Ostatnie,wysokie temperatury przyspieszyły wzrost roślin. Wszystko naraz zakwita 

Podlewania nie ma końca,gdyż u mnie cały czas już może z 8 tygodni nie ma deszczu ani kropelki.
To zaczyna być frustrujące,jadąc,na działkę myślisz tylko o tym,żeby podłączyć węże.
Ostatnio nawiedziły moje róże stado mszyc i zwiot różany grr. Zastosowałam Decis i mam teraz spokój na jakiś czas. Niektóre ostróżki już kwitną,inne jeszcze w pączkach,to jest magiczny czas,czerwiec tak długo na niego czekałam:)
Ewa bardzo proszę,to dla mnie przyjemność:)
Lady of Schaloot po podlewaniu 
 Aniu
Aniu dziękuję za podpowiedź. Od razu usunęłam sczerniałe pędy, szkoda pąków,ale cóż zrobić?
Na szczęście inne rozkwitną 

Dorotko
Dorotko okropna susza,chmurzy się ,ale nic nie pada. 

Na szczęście od dwóch dni temperatura lekko spadła,ale jest strasznie duszno. Tak to prawda,że kwiaty zaczynają kwitnąć na gwałt.
Wszystkie naraz zaczynają,Lady of Schalott już przekwita,na szczęście cyknęłam jej kilka portretów.Też mam jedną piwonię co nigdy jeszcze nie zakwitła ani jednym kwiatem,zżera mnie ciekawość co to za kolor ?
Chippendale
 Soniu
Soniu róże dają popis,koncertowo kwitną,pąków sporo zawiązały,byleby tylko szkodniki je omijały 

Ogrodnicy mam sporo,włazi pomiędzy płatki i gryzie płatki ech...
Pomidory rosną coraz wyższe,na razie żadnych oznak chorób nie widzę,oprysk wykonany drożdżami. Czekam na upragniony deszcz,ale on nie przychodzi.
Lavender Ice
 Iza
Iza szaleństwo się zaczęło,codziennie nowe kwiaty się rozwijają,a ja chodzę i cmokam jak pięknie. Najchętniej z ogrodu bym nie wychodziła:) Czeka mnie koszenie,bo trawa mimo braku deszczu rośnie.
Geoff Hamilton
 Wiolu
Wiolu ja też się cieszę,że szałwia tak ładnie wystartowała. Dobre ma miejsce:)
Uwielbiam szałwie tak jak Ty:) Madame Pierre lekko pachnie,w tym roku mnie pozytywnie zaskoczyła,chyba chciała mi udowodnić,że na stos się nie nadawała:)
Wiolu czekam na deszcz...wciąż... 

Queen of Sweden
 Aniu
Aniu każda z nas ma inne róże,nie możemy mieć wszystkich,więc z miłą chęcią oglądam je w innych ogrodach i wzdycham:)
Gertrude J
 Małgosiu
Małgosiu różyczki są kapryśne,ale wybaczam im humorki. One też się mają z tymi szkodnikami 

Nie lubię burz,bo często sieją zniszczenia,ale taki jednostajny deszcz by się przydał np. jak trwa noc,a rano słoneczko,idealne rozwiązanie. Niestety na to nie mam wpływu:(
Winchester Catherdall
 Paula
Paula mikstura z drożdży to kostka na 1 litr wody i psikasz liście pomidorów. To zabezpiecza przed chorobami. A co do zdrowych róż,każda róża w różnych ogrodach zachowuje się inaczej 

Nie potrafię wymienić idealnej róży. Kiedyś zachwycałam się Novalis,ale potem zaczęła chorować.
U mnie dość dobrze radzą sobie angielki,to taka mała podpowiedź:)
CPM
 Anetko
Anetko witaj:) Taniec z wężem? Fajnie to brzmi:)
Zazdroszczę troszkę wyjazdów,dobrze,że korzystacie z pogody i zwiedzacie kraj oraz świat:)
Maliny po horyzont? Wow,rzeka z rybkami? Czy jest coś piękniejszego? Kiedy czytałam twój wpis na mojej twarzy pojawił się uśmiech. Wędkujesz? 
Anna ...
 Iwonko
Iwonko zazdroszczę deszczu,rośliny potrzebują teraz nawodnienia,a tu zonk 

Róże dają radę,podlewamy systematycznie. Hortensje tak samo potrzebują sporo wody.
Do tego warzywnik jeszcze,pomidory i ogórki z konewki podlewamy. Oby do przodu.
Stephanie Baronnie zu Guttenberg
 Alu

Alu kupuj różyczki,najlepiej ze szkółek,nie z marketu. W tym roku kto wie może ze 3 razy będą kwitły? Bardzo szybko zaczęły,także do jesieni będziemy się nimi cieszyć:)
Eden
 Aniu-anabuko
Aniu-anabuko ja tylko jak się złamie pęd z różą to do wazonika wkładam:)
Charles de Mills
 Krysiu
Krysiu w prognozach dalej nie widać deszczu. Wczoraj byłam wieczorem podlać całą działkę.
Gertrude J zaatakowana została niestety przez zwiot różany,ale na szczęście miała mnóstwo pąków,więc większość zakwitła:)
Ghislaine de Feligonde

Ostanie upały sprawiły,że lemoniadę trzeba było zrobić:)

Pąk Rosenfaszination

Marselisborg Castle

Hot Chocolate odrobiła straty i pięknie kwitnie

Ghislaine de Feligonde z Veilchenblau

Lady of S weszła na ścieżkę 

W nogach róży Rosenfaszination 

Ulubione ostróżki

Rosenfaszination jak na razie ma to serce,ma mnóstwo pąków 

Miłego dzionka