W stronę słońca 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W stronę słońca 2

Post »

Witaj :wit Renato, to wziełaś się za odnawianie. Zrozumiałe że teraz masz mniej czasu na forum ale bardzo się cieszę że napiszesz co u Ciebie.
Też miałam taki pomysł żeby wsadzić do wazonu forsycję ale a to to a to tamto i w końcu uznałam że poczekam. Wszystko budzi się do życia, tulipany, piwonie wychodzą z ziemi, roślinki już zaczyjnają kwitnąć a na straży porzatku stoi jak zawsze nie zmęczony Pan Jeż. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Łał, ile już kolorów u Ciebie w ogrodzie ;:138
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Nie tylko masz w domu wiosnę, ogród też zaczyna pokazywać swoje uroki.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Reniu wiadomości dostaję z opóźnieniem...nawet dwu dniowym..wysłane do Ciebie wczoraj jeszcze wiszą mi w skrzynce..czekają na wysłanie..nie wiem co jest :?: ;:oj
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witaj Renatko :wit
Jak tam pogoda? Czy również jest wietrznie i deszczowo?
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękny ogród i tak przyjemnie zobaczyć oznaki wiosny w tak pięknym miejscu. :wit
krasna101
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 gru 2011, o 21:58

Post »

Witaj Renatko :wit zawitałam i ja do Ciebie.Obejżałam i poprzedni wątek i jestem zachwycona,że u Ciebie jeszcze bardziej wiejsko niz u mnie : kurki; kaczuszki, ptaszki, jeże itd..... Zachwyciły mnie też zdjęcia irysów :D Ja właśnie czekam na paczuszkę z różnymi irysami, które zamówiłam na tutejszym portalu. Wiosna u Ciebie też w większym rozkwicie ;:3 niż u mnie.
Zyczę powodzenia w relizacji nowych wyzwań
pozdrawiam Bożena
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Witaj Reniu... ;:196
Ależ wiosennie już u Ciebie... ;:333
U mnie troszkę później zaczynają kwitnąć co niektóre roślinki, a to prawie te same okolice... :wink:
Dobrych dni Ci życzę... ;:168
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Witam Was kochane ;:196
Pogoda za oknem aż szkoda słów ;:174 wczoraj jak tylko na chwile wiatr ucichł to podwiązałam drzewka bo aż żal patrzeć jak wiatr nimi poniewiera. Ehhh...wieje cały czas - jak Ja nie lubię wiatru !!! Jeszcze wczoraj odkryłam że coś mi ryje na skalniaku i w ogródku prawdopodobnie nornica bo tunele są na wierzchu a kopców nie widzę. Roślinki podsadzone musiałam poprawiać drugi raz bo cóż, widzę że tulipany jak na razie w całości ( bo nie wszystkie sadziłam w pojemnikach.
I co tu zrobić by przegonić tą nornicę ???
Jak tak będzie Mi grasować to zniszczy mi roślinki a to zje to tunele kopie że się człowiek zapada! Wrrr ... jaka zła jestem ;:161 dziś nawet zamiaru nie mam plątać się po ogródku i oglądać gdzie tu nowy tunel jest.
Wczoraj posialiśmy sobie kwiatuszki teraz trzeba czekać na wschody :tan
I mam w planach ukorzenić sobie ananasa ale czy Mi się uda to zobaczymy ;:173

Natalko dziękuję bardzo,chociaż kaktus jak zrobiło się tk chłodniej i ponuro nie rozwinął kwiatów - spał ;:19
Sylwuś powolutku odnawiam,miałam ostatnio delemata z wyborem farby ;:306 zielony połysk a może miętowy lub seledynowy. Zielony a miętowy niczym się nie różniły tyle że nazwą i ceną ;:306 ale takie zbyt ciemne mi się wydały i decyzja padła na seledynowy taki matowy. Dzban mam przed domem w tym kolorze ( taki spokojny kolor jakoś nie rzucający/bijący po oczach ). Na razie zakupiona jedna puszka na próbę. Pogoda niestety zatrzymała prace... ;:222
Aniu powolutku zaczyna kwitnąć tu i tam ...
Dorotko ale za to jak po tym deszczu sie zazieleniło i jakby wszystko tak podrosło! Teraz i no słoneczka brakuje to dopiero roślinki ruszą jak oszalałe ;:306
Reniu mi za to znów dzieje się takie coś że nie mogę się zalogować na forum ;:145 czemu się tak dzieje nie mam pojęcia...
Petusia witaj ;:196 a dziękuję bardzo i zapraszam!
Krasna witaj ;:196 ogród prowadzę w wiejskim stylu.Kaczuszki,kurki a nawet krówki są ;:306 tylko czasami dokuczają i niszczą roślinki ale coś za coś. Zapraszam częściej i dziękuję za odwiedziny! ;:196
Dorotko jak słoneczko sie pojawi to roślinki ruszą - wilgoć,ciepełko to co zielone istotki uwielbiają :tan

PS.
Nie pamiętam czy wam kochane wspominałam - pamiętacie te moje małe kaczki zakupione póżnym latem/ Teraz są nie takie małe i już od jakiś 3tyg zaczęły nieść jajka codziennie tak przynoszę 2-5 jajek :tan a małe kurczaczki - piękne kokoszki z nich urosły i też już niosą jajka jakoś od ponad miesiąca :tan jeden ten biały okazał się jednak być kogutem,jaki dumny chodzi bo wszystkie młode kurki jego a starszy kogut za to ma kilka starszych haahaa :;230 jaki podział.
Młody kogut za to tak wyszkolił wszystkie młode kurki że potrafią mi przez ogrodzenie się wydostać,to gdzieś po dachu garażu chodzą latają jak szalone ! i do ogródka przy okazji trafią zrobić zmiany po swojemu,ale za to jaja jakie piękne czasami 10 dziennie przynoszę...

Słoneczka życzę ;:3
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Reniu a wiesz, że u mnie też były korytarze podłużne płytko pod ziemią i też byłam pewna, że to nornica, a okazało się, że kret. Sama nie wiem co gorsze :evil: Nornice nie za bardzo chcą włazić w pułapki, więc najlepiej kup granulat i ziarno z trutką. Tylko nie rozsypuj po rabatach (ptaki!) i nie do dziury bo szybko sie rozłożą od wilgoci, tylko przygotuj "karmniki". Ja robiłam tak- plastikowe opakowanie po Ramie z przykrywką (wcześniej dokładnie wymyte, żeby nie było absoltunie żadnych zapachów), po przeciwnych stronach pionowych ścianek wycięłam dwa okrągłe otwory o wielkości nornicy. Do środka pudełka sypiesz trutkę. Dwa otwory po to, żeby sobie swobodnie przeszła a po drodze pojadła :wink: . Uzupełniaj co jakiś czas granulat i pamietaj o odizolowaniu zapachu ludzkiego.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Iwonko powiadasz że to może być kret - no to pięknie. Jakoś tak sumienia nie mam,ale cóż w końcu zniszczy mi całą rabatkę! W tamtym roku miałam kreta kopał mi koło rabatki na trawniku wyczytałam gdzieś naturalne sposoby pozbycia (przegonienia kreta) czosnek,sierść zwierząt kotów psów i zapach aksamitek podobnież tego nie lubią,wiec do wszystkich świeżo wykopanych tuneli,kopców wkładałam rozgniecione ząbki czosnku i odrobinę sierści psa ( Klusia wtedy akurat się leniła to miałam nawet pod dostatkiem ) po jakimś tygodniu przestał kopać musiał przenieść sie gdzie indziej.
Zrobię tak jak radzisz kochana widzę,że dwa razy kopało to coś w jednym i tym samym miejscu to tam robię jeden "karmnik" i jeszcze ze dwa i w innych miejscach w końcu kopiąc natrafi na któryś.
Dziękuję za dobrą radę,teraz tylko zostaje mi zakupić trutkę ...
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Reniu zawitalam i ja do Ciebie :wit czytając cofnęłam się w czasie 37 lat ;:306 spojrzalam w przeszłość i stwierdziłam, że czas szybko przemija ;:202
Przygotowania do tak ważnego wydarzenia to sama przyjemność, marzyłaś o przyjęciu w ogrodzie, tak miała moja córka, było inaczej tak bardzo rodzinnie i ciepło ;:4
Pozostała mi do spaceru pierwsza część, zostawię na wiosenne wieczory :heja
Pochodzę z małopolski i czuję do niej sentyment nadal ;:108
Wiosna pięknie się zaczyna i oby już nic nie stanęło jej na przeszkodzie ;:173
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Reniu współczuje kretów ;:168 potrafią nabroić w ogródkach, dobrym sposobem jest posadzenie cesarskiej korony. Krety nie znoszą jej zapachu, chociaż jedną, dwie w miejsca które sobie krety upodobały. Pozdrowienia przesyłam :wit i życzę udanej i skutecznej walki z kretem ;:196
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Krecisko to prawdziwe utrapienie..... Reniu współczuję Ci takiego lokatora..... mam nadzieję, ze uda Ci się go przepędzić i roślinki nie ucierpią...... Ja na szczęście nie mam problemu z żadnymi zębatymi paskudami, w pobliżu jest sporo kotów, które robią z nimi porządek....
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Reniu :wit pięknie forsycja Ci w wazonie kwitła :)
Fajny kaktusik i jakie śliczne ma kwiatuszki :D
Na skalniaku życie się powoli budzi :wink:
Współczuję kretów bądź nornic
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”