Dziewczyny najpierw odpowiem zbiorowo. Bardzo wam dziękuję za miłe słowa. Każda pochwała pod adresem mojego ogrodu mobilizuje mnie do dalszej pracy i ulepszania rabat Po przeczytaniu waszych postów i przejrzeniu kilku zamieszczonych fotografii nasunęła mi się pewna refleksja. A wiec doszłam do wniosku, że na zdjęciach ogród wygląda wiele lepiej niż w realu. Nie widać na nich szczegółów i niedociągnięć. Obecnie na rabatach mam lekki rozgardiasz, którego z daleka nie widać. Coraz więcej suchych liści i przekwitłych kwiatów. Osobiście wolę swój ogród w czerwcu.
Marika2006 
Do ideału jednak daleko ale jak zobaczyłam jak pewna firma projektowa zaaranżowała plac zieleni przed centrum handlowym to stwierdziłam, że zrobiłabym to o wiele lepiej.
Aguniada Flamentanz co kila lat zaszczyca mnie drugim kwitnieniem. Jest ono bardzo skromniutkie ale jest.
Asiu a ja w tym roku zamówiłam 5szt Barleburga . W tę zimę wszystkie mi wymarzły ale tak bardzo podoba mi się ta róża, że nie bardzo wyobrażam sobie bez niej ogrodu.
Nie zwróciłaś uwagi na rabatę ponieważ, rzuciłyście się z Alą do obrywania przekwitłych kwiatów na RH

Ale na poważnie, jak byłyście u mnie to chyba jeszcze nie było obwódki z kamyków i rabata nie była wysypana korą.
A jak już jesteśmy przy RH to w sobotę powiększyłam rabatę i nareszcie posadziłam zakupionego w Nowym Dworze RH ( trochę mi się zeszło

z tym sadzeniem)
Majko Leonardy będę miała jesienią. Będą rosły przy wejściu do domu koło sosenki. Muszę Ci powiedzieć, że w tym roku zaspokoiłam prawie wszystkie swoje największe chciejstwa różane. Założę się, ze w następnym pojawią się nowe ale na dzień dzisiejszy jestem w pełni usatysfakcjonowana. Tylko, że jeszcze w tym roku będę miała do posadzenia 23 róże.