W poszukiwaniu niebieskich impresji -Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W poszukiwaniu niebieskich impresji -Annes 77

Post »

Aniu cudowne róże i jakie piękne piwonie ;:oj ;:196 Ja się w końcu doczekałam piwonii po tylu latach prób ;:215 U mnie też sucho bardzo i każda burza bokiem więc w pracy przejęcie obowiązków po pani co na emeryturę uff a później taniec z wężem na działeczce. Dziś jedziemy w ramach ładowania baterii z Ł do Goczałkowic do ogrodów do zwiedzania i szkółki Kapias :heja Relacje z działeczki i z Bałkanów na pewno jeszcze nastąpią :oops: A za 2 tygodnie jedziemy na Wyspę Kwiatów Mainau i wodospad Rheinfall do Szwajacarii ;:167 Jeździmy też pomagać czasem do dziadków Ł w Zakliczynie nad Dunajcem. Oni mają przepiękny sad, warzywnik, maliny po horyzont i rzekę z rybkami do łowienia w pobliżu, bajeczka. I tam będę w lipcu tydzień się urlopować ;:167 Za godzinkę mam pociąg do Goczałkowic to może jakiej fotki u mnie zdążę ;:218 A czas jeszcze poświęcam na osp bo Ł jest strażakiem i ostatnio nawet dostał odznaczenie ;:167 Ps u mnie była mszyca i miałam robić oprysk ale nie miałam kiedy i nagle upały przyszły i mszycy nie ma ;:219

Miłego wekendziku ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:196 ;:167
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak już różyczki kwitną, to aż się chce pojechać na działkę :tan Twoje już mają sporo kwiatów, już krzaczki wyróżniaja sie na rabatach. U mnie dopiero pojedyncze kwiatki się pokazały, ale też mnie cieszą. Śliczna ta Twoja mchowa, niezwykle gustowny ma kołnierzyk ;:oj i piękną legendę http://wmoimogrodzie.org.pl/r%C3%B3%C5% ... chowe.html
U mnie wczoraj nareszcie przeszła burza, a potem przez pół nocy padał deszcz :heja Nareszcie podleje działkę, bo znowu robiło się sucho. Ale nie mogę narzekać, tydzień temu też padało, więc w porównaniu z Tobą, mam ciągłe podlewanie ;:108 Mszyce szaleją w tym roku jak nigdy, też mam z nimi używanie ;:222
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj :wit piękne masz te róże te kolorki oj bardzo mi się podobają jak będę kupowała a muszę dokupić 3 szt to na pewno coś takiego jak twoje cudowne. :) Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Bukiet piwonii przesliczny.
Ja mam tylko kwitnących kwiatów to nie zrywam ich.
W ogrodzie dłużej niech cieszą.
Cudne te twoje różne róże ;:167
Madam P.O. wielki leżaczek efektowne kwitnienia. ;:215
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

Gertrude Jekyll to i moja ulubiona róża jest boska, Aniu pięknie ją sfociłas ;:138
Fajny spektakl różny zaczyna się na Twojej działeczce :)

U Ciebie susza a u mnie co dzień burza, która poniszczyła tak pięknie kwitnące piwonie, dziś musiałam większość ściąć ;:145
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ostatnie,wysokie temperatury przyspieszyły wzrost roślin. Wszystko naraz zakwita ;:oj
Podlewania nie ma końca,gdyż u mnie cały czas już może z 8 tygodni nie ma deszczu ani kropelki.
To zaczyna być frustrujące,jadąc,na działkę myślisz tylko o tym,żeby podłączyć węże.
Ostatnio nawiedziły moje róże stado mszyc i zwiot różany grr. Zastosowałam Decis i mam teraz spokój na jakiś czas. Niektóre ostróżki już kwitną,inne jeszcze w pączkach,to jest magiczny czas,czerwiec tak długo na niego czekałam:)

Ewa bardzo proszę,to dla mnie przyjemność:)

Lady of Schaloot po podlewaniu

Obrazek

Aniu dziękuję za podpowiedź. Od razu usunęłam sczerniałe pędy, szkoda pąków,ale cóż zrobić?
Na szczęście inne rozkwitną ;:333

Obrazek

Dorotko okropna susza,chmurzy się ,ale nic nie pada. ;:145 Na szczęście od dwóch dni temperatura lekko spadła,ale jest strasznie duszno. Tak to prawda,że kwiaty zaczynają kwitnąć na gwałt.
Wszystkie naraz zaczynają,Lady of Schalott już przekwita,na szczęście cyknęłam jej kilka portretów.Też mam jedną piwonię co nigdy jeszcze nie zakwitła ani jednym kwiatem,zżera mnie ciekawość co to za kolor ?

Chippendale

Obrazek

Soniu róże dają popis,koncertowo kwitną,pąków sporo zawiązały,byleby tylko szkodniki je omijały ;:224
Ogrodnicy mam sporo,włazi pomiędzy płatki i gryzie płatki ech...
Pomidory rosną coraz wyższe,na razie żadnych oznak chorób nie widzę,oprysk wykonany drożdżami. Czekam na upragniony deszcz,ale on nie przychodzi.

Lavender Ice

Obrazek

Iza szaleństwo się zaczęło,codziennie nowe kwiaty się rozwijają,a ja chodzę i cmokam jak pięknie. Najchętniej z ogrodu bym nie wychodziła:) Czeka mnie koszenie,bo trawa mimo braku deszczu rośnie.

Geoff Hamilton

Obrazek

Wiolu ja też się cieszę,że szałwia tak ładnie wystartowała. Dobre ma miejsce:)
Uwielbiam szałwie tak jak Ty:) Madame Pierre lekko pachnie,w tym roku mnie pozytywnie zaskoczyła,chyba chciała mi udowodnić,że na stos się nie nadawała:)
Wiolu czekam na deszcz...wciąż... ;:65

Queen of Sweden

Obrazek

Aniu każda z nas ma inne róże,nie możemy mieć wszystkich,więc z miłą chęcią oglądam je w innych ogrodach i wzdycham:)

Gertrude J

Obrazek

Małgosiu różyczki są kapryśne,ale wybaczam im humorki. One też się mają z tymi szkodnikami ;:108
Nie lubię burz,bo często sieją zniszczenia,ale taki jednostajny deszcz by się przydał np. jak trwa noc,a rano słoneczko,idealne rozwiązanie. Niestety na to nie mam wpływu:(

Winchester Catherdall

Obrazek

Paula mikstura z drożdży to kostka na 1 litr wody i psikasz liście pomidorów. To zabezpiecza przed chorobami. A co do zdrowych róż,każda róża w różnych ogrodach zachowuje się inaczej ;:224
Nie potrafię wymienić idealnej róży. Kiedyś zachwycałam się Novalis,ale potem zaczęła chorować.
U mnie dość dobrze radzą sobie angielki,to taka mała podpowiedź:)

CPM

Obrazek

Anetko witaj:) Taniec z wężem? Fajnie to brzmi:)
Zazdroszczę troszkę wyjazdów,dobrze,że korzystacie z pogody i zwiedzacie kraj oraz świat:)
Maliny po horyzont? Wow,rzeka z rybkami? Czy jest coś piękniejszego? Kiedy czytałam twój wpis na mojej twarzy pojawił się uśmiech. Wędkujesz?

Anna ...

Obrazek

Iwonko zazdroszczę deszczu,rośliny potrzebują teraz nawodnienia,a tu zonk ;:222
Róże dają radę,podlewamy systematycznie. Hortensje tak samo potrzebują sporo wody.
Do tego warzywnik jeszcze,pomidory i ogórki z konewki podlewamy. Oby do przodu.

Stephanie Baronnie zu Guttenberg

Obrazek

Alu kupuj różyczki,najlepiej ze szkółek,nie z marketu. W tym roku kto wie może ze 3 razy będą kwitły? Bardzo szybko zaczęły,także do jesieni będziemy się nimi cieszyć:)

Eden

Obrazek

Aniu-anabuko ja tylko jak się złamie pęd z różą to do wazonika wkładam:)

Charles de Mills

Obrazek

Krysiu w prognozach dalej nie widać deszczu. Wczoraj byłam wieczorem podlać całą działkę.
Gertrude J zaatakowana została niestety przez zwiot różany,ale na szczęście miała mnóstwo pąków,więc większość zakwitła:)

Ghislaine de Feligonde

Obrazek
Ostanie upały sprawiły,że lemoniadę trzeba było zrobić:)

Obrazek

Pąk Rosenfaszination

Obrazek

Marselisborg Castle

Obrazek

Hot Chocolate odrobiła straty i pięknie kwitnie

Obrazek

Obrazek

Ghislaine de Feligonde z Veilchenblau

Obrazek

Lady of S weszła na ścieżkę ;:oj

Obrazek

W nogach róży Rosenfaszination

Obrazek

Ulubione ostróżki

Obrazek

Rosenfaszination jak na razie ma to serce,ma mnóstwo pąków ;:63

Obrazek

Miłego dzionka
Awatar użytkownika
irpam
500p
500p
Od: 10 lip 2017, o 17:30

Post »

Bardzo mi się podobają róże z kroplami deszczu czy rosy.
U nas w niedzielę ostro polało, ciekawe jak długo nie trzeba będzie podlewać. Takie upały w tym czasie to jednak nie dla mnie i niektórych róż. Pospuszczały smutne główki bo nie lubią tak ostrego słońca. A Lady of Shalott to róża super.
Pozdrawiam i zapraszam, Irena
Ogród i róże Ireny
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Oj szybko nam Aniu przekwitną róże w tym sezonie :cry:
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Aniu, wpadłam na pyszną lemoniadę ;:333 a przy okazji nacieszyłam oczy Twoimi pięknymi różami ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj Aniu :wit Masz sporo róż i to jedna piękniejsza od drugiej oj jakbym chciała mieć takie kolorki byłam ostatnio w ogrodniku i nie ma tak pięknych róż a przez internet boje się kupować bo już się sparzyłam. Upały podlewanie to teraz norma mam to samo pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

No przewspaniale te twoje róże.
I te ostrozki piękne.
Ja mam kilka. Może W tym roku będę ładniejsza w końcu. :D
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

Uroczo jest teraz w ogródeczku, Aniu piękne róże ;:138 a Geoff Hamilton kręci mnie coraz bardziej, czy ona obficie kwitnie?
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Aniu masz niezwykle piękne róże! ;:167 Cudownie je portretujesz! ;:167 I ja czekam na Lady od Shalott, ostatnio wiązałam floksa przy niej, żeby jej nie dusił... ;:224 :;230
Życzę deszczu i pozdrawiam! :)
Awatar użytkownika
Pawel42
500p
500p
Od: 6 maja 2014, o 12:36
Kontakt:

Post »

Witam.
Rzeczywiście róże piękne i bardzo umiejętnie zrobione zdjęcia dobrym aparatem,bo macro znakomite.
Gratuluję smaku i gustu w wyborze odmian.
No i żeby omijały je mszyce. :wit
Paweł
Wiele tracimy wskutek tego że przedwcześnie uznajemy coś za stracone /Johann Wolfgang von Goethe/
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu co roku czekam na Lavender Ice, ;:oj chyba kiedyś w końcu ją kupię. ;:173 Przecież pozbyłam się marketówek, to mogę jedną ze szkółki posadzić. ;:306
Ostróżkowy busz za Rosenfaszination wspaniale się prezentuje. ;:215
Jakoś ciągle opadów mało, u mnie też wszystko schnie. ;:174
Pozdrawiam :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”