Też miałam taki pomysł żeby wsadzić do wazonu forsycję ale a to to a to tamto i w końcu uznałam że poczekam. Wszystko budzi się do życia, tulipany, piwonie wychodzą z ziemi, roślinki już zaczyjnają kwitnąć a na straży porzatku stoi jak zawsze nie zmęczony Pan Jeż. Pozdrawiam
W stronę słońca 2
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: W stronę słońca 2
Witaj
Renato, to wziełaś się za odnawianie. Zrozumiałe że teraz masz mniej czasu na forum ale bardzo się cieszę że napiszesz co u Ciebie.
Też miałam taki pomysł żeby wsadzić do wazonu forsycję ale a to to a to tamto i w końcu uznałam że poczekam. Wszystko budzi się do życia, tulipany, piwonie wychodzą z ziemi, roślinki już zaczyjnają kwitnąć a na straży porzatku stoi jak zawsze nie zmęczony Pan Jeż. Pozdrawiam
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Nie tylko masz w domu wiosnę, ogród też zaczyna pokazywać swoje uroki.
- Reni4

- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Reniu wiadomości dostaję z opóźnieniem...nawet dwu dniowym..wysłane do Ciebie wczoraj jeszcze wiszą mi w skrzynce..czekają na wysłanie..nie wiem co jest

- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Witaj Renatko
Jak tam pogoda? Czy również jest wietrznie i deszczowo?
Jak tam pogoda? Czy również jest wietrznie i deszczowo?
Ogród początki - zapraszam serdecznie
- patusia336
- 1000p

- Od: 31 sty 2011, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękny ogród i tak przyjemnie zobaczyć oznaki wiosny w tak pięknym miejscu. 
-
krasna101
- Przyjaciel Forum - silver

- Od: 5 gru 2011, o 21:58
Witaj Renatko
zawitałam i ja do Ciebie.Obejżałam i poprzedni wątek i jestem zachwycona,że u Ciebie jeszcze bardziej wiejsko niz u mnie : kurki; kaczuszki, ptaszki, jeże itd..... Zachwyciły mnie też zdjęcia irysów
Ja właśnie czekam na paczuszkę z różnymi irysami, które zamówiłam na tutejszym portalu. Wiosna u Ciebie też w większym rozkwicie
niż u mnie.
Zyczę powodzenia w relizacji nowych wyzwań
pozdrawiam Bożena
Zyczę powodzenia w relizacji nowych wyzwań
pozdrawiam Bożena
- dorkow0

- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Witaj Reniu...
Ależ wiosennie już u Ciebie...
U mnie troszkę później zaczynają kwitnąć co niektóre roślinki, a to prawie te same okolice...
Dobrych dni Ci życzę...
Ależ wiosennie już u Ciebie...
U mnie troszkę później zaczynają kwitnąć co niektóre roślinki, a to prawie te same okolice...
Dobrych dni Ci życzę...
- reniusia20
- 1000p

- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Witam Was kochane
Pogoda za oknem aż szkoda słów
wczoraj jak tylko na chwile wiatr ucichł to podwiązałam drzewka bo aż żal patrzeć jak wiatr nimi poniewiera. Ehhh...wieje cały czas - jak Ja nie lubię wiatru !!! Jeszcze wczoraj odkryłam że coś mi ryje na skalniaku i w ogródku prawdopodobnie nornica bo tunele są na wierzchu a kopców nie widzę. Roślinki podsadzone musiałam poprawiać drugi raz bo cóż, widzę że tulipany jak na razie w całości ( bo nie wszystkie sadziłam w pojemnikach.
I co tu zrobić by przegonić tą nornicę ???
Jak tak będzie Mi grasować to zniszczy mi roślinki a to zje to tunele kopie że się człowiek zapada! Wrrr ... jaka zła jestem
dziś nawet zamiaru nie mam plątać się po ogródku i oglądać gdzie tu nowy tunel jest.
Wczoraj posialiśmy sobie kwiatuszki teraz trzeba czekać na wschody
I mam w planach ukorzenić sobie ananasa ale czy Mi się uda to zobaczymy
Natalko dziękuję bardzo,chociaż kaktus jak zrobiło się tk chłodniej i ponuro nie rozwinął kwiatów - spał
Sylwuś powolutku odnawiam,miałam ostatnio delemata z wyborem farby
zielony połysk a może miętowy lub seledynowy. Zielony a miętowy niczym się nie różniły tyle że nazwą i ceną
ale takie zbyt ciemne mi się wydały i decyzja padła na seledynowy taki matowy. Dzban mam przed domem w tym kolorze ( taki spokojny kolor jakoś nie rzucający/bijący po oczach ). Na razie zakupiona jedna puszka na próbę. Pogoda niestety zatrzymała prace...
Aniu powolutku zaczyna kwitnąć tu i tam ...
Dorotko ale za to jak po tym deszczu sie zazieleniło i jakby wszystko tak podrosło! Teraz i no słoneczka brakuje to dopiero roślinki ruszą jak oszalałe
Reniu mi za to znów dzieje się takie coś że nie mogę się zalogować na forum
czemu się tak dzieje nie mam pojęcia...
Petusia witaj
a dziękuję bardzo i zapraszam!
Krasna witaj
ogród prowadzę w wiejskim stylu.Kaczuszki,kurki a nawet krówki są
tylko czasami dokuczają i niszczą roślinki ale coś za coś. Zapraszam częściej i dziękuję za odwiedziny!
Dorotko jak słoneczko sie pojawi to roślinki ruszą - wilgoć,ciepełko to co zielone istotki uwielbiają
PS.
Nie pamiętam czy wam kochane wspominałam - pamiętacie te moje małe kaczki zakupione póżnym latem/ Teraz są nie takie małe i już od jakiś 3tyg zaczęły nieść jajka codziennie tak przynoszę 2-5 jajek
a małe kurczaczki - piękne kokoszki z nich urosły i też już niosą jajka jakoś od ponad miesiąca
jeden ten biały okazał się jednak być kogutem,jaki dumny chodzi bo wszystkie młode kurki jego a starszy kogut za to ma kilka starszych haahaa
jaki podział.
Młody kogut za to tak wyszkolił wszystkie młode kurki że potrafią mi przez ogrodzenie się wydostać,to gdzieś po dachu garażu chodzą latają jak szalone ! i do ogródka przy okazji trafią zrobić zmiany po swojemu,ale za to jaja jakie piękne czasami 10 dziennie przynoszę...
Słoneczka życzę
Pogoda za oknem aż szkoda słów
I co tu zrobić by przegonić tą nornicę ???
Jak tak będzie Mi grasować to zniszczy mi roślinki a to zje to tunele kopie że się człowiek zapada! Wrrr ... jaka zła jestem
Wczoraj posialiśmy sobie kwiatuszki teraz trzeba czekać na wschody
I mam w planach ukorzenić sobie ananasa ale czy Mi się uda to zobaczymy
Natalko dziękuję bardzo,chociaż kaktus jak zrobiło się tk chłodniej i ponuro nie rozwinął kwiatów - spał
Sylwuś powolutku odnawiam,miałam ostatnio delemata z wyborem farby
Aniu powolutku zaczyna kwitnąć tu i tam ...
Dorotko ale za to jak po tym deszczu sie zazieleniło i jakby wszystko tak podrosło! Teraz i no słoneczka brakuje to dopiero roślinki ruszą jak oszalałe
Reniu mi za to znów dzieje się takie coś że nie mogę się zalogować na forum
Petusia witaj
Krasna witaj
Dorotko jak słoneczko sie pojawi to roślinki ruszą - wilgoć,ciepełko to co zielone istotki uwielbiają
PS.
Nie pamiętam czy wam kochane wspominałam - pamiętacie te moje małe kaczki zakupione póżnym latem/ Teraz są nie takie małe i już od jakiś 3tyg zaczęły nieść jajka codziennie tak przynoszę 2-5 jajek
Młody kogut za to tak wyszkolił wszystkie młode kurki że potrafią mi przez ogrodzenie się wydostać,to gdzieś po dachu garażu chodzą latają jak szalone ! i do ogródka przy okazji trafią zrobić zmiany po swojemu,ale za to jaja jakie piękne czasami 10 dziennie przynoszę...
Słoneczka życzę
- majowa
- 1000p

- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Reniu a wiesz, że u mnie też były korytarze podłużne płytko pod ziemią i też byłam pewna, że to nornica, a okazało się, że kret. Sama nie wiem co gorsze
Nornice nie za bardzo chcą włazić w pułapki, więc najlepiej kup granulat i ziarno z trutką. Tylko nie rozsypuj po rabatach (ptaki!) i nie do dziury bo szybko sie rozłożą od wilgoci, tylko przygotuj "karmniki". Ja robiłam tak- plastikowe opakowanie po Ramie z przykrywką (wcześniej dokładnie wymyte, żeby nie było absoltunie żadnych zapachów), po przeciwnych stronach pionowych ścianek wycięłam dwa okrągłe otwory o wielkości nornicy. Do środka pudełka sypiesz trutkę. Dwa otwory po to, żeby sobie swobodnie przeszła a po drodze pojadła
. Uzupełniaj co jakiś czas granulat i pamietaj o odizolowaniu zapachu ludzkiego.
- reniusia20
- 1000p

- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Iwonko powiadasz że to może być kret - no to pięknie. Jakoś tak sumienia nie mam,ale cóż w końcu zniszczy mi całą rabatkę! W tamtym roku miałam kreta kopał mi koło rabatki na trawniku wyczytałam gdzieś naturalne sposoby pozbycia (przegonienia kreta) czosnek,sierść zwierząt kotów psów i zapach aksamitek podobnież tego nie lubią,wiec do wszystkich świeżo wykopanych tuneli,kopców wkładałam rozgniecione ząbki czosnku i odrobinę sierści psa ( Klusia wtedy akurat się leniła to miałam nawet pod dostatkiem ) po jakimś tygodniu przestał kopać musiał przenieść sie gdzie indziej.
Zrobię tak jak radzisz kochana widzę,że dwa razy kopało to coś w jednym i tym samym miejscu to tam robię jeden "karmnik" i jeszcze ze dwa i w innych miejscach w końcu kopiąc natrafi na któryś.
Dziękuję za dobrą radę,teraz tylko zostaje mi zakupić trutkę ...
Zrobię tak jak radzisz kochana widzę,że dwa razy kopało to coś w jednym i tym samym miejscu to tam robię jeden "karmnik" i jeszcze ze dwa i w innych miejscach w końcu kopiąc natrafi na któryś.
Dziękuję za dobrą radę,teraz tylko zostaje mi zakupić trutkę ...
- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Reniu zawitalam i ja do Ciebie
czytając cofnęłam się w czasie 37 lat
spojrzalam w przeszłość i stwierdziłam, że czas szybko przemija
Przygotowania do tak ważnego wydarzenia to sama przyjemność, marzyłaś o przyjęciu w ogrodzie, tak miała moja córka, było inaczej tak bardzo rodzinnie i ciepło
Pozostała mi do spaceru pierwsza część, zostawię na wiosenne wieczory
Pochodzę z małopolski i czuję do niej sentyment nadal
Wiosna pięknie się zaczyna i oby już nic nie stanęło jej na przeszkodzie
Przygotowania do tak ważnego wydarzenia to sama przyjemność, marzyłaś o przyjęciu w ogrodzie, tak miała moja córka, było inaczej tak bardzo rodzinnie i ciepło
Pozostała mi do spaceru pierwsza część, zostawię na wiosenne wieczory
Pochodzę z małopolski i czuję do niej sentyment nadal
Wiosna pięknie się zaczyna i oby już nic nie stanęło jej na przeszkodzie
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Reniu współczuje kretów
potrafią nabroić w ogródkach, dobrym sposobem jest posadzenie cesarskiej korony. Krety nie znoszą jej zapachu, chociaż jedną, dwie w miejsca które sobie krety upodobały. Pozdrowienia przesyłam
i życzę udanej i skutecznej walki z kretem 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Krecisko to prawdziwe utrapienie..... Reniu współczuję Ci takiego lokatora..... mam nadzieję, ze uda Ci się go przepędzić i roślinki nie ucierpią...... Ja na szczęście nie mam problemu z żadnymi zębatymi paskudami, w pobliżu jest sporo kotów, które robią z nimi porządek....
- Paulii

- Od: 25 lut 2013, o 15:03
Witaj Reniu
pięknie forsycja Ci w wazonie kwitła
Fajny kaktusik i jakie śliczne ma kwiatuszki
Na skalniaku życie się powoli budzi
Współczuję kretów bądź nornic
Fajny kaktusik i jakie śliczne ma kwiatuszki
Na skalniaku życie się powoli budzi