnych placów
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażko rabat cudna ale teraz już wyglądała brzydko. Bratki wysadziłam w inne miejsce (miałam je w ziemi w donicach) teraz powstała tam rabata szałwiowo-lawendowa :)

Moniu ja się nie obrażam. Każda sugestia jest dla mnie cenna i staram się każdą dobra radę przemyśleć. Myślałam co tak posadzić w te luki. Hmm karmnik dostanę od zaprzyjaźnionych forumowiczów. Myślę intensywnie, ale i tak juz teraz trochę zarosło :) Dziękuje, że wpadłaś - może mi coś doradzisz??
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Agnieszko pomyślę, łazi mi kila rzeczy po głowie ale jest już późno a miałam ciężki dzień i trochę trudno mi sprecyzować myśli.Odezwę się jutro.
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani dawno nie wklejałam zdjątek z ogrodu. Jakoś strasznie jestem zabiegana- przygotowania trwają :D to już tylko 3 miesiące zostały ;:138
W sobotę był upał a więc pojechaliśmy się pokąpać i poleżakować na TUR Czechowice. Opaliliśmy się, że hoho :P
W niedzielę pojechałam do Ogrodu Śląskiego do Świerklańca- Ela, Iwa i Jadzia mnie zaraziły. Pojechałam i oczywiście z pustym bagażnikiem nie wróciłam. Kupiłam kilka roślinek, ale na razie nie zdradzę co i jak- obfocę i wtedy się pochwalę. Teraz kilka zaległych zdjątek

Oto moje domowe- muszę się nimi też pochwalić pewnie są złe że teraz odeszły na dalszy plan :;230

Obrazek

Obrazek

A oto jedna z moich lilii- niestety reszty jeszcze nie sfotografowałam

Obrazek

Mój niby skalniak i oczko trochę zarosło i wygląda tak....jak myślicie chyba lepiej??

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mój jeden zakup ale niestety nie znam odmiany...żurawka marmalade :)

Obrazek

Trawki odbiły bardzo bardzo szybko , podobają mi się i chcę więcej :;230

Obrazek

Moje Canny - jak myślicie zakwitną??? To zwykła odmiana- ma takie czerwone pojedyncze kwiaty

Obrazek

A oto gdzie znalazłam moja kochaną psotnicę kocicę- a potem wyleżana jest rabata ;:65

Obrazek Obrazek

Ok znikam bo już mnie goni mój przyszły M. Chce wejść na ;:27
:wit
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Agnieszko oczko wodne obsypane kamyczkami daje ładny efekt wizualny,a że zarosło ....tak powinno być... :D
Żurawkę najlepiej posadzić w miejscu półcienistym ,tam będzie miała trochę wilgoci ,którą lubi ...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soczewka pisze:Agnieszko pomyślę, łazi mi kila rzeczy po głowie ale jest już późno a miałam ciężki dzień i trochę trudno mi sprecyzować myśli.Odezwę się jutro.
Ok czekam na twoje pomysły :)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nelu z tą żurawką właśnie się zastanawiam- w jakiej kompozycji wyglądałaby najefektowaniej?? Jaka to odmiana nie wiesz??
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42

Post »

:wit Agnieszko będę jechał do Jastrzębia w sierpniu to zabiorę zimowity- złapiemy kontakt
szkoda że białe i pełne nie chcą się u mnie wcale rozmnażć

(albo pocztą)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zbyszku a mogłabym prosić poczta?? Dziękuje za odwiedziny :wit
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Agnieszko to żurawka to prawdopodobnie marmolade. Ale możesz sie upewnić u Igi ona się na nich zna.
Iga wpisała ją na listę tolerującą słoneczko ale bezpieczniej posadzić ją w półcieniu.
Pozdrawiam Monika
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”