Ranczo Nokły - Tadeusz48

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
konto-puste001
100p
100p
Od: 14 kwie 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak zobaczylam zdjecia swiezo skoszonego trawnika, pomyslalam jedno: sciagam buty i ide ;) Coz by to byla za rozkosz i radosc biegac boso po takiej trawce, ahhh .Rozmarzylam sie. :)
Macie tam chyba taka namiastke raju na ziemi ;) hmmm marzenie...
Zosiu i Tadeuszu! Dziekuje za pozdrowienia :) i zycze duzo zdrowka!
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ostatnia tura dzisiejszych zdjęć

;Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

zyta.malek pisze:;:12 A ja szybciutko warzywa zabieram na jutrzejszy piknik i ukladam się wygodnie do łóżka, bo jutro wybieram się w "plener" na zwiedzanie pól zbożowych . Na zaproszenie pewnej firmy do Chełma. ;:106 Cieplutko pozdrawiam i do miłego ;:114
Oj,oj :!: :!: tok to jest chytremu liskowi - Dzwigałam i dzwigałam te warzywka no i < tara> mnie "przyłapała " ***pech chciał i - klapa ~~ZACHOROWAŁAM ~~i nici z "Pleneru" - tak, serio koniec z wycieczki , zostały mi tylko "zastrzyki" ;:98 ....no,no - tak to jest... być chytrym. KASIŁEŚ trawkę... :?: No to znowu "zrobiłeś" 10 km dodam że "kwadratowe", bo jakby inaczej . Tak chcę bo tęskno mi za <Naleweczką>. Dodam ,że z prezętu od Zosieńki *tej* Żurawinowej nieruszałam stoi jak "dziewica" i czeka. Tak,tak ;:112 Cieplutko pozdrawiam ;:114 I do miłego ;:88
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

tara pisze:witam, no zabrala Zyta smakołyki, ale ja za to załapałam się miły spacerek, pojadłam truskawerk, ale nie ścinałam kwiatków, poruszałam gałazkami były zadowolone, o widzę ze chyba wybieraja się tu gospodarze, znikam, ale tu wpadnę, moze do warzywniaka, czekam na pomidory uwielbiam je!

ps.te dwie rożyczki udały Ci się, ale jaka to odmiana to słodka tajemnica, tak trzymaj!
;:15 Braawo, braawo ;:63 ....- a ja wiem już jaka to odmiana tych Różyczek - To :::: " SUPER LILIIJKOWE " >Pierwszy stopień Pracowitości< Bo poznałam ten "materiał" ha,ha :!: No i co WY na to :?: ... A do pomidorów - to ja mam około 250 km , więc "śmignę" pierwsza , nocką.....Cicho - sza. Paluszek na buzię i tyle. Do miłego Zyta ;:114 Obrazek A te K A C Z U S Z K I to od "WARSZAWY" ... tracąc tam STOŁKI na wysokim stanowisku u mnie się SKRYŁY . Ostatni KACZOR ma W krÓtCe dołączyć do NICH OJ!OJ OJ! ... co TO BĘDZIE . WODĘ mi "paskudzą"... To do miłego.... ;:88 Nie "wykidaj' mnie znowu Modzio... Prrrroszę Cię... PA :!:
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

WIOLU- dziękuje za życzenia. Co do raju, to zapraszając znajomych mówię" jeżeli chcesz zobaczyć raj za życia, to zapraszam na naszą działkę". Ciebie też zapraszam "do raju za życia"

ZYTO - przykro mi że zamiast pikniku, przytrafiła Ci się choroba, mam nadzieją że te zastrzyki szybko Cię postawią na nogi, z całego serca życzymy Ci z Zosią zdrowia.

Dzisiaj pierwsze pomidory zostały zerwane przez wnuka, kolejne dojrzewają, jutro moja pani będzie pierwsze pomidory dzielić "sprawiedliwie i po równo"

Po wczorajszym wysiłku, dzisiejszy dzień to relaks w gronie rodziny i znajomych.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Tadeuszu jak lubię Twój ogród tak ostatnie zdjęcie jest nieudane ...kobieta (w tym wypadku Twoja żona Zosia) zdecydowanie lepiej wygląda w rózach niz Ty :P
z uśmiechami Iza
u liski
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

liska pisze:Tadeuszu jak lubię Twój ogród tak ostatnie zdjęcie jest nieudane ...kobieta (w tym wypadku Twoja żona Zosia) zdecydowanie lepiej wygląda w rózach niz Ty :P
Całkowicie miałaś rację. Tadeusz.
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

[quote="tadeusz48"]WIOLU- dziękuje za życzenia. Co do raju, to zapraszając znajomych mówię" jeżeli chcesz zobaczyć raj za życia, to zapraszam na naszą działkę". Ciebie też zapraszam "do raju za życia"

ZYTO - przykro mi że zamiast pikniku, przytrafiła Ci się choroba, mam nadzieją że te zastrzyki szybko Cię postawią na nogi, z całego serca życzymy Ci z Zosią zdrowia.

Dzisiaj pierwsze pomidory zostały zerwane przez wnuka, kolejne dojrzewają, jutro moja pani będzie pierwsze pomidory dzielić "sprawiedliwie i po równo" ;:31 Witam :!: już trochę wydobrzałam (po dwie strzykaweczki płynku jeszcze będzie "kłóte" przez tydzień) , a tu nicie z pomidorków...Jak sobie poradzić ze -ś l i n k ą :?: ;:13 ...ale cóż nie można wcześniej planować skok na nieswoje pomidorki ... sorki. Mój plan idzie w zapomnienie . na moje to jeszcze trzeba czekać...za to paprykę jedną mam już czerwoniutką . A na pomidorki wybiorę się za kilka dni do Ciebie , tak bez zapowiedzi. nocką..to coś "skubnę". ;:47 U nas deszczykowo po południu się zrobiło... więc PAŃSTEWO KACZOROWIE w moim OCZKU wodnym zaczynają swoje ~~ŻĄDY~~... Jakby woda wyschła to i języki by się <<< im>>>> w dziodach "przymknęły"...ha,ha,ha :!: :!: :!: Cieplutko pozdrawiam iiiiiiiiiiiiii do miłego ;:114 PA,PA PA :!:
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57

Post »

Tadeuszu jak długo macie róże czerwoną pnącą.A ten twój zieloniutki trawniczek dopozazdroszczenia.
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

izabella1004 pisze:Tadeuszu jak długo macie róże czerwoną pnącą.A ten twój zieloniutki trawniczek dopozazdroszczenia.
O tak ja przez ten trawnik Tadeusza swój codziennie pielę. Już nie ma żadnego chwasta ale chodze i wypatruję.... jak mi się coś pojawi... to od razu idzie pod nóż!
Ja mam maleńki trawniczek, to sobie mogę chodzić i wypatrywać :)
z uśmiechami Iza
u liski
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ZYTO- u nas od tygodnia nie było już deszczu, na moim ranczo nie jest jeszcze sucho, ale deszczyk by nie zaszkodził.

Na pomidorki to musisz poczekać jeszcze kilka dni, te co dojrzewają to z tych szczepionych, moje, wyhodowane od nasionka jeszcze zielone.

IZABELLO- róże były jako jedne z pierwszych na działce roślinek, mam je od 2000 roku, kiedy wyrównałem terem i mogłem sadzić roślinki. Pielęgnując trawnik przekonałem się że powiedzenie" zasiej trawę i będzie po kłopocie" wcale nie polega na prawdzie.

IZO- ja swojego trawnika nie plewię , raz w roku, w maju opryskuję wyrosłe chwasty punktowo. Ja na trawniku wypatruję ....... ale śladów turkucia, już mam taką wprawę że dostrzegę ( oczywiście w okularach) najmniejszy ślad ich bytności, a wtedy w użyciu 5-litrowa butla z rozcieńczonym "ludwikiem".
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Ależ przepiękne zdjęcia z perspektywy.Czy Wy czekacie az wyrośnie badylko i go "cap",tak u Was w ogrodzie czyściutko ? Pozdrowienia dla żony bo pewnie w wiekszosci to jej zasługa.
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Od wczoraj na działce zamieszkał wnuk z swoimi rodzicami oraz moja "niedoszła synowa" z córką
Gdy dotarłem do działki , wszyscy byli na swoich stanowiskach "pracy"

Obrazek

Niezbyt tęgą minę miał wnuk gdy mama wyciągała zadrę z nogi, Obrazek Obrazek

Różana ścieżka w ogrodzie, Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Wieczór się zbliża, pasowałoby jakąś rybkę na kolację złowić, bo do marketu daleko, Obrazek Obrazek Obrazek

Na kielichowcu wonnym przybywa pąków kwiatowych . Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tadeusz48 pisze:
IZO- ja swojego trawnika nie plewię , raz w roku, w maju opryskuję wyrosłe chwasty punktowo. Ja na trawniku wypatruję ....... ale śladów turkucia, już mam taką wprawę że dostrzegę ( oczywiście w okularach) najmniejszy ślad ich bytności, a wtedy w użyciu 5-litrowa butla z rozcieńczonym "ludwikiem".
Tadeuszu ... ja mam trawnik od niedawna. Nie chcę go niczym pryskać, więc wypatruję ewentualnych chwastów.

A turkucia nie znam i chyba nie chce znać !!!!!!!!
z uśmiechami Iza
u liski
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IZA- ja jak mawia pewien pan "nie chcę ,ale muszę" mam 30 arów trawnika, dookoła łąki nie koszone przez sąsiadów i by utrzymać jako, taki trawnik, muszę go przynajmniej raz w roku opryskać. Nie mam czasu by na takim areale usuwać ręcznie, a "kwietna łąka" mi nie odpowiada.

Jako że pora na kwitnięcie lilii ,chciałbym i ja przedstawić swoje ;

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”