wybacz poszło mi na oczy -nie odpowiedziałem na Twoje pytanie o hoję
 Dostałem ją niedawno od Ewy 2224 ,zniechęciła się do niej -mało miejsca .U mnie zajęła prawie całą półkę -ma garsonierę
 ,mam nadzieję że zakwitnie

. Mnie bardzo sie spodobało to zdjęcie z kaczuszkami i sympatycznym kotkiem. Taki przyjacielski odpoczynek w plenerze
 . Mnie bardzo sie spodobało to zdjęcie z kaczuszkami i sympatycznym kotkiem. Taki przyjacielski odpoczynek w plenerze 

) i Carnosa Rubra
  ) i Carnosa Rubra   

Tzn. nie parapet, ile kolekcja hojek
 Tzn. nie parapet, ile kolekcja hojek   Przed chwilą pisałam Joli, że dwie nowości to Carnosa Rubra i Obovata - jak ta ostatnia dojedzie do mnie to zrobię zdjęcie. Zauważyłam, że można hoje trzymać hoje w Sphagnum - czy ktoś praktykował? Ja trzymam w dobrej jakości ziemi i póki co, wszystko ładnie rośnie (odpukać)
 Przed chwilą pisałam Joli, że dwie nowości to Carnosa Rubra i Obovata - jak ta ostatnia dojedzie do mnie to zrobię zdjęcie. Zauważyłam, że można hoje trzymać hoje w Sphagnum - czy ktoś praktykował? Ja trzymam w dobrej jakości ziemi i póki co, wszystko ładnie rośnie (odpukać)   
  Floks gwiaździsty wygląda jeszcze piękniej, wstawię zdjęcie.
 Floks gwiaździsty wygląda jeszcze piękniej, wstawię zdjęcie. 

To czekamy na foteczki
  To czekamy na foteczki  

dla niej a moja to juz w ogóle zwariowała, zobacz do mnie bo wkleiłam jej zdjęcie. Puściła się niezle
  dla niej a moja to juz w ogóle zwariowała, zobacz do mnie bo wkleiłam jej zdjęcie. Puściła się niezle   Storczyk przepiękny, uwielbiam takie ciapkowate ale juz nie kupuję bo te co mam ledwo mieszczę
 Storczyk przepiękny, uwielbiam takie ciapkowate ale juz nie kupuję bo te co mam ledwo mieszczę 

)
 )

Żeby jeszcze chciały tak szalenie kwitnąć
  Żeby jeszcze chciały tak szalenie kwitnąć   
  Za to Bella i Carnosa będą kwitnąć.
 Za to Bella i Carnosa będą kwitnąć.
 , ale ja pociągnę temat floksa gwiaździstego. Czy to jest bylina i czy pachnie? Ja w tym roku kupiłam kanadyjskiego, wyglądał jak błękitna maciejka
, ale ja pociągnę temat floksa gwiaździstego. Czy to jest bylina i czy pachnie? Ja w tym roku kupiłam kanadyjskiego, wyglądał jak błękitna maciejka  

.A jak odętka różowa Ci się rozrośnie
 .A jak odętka różowa Ci się rozrośnie  ,to ja
 ,to ja  o kawałeczek
  o kawałeczek  .Dołożysz do kanny
 .Dołożysz do kanny  
   i jaśniutkiego liliowca
  i jaśniutkiego liliowca  

witaj,
 witaj, 

dalia faktycznie ma piękne ubarwienie, ale na zdjęcie kaczuchów z kotkiem musze tu zwrócić największą uwagę
 dalia faktycznie ma piękne ubarwienie, ale na zdjęcie kaczuchów z kotkiem musze tu zwrócić największą uwagę