Moja wielka improwizacja Fleur 78 - 3 cz.2009r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oliwko, dziękuję za miłe słowa! :D

Madziu
, kiedy się dokładnie przyjrzałam, mój jeden też już ma taki "pryszcz" u nasady. Ale 3 pozostałe jeszcze śpią... ;:19 ... To u kogo tutaj jest cieplejszy klimat...? :lol:

Ewuniu
czekaj cierpliwie. Nowe pędy wyjdą z ziemi albo u nasady. Przyjrzyj się zdjęciom na tej stronie .

Kociaczku
zdjęcia hibiskusa, o którym mowa, możesz zobaczyć na tej stronie i kolejnej. Jeśli chodzi o piwonię drzewiastą, moje są jeszcze młodziutkie, więc same krzaczki nie są bardzo imponujące. Zamieszczam jednak zdjęcia trzech, które w tej chwili zaczynają kwitnąć: różowej, białej i czerwonej. Niestety jest dziś deszczowo i pochmurno (słońce pojawiło się tylko na chwilkę, chyba specjalnie do zdjęcia... :wink: ) , więc kwiaty nie są w pełni otwarte. Dwa ostatnie zdjęcia (zeszłoroczne) starego już krzaka u koleżanki- sąsiadki. Zdjęcia nie oddają uroku kwiatów, które w rzeczywistości są ogromne, jedwabiste... niesamowite. Niestety nie pachną tak ładnie jak piwonie normalne a kwitnienie trwa bardzo krótko.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

wow ale masz ogromne te krzaki piwoni - chyba mnie do nich właśnie przekonałaś :D
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
cattleya
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2007, o 13:19

Post »

mag pisze:Kwiatuszku, zabrałam patrzałki do ogrodu i... są ;:87 u nasady Hibiskusa pojawiły się jasne pypcie. Teraz już tylko oczekiwanie na kwiaty i zaraz gonię powbijać podpórki :D
Pypcie na hibiskusie :evil: Mój w najlepsze jeszcze w snie zimowym :evil: Ani jednego pypcia :!:
I moje róże http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 74&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
cattleya
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2007, o 13:19

Post »

Alu ale ogromna ta piwonia :shock: Ja przez was wszystkie w kompleksy wpadnę.
I moje róże http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 74&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tak myślałam, że może chodzi o tego olbrzyma, ale dlaczego mówicie o nim hibiskus bylinowy? Przeciez wszystkie hibiskusy rosnące w ogrodzie to byliny :?
Piwonie rzeczywiście zjawiskowe! :D
Awatar użytkownika
Janek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 21 paź 2006, o 13:58
Kontakt:

Post »

ojoj! piękne piwonie. moja na razie w pączkach jeszcze, ale już niedługo. pozdrawiam :D
Mój Ogródcz. 1 cz. 2
Zapraszam!
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mój ty panie, kolorystycznie przepięknie połączone!
Nic tylko podglądać i przenieść do siebie pomysły :D
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Witaj Alutka, ale mam zaległości...przejrzałam już wszystko dwa razy i ciągle mało :roll: :roll: :roll:
Zawsze podobały mi się piwonie, ale w "przydomowych mini" niestety nie było dla nich miejsca :cry:
Piszesz, że Twoje są młodziutkie, ale nie pamiętam ;:7 ...kiedy je wsadzałaś, po jakim czasie tak pięknie kwitną :?:
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

chatte pisze:Tak myślałam, że może chodzi o tego olbrzyma, ale dlaczego mówicie o nim hibiskus bylinowy? Przeciez wszystkie hibiskusy rosnące w ogrodzie to byliny :?
Piwonie rzeczywiście zjawiskowe! :D
Kociaczku, bo z tego co wiem, to ten nasz popularny hibiskus ogrodowy jest krzewem, a ten o którym mówimy, to duża bylina o zamierających na zimę częściach nadziemnych.
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dzięki Madziu za objaśnienie ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Obejrzałam zdjęcia z wycieczki.
Robią wrażenie, trzeba przyznać.
Ale nasze ogródki wcale nie są gorsze, a poza tym to są takie jakie nam się podobają. :wink: :lol:
Aluś czy przypadkiem tam gdzie teraz jest piwonia nie rosła przedtem róża ?
Coś mi się tak kojarzy, ale nie jestem pewna - może zbyt dużo w twoim ogródku róż i wszystko widzę na różano. :;230
Ale ta piwonia rzeczywiście jest urocza.
Szkoda tylko że one wszystkie tak krótko kwitną. :roll:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Chyba zachorowałam na piwonię krzewiastą.... Ja muszę ją mieć (nie wiem co prawda gdzie ją zmieszczę)
Cudo !
Jak długo kwitną takie piwonie? Czy ich uprawa (poza różnicami w sadzeniu) różni się mocno od piwoni bylinowych?
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

:wit Już wróciłam z Ojczyzny ;:97 :D
Jutro się odezwę! ;:101
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witam ! :wit
Dawno się nie odzywałam, bo poza wyjazdem do Polski jak wiadomo, o tej porze jest dużo pracy w ogrodzie. Bardzo mi miło że do mnie zaglądacie ;:4 Ja zaglądam na forum, w miarę regularnie, tyle że na krótko i się nie odzywam... Mam nadzieję, że będę miała wkrótce więcej czasu a może po prostu lepiej się zorganizuję.

Zaczynają wreszcie kwitnąć pierwsze róże. Ze sporym opóźnieniem w porównaniu z zeszłym rokiem.
Jednak nie samymi różami żyje ogród!

(Guciaczku, czerwoną piwonię drzewiastą zasadziłam 2 i pół roku temu a pozostałe przed półtora rokiem. Jednak patrz dobrze na opis zdjęć. Te dwa ostatnie zdjęcia nie są z mojego ogrodu i piwonie mają pewnie ze 20 lat)

Oto na pierwszym zdjęciu kolejna piwonia drzewiasta. A resztę sami poznacie! :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Z górki na pazurki i siuuuuuuuuu...
Obrazek I jeszcze raz....
Obrazek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No, jesteś Alutka! :D
Zaglądam tu, ale Cię nie ponaglam, bo wiem, ze siedzisz w ogródku ;)
Ogromnie lubię Twoje zdjęcia, bo masz ogród bardzo kolorowy, a to jest to, co kotki lubią najbardziej :D
No i jeszcze zawsze znajdą się na nich moi ulubieńcy :D Stęskniłam sie już za Bobiczkiem, dawno go nie pokazywałaś.

Całusy jak hibiskusy! :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”