Ogród dewuka
- dewuka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 sty 2008, o 13:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ago - najzwyklejsza lwia paszcza. Zima była tak łagodna, że przezimowała mi zeszłoroczna rozsada.agaxkub pisze:Dorotko to taka normalna lwia paszcza czy jakaś inna? moje nie zimują nigdy
zawsze je miałam za jednoroczne

Rogalm - przyznam, że nie próbowałam tych czosnków jeść. Są tylko do ozdoby.
A teraz moje ulubione naparstnice, które w tym roku są bardzo okazałe - mają ponad 1,5 metra.

- dewuka
- Od: 1 sty 2008, o 13:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ago - tak naprawdę to naparstnica to roślina dwuletnia. Najładniejsza jest w 2 roku. U mnie one rządzą samodzielnie, rozsiewają się same a ja w to nie ingeruję. Moje już wszystkie wyglądaja jak na zdjęciach więc jeżeli Twoje do tej pory nie mają pąków kwiatowych to chyba już w tym roku nie zakwitną. No ale w przyszłym roku będziesz miała z nich pociechę.
A u mnie zakwitły już pierwsze liliowce.

A u mnie zakwitły już pierwsze liliowce.

- agaxkub
- Od: 3 paź 2007, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
chyba będe dziś na kolanach koło nich łaziła i szukała pączków
(na odległość kiepsko widze)
liliowce u mnie już od zeszłego tygodnia kwitną, żółte forumkowe od Ani (Amlos) są niskie ale to efekt wiosennej przeprowadzki
pomarańczowe jeszcze śpią i dzielnie zoszą tarzanie się w nich Sziranka - barwinek juz wykończył - teraz się przeniósł w liliowce, a barwinek powoli odrasta....
(na odległość kiepsko widze)
liliowce u mnie już od zeszłego tygodnia kwitną, żółte forumkowe od Ani (Amlos) są niskie ale to efekt wiosennej przeprowadzki
pomarańczowe jeszcze śpią i dzielnie zoszą tarzanie się w nich Sziranka - barwinek juz wykończył - teraz się przeniósł w liliowce, a barwinek powoli odrasta....
- agaxkub
- Od: 3 paź 2007, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
pewnie że tak
ja niedługo się zabieram za wysiewanie bylinek, tylko miejsce po jednorocznych się zrobi
orlików tez mam troche - mixy z trzech źródeł
na razie kwitną mi takie jak Twój ciemny, ale bladofioletowe takie najzwyklejsze
jakkolwiek z tego co wiem orliki się krzyżują więc z nasionami to różnie być może, ale to kudłate jest cudne
i jakby w tym roku wysiać to jest szansa na kwiaty w przyszłym roku
ja niedługo się zabieram za wysiewanie bylinek, tylko miejsce po jednorocznych się zrobi
orlików tez mam troche - mixy z trzech źródeł
na razie kwitną mi takie jak Twój ciemny, ale bladofioletowe takie najzwyklejsze
jakkolwiek z tego co wiem orliki się krzyżują więc z nasionami to różnie być może, ale to kudłate jest cudne
i jakby w tym roku wysiać to jest szansa na kwiaty w przyszłym roku