Ogród Soczewki cz3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Soczewki cz3

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Monika, śliczne te różyczki, jak im na imię?
Soczewka pisze: Obrazek ][/url] Obrazek
Bardzo ładne ujęcia ogólne ogrodu - taki porządek i harmonia ;:170
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Aladdina widziałam ostatnio u Halinki, jest piękny ;:167
Mam nadzieję, że go dorwę w swoje łapki :wink:
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Kasiu pierwsza róża to Bailando. Na razie ma mały krzaczek ale mam nadzieję, że już w przyszłym roku pokaże na co ją stać. Jestem zachwycona jej kwiatami. Druga róża to Aspiryna zdążyłam zauważyć, że masz ją u siebie w ogrodzie.
Jest u mnie drugi sezon i jakoś w tym roku mnie nie zachwyca. Słabo rośnie i słabo kwitnie trochę to do niej niepodobne.
Fajnie, że mnie odwiedziłaś bo weszłam sobie do Twojego wątku z ozdobami ogrodowymi. Pozwolisz, że trochę zagapię. Bardzo mi się spodobał szkic stojaka na róże . Zmykam do Twojego ogrodu bo mam sporo do nadrobienia.

Aniu w Aladdinie zakochałam się od momentu gdy go pierwszy raz zobaczyłam. A raczej zobaczyłam około 20 krzaków stojących koło siebie w pełni kwitnienia. Oszalałam na ich widok i oczywiście ta róża musiała się znaleźć w moim ogrodzie.
Niestety u mnie łapie pod koniec sierpnia czarną plamistość. Obrywam mu listki i tylko dzięki temu, że jest niski i ma dużo kwiatów gołe łodygi na dole nie szpecą.
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
marika2006
200p
200p
Od: 24 kwie 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aż dech zapiera jak oglądam. Jakim sposobem dotarłaś do takiego ideału. Wszystko współgra ze sobą i wygląda że ;:oj
Pozdrawiam cieplutko i kolorowo :)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Moniko, te ogólne widoki Twojego ogrodu są niesamowite - zawsze oglądam zdjęcia po kilka razy, wypatrując jakie połączenia roślin stosujesz i jak komponujesz róże ze szkieletem ogrodu... jest idealnie :)
Drugim kwitnieniem Flammentanz mnie zaskoczyłaś :shock:
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Jeśli moje Barleburgi co roku będą ubywać w takim tempie to już za 2 lata będę miała w ich miejscu wymarzone Baronessy :D .
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Moniczko, piękne ujęcia ogrodu. Wspaniale sobie radzisz w jego urządzaniu, to widać na zdjęciach.
Koniecznie kup Leonardo da Vinci, to jest róża, która swoim kolorem będzie się idealnie komponować z iglakami.
Szczególnie tymi o lekko niebieskiej barwie.
Cudne róże ;:180
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p

Post »

Soczewka pisze:Obrazek
Moniś, ta okrągła rabata jest świetna. Jakoś zamiast się nią zachwycać gadałyśmy o tym RH co rośnie na pierwym planie zdjęcia :lol: .
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Dziewczyny najpierw odpowiem zbiorowo. Bardzo wam dziękuję za miłe słowa. Każda pochwała pod adresem mojego ogrodu mobilizuje mnie do dalszej pracy i ulepszania rabat Po przeczytaniu waszych postów i przejrzeniu kilku zamieszczonych fotografii nasunęła mi się pewna refleksja. A wiec doszłam do wniosku, że na zdjęciach ogród wygląda wiele lepiej niż w realu. Nie widać na nich szczegółów i niedociągnięć. Obecnie na rabatach mam lekki rozgardiasz, którego z daleka nie widać. Coraz więcej suchych liści i przekwitłych kwiatów. Osobiście wolę swój ogród w czerwcu.

Marika2006 ;:196 Do ideału jednak daleko ale jak zobaczyłam jak pewna firma projektowa zaaranżowała plac zieleni przed centrum handlowym to stwierdziłam, że zrobiłabym to o wiele lepiej.

Aguniada Flamentanz co kila lat zaszczyca mnie drugim kwitnieniem. Jest ono bardzo skromniutkie ale jest.

Asiu a ja w tym roku zamówiłam 5szt Barleburga . W tę zimę wszystkie mi wymarzły ale tak bardzo podoba mi się ta róża, że nie bardzo wyobrażam sobie bez niej ogrodu.
Nie zwróciłaś uwagi na rabatę ponieważ, rzuciłyście się z Alą do obrywania przekwitłych kwiatów na RH :;230 Ale na poważnie, jak byłyście u mnie to chyba jeszcze nie było obwódki z kamyków i rabata nie była wysypana korą.
A jak już jesteśmy przy RH to w sobotę powiększyłam rabatę i nareszcie posadziłam zakupionego w Nowym Dworze RH ( trochę mi się zeszło ;:224 z tym sadzeniem)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Majko Leonardy będę miała jesienią. Będą rosły przy wejściu do domu koło sosenki. Muszę Ci powiedzieć, że w tym roku zaspokoiłam prawie wszystkie swoje największe chciejstwa różane. Założę się, ze w następnym pojawią się nowe ale na dzień dzisiejszy jestem w pełni usatysfakcjonowana. Tylko, że jeszcze w tym roku będę miała do posadzenia 23 róże.
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p

Post »

Masz rację, teraz sobie przypominam, że ta rabata nie była wtedy jeszcze dokończona. W każdym razie prezentuje się bardzo elegancko.
23 róże :shock: - no to koleżanka zaszalała. W sumie to Ci zazdroszczę bo ja już nie mam miejsca na nowe róże (no może wejdą jeszcze ze dwie, ale bardzo malutkie :;230 ).
Co do sadzenia to ja nie jestem lepsza. Kilka sztuk z tamtych zakupów nadal stoi i czeka na wenę twórczą właścicielki :oops: .
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Asiu ja te róże kupuję i kupuję a ich nadal jakoś nie widać w moim ogrodzie. Wszystkie są jeszcze młode i maleńkie. Zagapiłam pomysł od Ciebie i niektóre odmiany od razu kupuję po 3 szt dla lepszego i szybszego efektu.
Dziś pojechałam do szkółki po Gladiczję, która chodziła za mną od początku wiosny :heja a przy okazji jeszcze kupiłam sosnę Ophir, wrzosy i trawkę i dostałam w prezencie od Karoliny piękną sosnę Winter Gold ( ale jest cudna ) Więc znów mam kilka doniczek do posadzenia.

Nareszcie w sobotę ukończyłam rabatę z nutkajem. Trochę to trwało ale zdążyłam przed zimą.
Na rabatę trafił olbrzymi kamień. Prawdę mówiąc myślałam, że będzie trochę mniejszy Obecnie przy jeszcze małych roślinkach tworzy spory kontrast. Muszę pomyśleć co by tu zrobić by to wrażenie choć trochę optycznie zmniejszyć. Jutro dosadzę jeszcze sosnę Ophir na długiej nóżce i może przytaszczę jeszcze ze dwa spore kamiorki

Na razie tylko dwie fotki.

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19

Post »

Moni, piękne widoczki ;:63
Bailando śliczna, ma cudny kolor i układ płatków. Baronesse chyba wyląduje u mnie na jesień chociaż nie wiem już gdzie ją posadzę :?
Flammantanz u mnie zakwitła jednym kwiatkiem.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Moniko, zaglądam do Ciebie bo ostatnio często się mijamy przy okazji rozmów o sobotnim święcie kwiatów. Zajrzałam i jestem urzeczona. Nie spodziewałam się zobaczyć tak pięknie zaprojektowanego ogrodu.
Wspaniałe iglakowe kompozycje, świetna przestrzeń, dużo przepięknych róż. Same superlatywy przychodzą mi do głowy ;:138
Próbowałam wypatrzyć te niedociągnięcia o których piszesz ale mi się nie udało :;230

Podsumowując jestem pod ogromnym wrażeniem i z pewnością będę zagladać żeby jeśli pozwolisz czerpać natchnienie do prac w moim powstającym ogrodzie ;:180
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Anetko na kilka sztuk Baronessy na pewno znajdziesz miejsce. Widziałam u Ciebie jeszcze sporą ilość trawnika. Masz tak dobrą rękę do róż, że szkoda byłoby gdybyś nie miała tak ładnej odmiany.
Mój Flamentanz ma trochę więcej kwiatów.

April może będziesz miała okazję zobaczyć mój ogród w realu to z pewnością dojrzysz wiele niedociągnięć. Zaczął się już ten okres kiedy nie bardzo mam czas na ogród. Rozpoczął się rok szkolny więc po pracy pierwsze co robię to sprawdzam co mój syn natworzył w zeszytach a później to już się robi szarówka. Na szaleństwo w ogrodzie zostaje tylko sobota.
Idealnie wypielęgnowany ogród to mam Aguniada. Za każdym razem jak oglądam fotki to nie mogę wyjść z podziwu , że ma tak czyściutko i schludnie.
Pozdrawiam Monika
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”