Agita- kolejne sezony storczykowe
- pani_storczyk
- 500p

- Od: 15 mar 2010, o 14:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Agita- kolejne sezony storczykowe
Ech.....Dlaczego u mnie nie ma takich śmietników?????Była bym tam stalym bywalcem
A tak na poważnie to ludzi nieraz nie zdają sobie sprawy z tego co robią ,ale Dzięki temu inni korzystają.Cieszę sie że roślinki znalazły się w dobrych rękach

Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.
Pozdrawiam Ania
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.
Pozdrawiam Ania
- dorotakol
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 maja 2009, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dialog z mężem super
a vandzia po prostu cudowna

Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
- Agita

- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Dziękuję za wszystkie wizyty i komentarze, miło mi Was gościć
Justyś, tak, to ta vanda, kto by pomyślał, nie? Facet myślał, że one przekwitają, a one po prostu zasuszone były- wisiały tam w folii nie wiadomo jak długo i widać było, że nikt ich nawet raz nie spryskał (folia czysta!).
Dialog niezły; mnie samą zaskoczył, bo 1-wszy taki w naszej historii storczykowej, czułam się trochę jak skarcony uczniak, ale i śmiałam się w duchu- nie przyłapał mnie na niczym Szanowny Pan Mąż
No i już po chwili już stwierdził, że nowa vanda jest piękna... ;)
Marto, kwiatki się troszkę podniosły, ale nie wiem czy pąki dadzą radę- pędzik był nieco nadłamany nad 3-ema pierwszymi kwiatami- usztywniłam go i podwiązałam, ale mam wrażenie że zasycha w miejscu zgięcia... Zobaczymy, ja wciąż wierzę, że roślinka da radę je otworzyć
Dendrobium "śmietnikowe" chyba musiało jednak przemarznąć, bo zasusza ten żółty pędzik i te 3 żółte listki, reszta na razie zielona, ale jak dotąd nie rozwinął się żaden nowy pąk- czekam więc co będzie dalej ;)
Dialog niezły; mnie samą zaskoczył, bo 1-wszy taki w naszej historii storczykowej, czułam się trochę jak skarcony uczniak, ale i śmiałam się w duchu- nie przyłapał mnie na niczym Szanowny Pan Mąż
Marto, kwiatki się troszkę podniosły, ale nie wiem czy pąki dadzą radę- pędzik był nieco nadłamany nad 3-ema pierwszymi kwiatami- usztywniłam go i podwiązałam, ale mam wrażenie że zasycha w miejscu zgięcia... Zobaczymy, ja wciąż wierzę, że roślinka da radę je otworzyć
Dendrobium "śmietnikowe" chyba musiało jednak przemarznąć, bo zasusza ten żółty pędzik i te 3 żółte listki, reszta na razie zielona, ale jak dotąd nie rozwinął się żaden nowy pąk- czekam więc co będzie dalej ;)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
-
Joane

- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agita, ale ty masz szczęście do śmietnikowych kwiatków.
Niech jak najładniej u Ciebie rosną.
Vanda też mi się podoba. Lubię właśnie z takimi kwiatkami.
Vanda też mi się podoba. Lubię właśnie z takimi kwiatkami.
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Szczęściara z Ciebie...Vanda. dendrobium...piękne nowości i niewiele kosztujące 
- kinga_232
- 200p

- Od: 11 paź 2010, o 16:12
justus27 Podpisuję się pod wszystkimi, "dziwaczek" śliczny
Ciesze się, że Twoja kolekcja się powiększa.
I... zazdroszczę sąsiadki 
Pozdrawiam Kinga.
Moje storczyki
Moje storczyki
- kinga_232
- 200p

- Od: 11 paź 2010, o 16:12
przepraszam,
miało być Agito.
Pozdrawiam Kinga.
Moje storczyki
Moje storczyki
- Haim

- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Piękne śmietnikowe nowości, Vanda ma niesamowity kolorek i Dendrobium Phal. też cudniaste
Twoja kolekcja z powrotem rośnie i staje się coraz bardziej niesamowita pod względem różnorodności
Jak tam żółty kurczaczek, Ascocenda, jeszcze kwitnie ?
Szkoda, że nie mogłam zobaczyć jej na żywo
A Cattleyka ile czasu Tobie kwitła ?
Czy jeszcze kwitnie ?
Jestem bardzo ciekawa, bo u mojej pochewka rośnie a na drugim przyroście widać pędzik
Buziaczki
- Agita

Tak na szybko: niestety śmietnikowe (fajnie brzmi ;) ) dendrobium phal., tak jak przewidziała Marta, zasuszyło wszystkie pąki i 4 liście, chyba musiało przemarznąć- ale cóż, jak nie teraz, to innym razem, niech się zregeneruje trochę. Nowa vanda też już zasusza kwiaty, nie podniosły się, niestety, pewnie była już za mocno przesuszona.
Moja pomarańczowa ascocenda niedawno przekwitła, trzymała kwiaty niecałe 5 tygodni- dokładnie tak jak rok temu (a miałam nadzieję, że moje kwitnienie będzie trwalsze..), cattleyka też już nie ma kwiatka ale kwitła równo miesiąc, czyli nie jest tak najgorzej
Troszkę u mnie zmian/nowinek, ale to już po weekendzie, razem ze zdjęciami
Kingo, nie szkodzi, zdarza się- tyle tu imion
Fajnie, że wpadłaś, zapraszam znowu!
Igorze, Joane, Justynko, Asiu, miło Was gościć
Moja pomarańczowa ascocenda niedawno przekwitła, trzymała kwiaty niecałe 5 tygodni- dokładnie tak jak rok temu (a miałam nadzieję, że moje kwitnienie będzie trwalsze..), cattleyka też już nie ma kwiatka ale kwitła równo miesiąc, czyli nie jest tak najgorzej
Troszkę u mnie zmian/nowinek, ale to już po weekendzie, razem ze zdjęciami
Kingo, nie szkodzi, zdarza się- tyle tu imion
Igorze, Joane, Justynko, Asiu, miło Was gościć
Pozdrawiam, Agnieszka
- Haim

- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Aguś, to nic, że Dendrobium zasuszyło kwiatki, zobaczysz, po nowych przyrostach przyjdą pędziki a czasem potrafi jeszcze pędy puścić z tych samych przyrostów
Ascocenda i Cattleyka i tak ładnie kwitły, widac tak maja i nic na to nie poradzisz
Czekam z niecierpliwością na zdjęcia zmian i nowinek
Dobranoc
Ascocenda i Cattleyka i tak ładnie kwitły, widac tak maja i nic na to nie poradzisz
Czekam z niecierpliwością na zdjęcia zmian i nowinek
Dobranoc
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Agitko- bardzo długo kwitła Ci Ascocenda ;) Tak samo, jak katlejka...może na wiosnę puści pędzik znów?
A Vandzi przynajmniej Znasz kolorek. Mi się one zaczynają podobać, jak do lata nie zabiję Ascocendy, to może skuszę się jeszcze na jedną sztukę
A Vandzi przynajmniej Znasz kolorek. Mi się one zaczynają podobać, jak do lata nie zabiję Ascocendy, to może skuszę się jeszcze na jedną sztukę
- Agita

Wczoraj, dzięki uprzejmości naszej forumowej Kasiunieczki, miałam okazję gościć na wystawie storczyków w Łodzi.
Była to moja pierwsza taka wystawa, wrażenia niezapomniane, towarzystwo doborowe (Kasiunieczka- nasz dzielny kierowca, Asia-Haim i Marta-Nesuniaa, czyli mocny skład z Polski północnej). Było wspaniale,; uśmiałam się, nagadałam, nawzdychałam z zachwytu.. czego jeszcze pragnąć?!
Może tylko nabytków ;) Więc, żeby nie było, że nic nie przywiozłam, nabyłam całe 4 litry podłoża i minidoniczkę do akwarium
Niestety u mnie nie czas jeszcze na większe zakupy, muszę jeszcze odczekać po chorobie...
Mam natomiast obiecaną u Marty siewkę phal. equestris, oraz czekam na jeszcze jedną zamówioną roślinkę (na razie psst! tajemnica
), tak, że niedługo będzie się czym pochwalić.
A tymczasem zapraszam na fotorelację z wystawy:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=308
I raz jeszcze: dziewczyny, dziękuję Wam za miłe towarzystwo i wspaniałą sobotę!
Była to moja pierwsza taka wystawa, wrażenia niezapomniane, towarzystwo doborowe (Kasiunieczka- nasz dzielny kierowca, Asia-Haim i Marta-Nesuniaa, czyli mocny skład z Polski północnej). Było wspaniale,; uśmiałam się, nagadałam, nawzdychałam z zachwytu.. czego jeszcze pragnąć?!
Może tylko nabytków ;) Więc, żeby nie było, że nic nie przywiozłam, nabyłam całe 4 litry podłoża i minidoniczkę do akwarium
Mam natomiast obiecaną u Marty siewkę phal. equestris, oraz czekam na jeszcze jedną zamówioną roślinkę (na razie psst! tajemnica
A tymczasem zapraszam na fotorelację z wystawy:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=308
I raz jeszcze: dziewczyny, dziękuję Wam za miłe towarzystwo i wspaniałą sobotę!
Pozdrawiam, Agnieszka
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Fajnie, ze byłaś na wystawie
). Na pewno było cudnie, tylko jak ci się udało wyjść z pustymi rękami? Ja nawet do LM nie mogę pojechać żeby nie wrócić ze storczykiem lub dwoma (dzisiaj z Vandą!!!), a na wystawie to już w ogóle bym oszalała... Zaraz pójdę pooglądac wątek z wystawami, na pewno będzie co oglądać.
- Agita

Dusia, przecież nie tylko dla zakupów jeździ się na wystawę!
Od kiedy straciłam tyle roślin, nie mam już takiego przymusu kupowania za wszelką cenę. Na razie muszę myśleć trzeźwo
Przyznaję, że miałam ochotę na jakieś małe szaleństwo, ale jakoś nic mi za bardzo nie wpadło w oko (albo miało za wysoką cenę
). I już! ;)
Od kiedy straciłam tyle roślin, nie mam już takiego przymusu kupowania za wszelką cenę. Na razie muszę myśleć trzeźwo
Przyznaję, że miałam ochotę na jakieś małe szaleństwo, ale jakoś nic mi za bardzo nie wpadło w oko (albo miało za wysoką cenę
Pozdrawiam, Agnieszka
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Ja jeżdżę dla zakupów, jak chcę oglądać, to wystarczy, że wejdę na forum. Przecież nie po to jechałam taki kawał do Krakowa, żeby sobie tylko popatrzeć. Ale jak ty miałaś dużo chorych, to pewnie co innego, bo może się obawiasz, że ta choroba jeszcze gdzieś jest i nowe mogą zachorować.