Moja rybia trzoda ,sztuk 4 pływa teraz w garnku

Ryby będą zimowały w domu ,w akwarium ( w kuchni ) .Pawel Woynowski pisze:Małgosiu, w tym garnku te rybki, to na jak długo?
Nie ma żadnego błędu. Karasiom wystarczy kilka godzin takiej aklimatyzacji, i można je przenosić do tzw. "zimnego akwarium" tzn. akwarium 40 - 50 litrowego, bez grzałki. Wystarczy filtr, oświetlenie i napowietrzacz. Wodę do akwarium możesz wziąć z oczka, odczekaj tylko aby złapała temperaturę pokojową i śmiało wpuszczaj bardzo delikatnie rybki, najlepiej "wlać je powoli razem z wodą z garnka do akwarium. Nie dotykaj rybek suchymi rękoma, można uszkodzić warstwę śluzu na skórze, co może powodować choroby skóry. Woda powinna mieć pH od 6,5 do 7,5.goni@k pisze: Jeśli w moim założeniu tkwi błąd to chętnie posłucham Twojej rady Pawle
A jakiej wielkości oczko?gucia pisze:Nasze rybska, strasznie urosły, ale jakoś sobie radzą, o dziwo !
Lilu z mahonią miałam trochę problemówlila31 pisze:Gosiu mam prośbę.![]()
Widzę, że Twoja mahonia WINTER SUN zakwitła, czy mogłabyś ją obfotografować bliżej, dokładniej?
Moja jeszcze nie kwitła, i chciałaby zobaczyć jak wyglądają jej kwiatostany, czy rzeczywiście są tak ozdobne?
I jeszcze jedno, czy Twoja mahonia rośnie w pełnym słońcu?
Guciu odpowiadam Ci na Twojej stronie.gucia pisze:Pawełku, oczko mini, mini, ale głębokie, prawie 2 m, /możesz zerknąć - link w podpisie/.