W ogrodzie cz.2 - Beata T

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: W ogrodzie cz.2 - Beata T

Post »

Jesień u Ciebie jest równie kolorowa i piękna, jak schyłek lata. Co za widoki! Kolorowe żurawki na tle białych kamieni "świecą" jak bukiety kwiatów :D A te irgi, miskanty, berberysy ... Nie sposób też nie pochwalić pięknie wybarwionego octowca! Moje nigdy nie wyglądają tak pięknie :? (chorują)
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Jule Tylko pod nim musisz czymś wyłożyć i będzie ok a w towarzystwie jałowca i efekt może być ciekawy :lol:
wanda7 Piszą że miskanta przycina się wiosną ale można i teraz zależy gdzie masz posadzonego .....w zeszłym roku jednego przycięłam a drugiego zostawiłam i to był błąd bo rosnący przy nim krzaczek zrobił się brązowy - brak światła . W tym roku jednego muszę przyciąć jak widać rośnie za blisko tuj , 2 pozostałe to się zobaczy :roll:
kogra Ja w zeszłym roku Grażynko tylko w tych kamykach odnotowałam straty żurawkowe , a przykrywać ich nie chce bo na podniesieniu by mi leżała taka płachta fizeliny brrr Jak spadnie śnieg a potem przymrozi to będzie ok.... ja liczę że grudzień będzie ładny bo będę dbać o kondycje i mi się nie widzi brnięcie przez śnieg do ośrodka :lol:
chatte Przyroda oj lubi zaskakiwać ja to się zawszę śmieję że jak powiem że wywalę to proszę dana roślina mnie zaskakuję na bodaj 5 berberysów jeden jest tak uroczy :lol: Sumak jako tako w tym akurat słoneczku wyglądał ale były i rok że był ładniejszy :wink: hmmm ale czemu Tobie choruje przecież to chwast jemu nic do szczęścia nie potrzebne ;:224
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Beatko a może stroiszem z iglaków zamiast flizeliny ?
Będzie ładnie, ozdobnie i świątecznie....... ;:109
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Chwasty też czasem chorują. A u mnie wszystko jest chore: orzechy włoskie (mój i sąsiadki), wielka stara lipa, to i octowce złapały paskudztwo.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Beatko, śliczne jesienne barwy u Ciebie :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jesień piekna u Ciebie.
No i bardzo mi się podobają te Twoje, a raczej chyba sąsiednie śmieciuchy.
Tworzą klimat ogrodu.
Grażynka ma rację, możesz przykryć żurawki stroiszem.
Ja myślę, że w tym roku aż takiej złej zimy nie bedzie.
Poprzedniej zbyt wczesnie śnieg zniknął, a potem wiosną też przymroziło.
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Beatko śliczne storczyki (ostatnio coś mnie na nie wzięło ;:223 ).
Podpowiem z żurawkami (tak po mojemu).
One nie marzną w tych kamyczkach -one niestety wysychają z braku wody :roll: .
Nie żeby kamyczki były złe-ale lutowe przymrozki (co się z tym wiąże -brak pobierania przez korzenie wody) spowodowały u mnie straty.
Teraz też (choć raz w tygodniu ) staram się podlewać bo u mnie od 6 tygodni nie pada :| .
Mam nadzieję że ze zdrowiem ok?
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jestem, jestem i gorąco wszystkich odwiedzających pozdrawiam ;:196
Czas szybko leci a i nie ma już co pokazywać w ogrodzie , więc pochłonęła mnie moja druga pasja - tylko i tu poszaleć nie mogę bo coś mnie dopadło ....tu skrzypi tam zgrzyta,ale jakoś do przodu jeszcze ciągnę :wink: Są dni lepsze i gorszę ....a strachu napędziła mi moja psinka. Staruszkowi zrobił się wrzód chyba tak to trzeba nazwać - pęk otwierając wielką ranę, ale dziś już piesek czuję się dobrze a rana się zagaja ładnie .... :lol:
kogra Grażynko też tak myślałam że może stroik bym zrobiła na tych żurawkach tylko że on byłby tak jakby z drugiej strony :roll:
chatte Izo nigdy nad chorobami chwastów się nie zastanawiałam ....bo jak ich nie ma to i mniej roboty :wink:
kropelka Jesień lubię za te właśnie barwy , ale któż jej nie lubi :;230 od razu mam skojarzenie że jej też nie lubię za te opadłe liście co mi zaśmiecają działkę ....
Margo2 Aby był śnieg to zawszę pierzynka fajnie wszystko otuli i mrozy nie straszne , tylko my sobie morzemy pogdybać a natura zrobi i tak jak będzie chciała :lol: Gosiu chyba podobają Ci się sumaki ale one to akurat mi nie śmiecą, a śmieciuchy to leszczyny i dąb drzewa sąsiadów posadzone prawie na ogrodzeniu ;:224
agnieszka72 To Cię Aga pozytywnie wzięło bo storczyk jak zakwitnie to kwitnie i kwitnie a teraz swym pięknem jeszcze mi zastępuję braki kwiatowe w ogrodzie...U mnie też do przedwczoraj było sucho i tak jak piszesz braki wody niszczą nam roślinki , jeszcze słyszałam że wiosną wiatry mogą siać spustoszenie...U mnie tak sobie czyli wielka niewiadoma co dalej :D

Fotek nie robiłam bo cóż tu pokazywać ....puste rabatki , badylki sterczące jakoś nic mi w kadr nie chciało wejść :wit
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

To chociaż psinkę pokaż.
Oj ta jesień, wszystkim coś strzyka, zgrzyta, boli i nic się nie chce.
Ogólna deprecha wszystkich chyba dopadła.
Ale to nic.......damy radę. :uszy
Zdrówka życzę. ;:196
Grażyna.
kogro-linki
Matrix2
500p
500p
Od: 29 sie 2010, o 11:44

Post »

może nie będzie tak źle z tą depresją ... jutro już Mikołaja, potem parę dni do Świąt, od Nowego Roku zaczyna w końcu przybywać dnia więc z każdym dniem powinno byc przyjemniej i bliżej do wiosny ... w sumie najgorszy luty bo od marca juz wszyscy myslą o wiośnie ...
Rysiek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

W lutym już i tak lepiej bo hurtownie składają oferty na nowy sezon.
Kto pierwszy ten lepszy i dostanie to ......co najlepsze..... :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

kogra Grażynko oj tam oj tam chyba tak źle nie będzie ja mam sporo zaplanowane aby tylko mnie to i owo puściło ,a Ty chyba jeszcze cieszysz się jakimiś kwiatkami na balkoniku a jak Cię znam to na pewno zaraz coś nowego posadzisz :lol: Lilie pewnie już przekwitły ale begonia powinna kwitnąć jeszcze....O to i już masz plany na nowe zakupy :tan
Matrix2 Mikołaj tylko do grzecznych przychodzi podobno :roll: Teraz odliczamy czas do świąt , Mazowieckie ma w styczniu ferie to czas jakoś szybko zleci ....a luty będzie smutny ale przetrwamy coś się wymyśli :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Na balkoniku już tylko pelargonie i trawki.
Pierwszy zakup już zrobiłam...... :;230 .........hortensje.
Na poprawę humoru i ......na przyszłość.
Grażyna.
kogro-linki
Matrix2
500p
500p
Od: 29 sie 2010, o 11:44

Post »

ja też pierwszy zakup na przyszły sezon poczyniłem dzisiaj ... byłem w ogrodniczym i kupiłem azalię japońską Geisha Purple z licznymi pąkami kwiatowymi. Przyszły sezon w moim ogrodzie planuję pod znakiem różaneczników, zobaczę co z tego wyniknie ...
Rysiek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

A ja kochani moi kupiłam już sobie ładne podpory do róż. To na MIkołajki. A na Gwiazdkę zamawiam u swoich nabliższych prezenty z działu ogrodniczego Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”