Kwiaty Dawida - [OGR]

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam wszystkich serdecznie :tan
Dziś jeszcze nic w ogrodzie nie zrobiłem,na razie tylko podlewałem...Dziś słonko pięknie świeci i tylko się opalać ;:3
Życzę miłego dnia, a szczególnie słonecznego ;:2
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Szybko działasz, widzę. Był skalniaczek - nie ma skalniaczka.
A czy zrobiłeś miejsce na kompost? Nie trzeba kupować dobrej ziemi, a powineneś trochę wzbogacić swoją, bo widzę ziemię piaszczystą. Piwonia potrzebuje rzyznej gleby, bo nie zakwitnie, a wrzos kwaśnej (torfowej). Pamiętaj o różnych wymaganiach roślin albo na razie zdecyduj się na te popularne. Powodzenia :)
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

Puk puk, widzę Dawid , że Ty już na nogach. O i sukcesy w rozmnażaniu roślinek masz :D
Ja też próbuję, bo to przynosi wielką radość , nawet większą niż zakup rośliny w sklepie. A wiele roślin bardzo łatwo rozmnożyć mi udało się z trzmielinami, kaliną, krzewuszką, berberysem i irgą.
Także jak jesteś Dawidku u kogoś z wizytą i widzisz ładną roślinę to proś o fragment gałązki(rzadko ktoś odmówi), i do ziemi a po roku zobaczysz jaką będziesz miał kolekcję i to za darmo :lol:
Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
dawidbanan
---

Post »

Jacku nie mam jeszcze miejsca na kompost...Nawet o nim nie myślałem...Powiem Ci że piwonia jest głęboko wkopana i tam jest czarna ziemia...Z wierzchu jest tylko "piaskowata"...Pozdrawiam Cię Serdecznie :D
dawidbanan
---

Post »

Asiu tak przynosi to wielką radość bo jest to tańsze niż kupienie roślinki w sklepie...Teraz rozmnażam forsycję...Czekam może się ukorzeni...Dziękuje za radę...Pozdrawiam Cię Serdecznie
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53

Post »

Witaj Dawid Ale Ty jesteś ranny ptaszek :shock: :lol: Przed 8 rano już w ogródku :shock:
Foteczki oglądałam :roll: Wszystkie roślinki bardzo ładne :roll: :D
Widzę,że świetnie Ci idzie ukorzenianie :roll: A mnie się nigdy nie udaje :cry: :cry: ;:124
Ps.I już nie narzekaj nigdy,że nikt Cię nie odwiedza ;:78 :lol: :lol: Bo to nie prawda :roll:
dawidbanan
---

Post »

Aniu cieszę się że podobają Ci się moje kwiaty :D Na pewno wychodzi Ci ukorzenianie...No dobra wczoraj jakoś zaczęli mnie odwiedzać ale przedtem była cisza jak makiem zasiał...
Awatar użytkownika
marcyjanna
200p
200p
Od: 23 cze 2009, o 17:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ojojoj :) Nie zakopuj piwonii za głęboko, bo nie będzie kwitła. Taka mądra jestem, bo dowiedziałam się tego na forum i tez będę swoją zaraz wykopywała i sadziła płycej.
Masz już całkiem imponującą kolekcję roślin :shock: , a co będzie sie działo za rok? Istna dżungla :P
pozdrawiam
Małgorzata
Ot... chwastowisko marcyjanny.
dawidbanan
---

Post »

Gosiu moja piwonia jest płytko posadzona...Oczywiście mi chodziło o to że do góry jest chyba 1-2cm piasku a pod piaskiem czarna ziemia...Więc moja jest na takiej samej długości jaka ona jest(nie licząc badylków)
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53

Post »

Dawid nie wychodzi mi ukorzenianie i co mam zrobić :?: :cry: :lol: :lol: Podpowiedz jak Ty to robisz :?: :roll:
To była cisza....ale..przed burzą :lol: :lol:
dawidbanan
---

Post »

Aniu ja moją trzmielinkę tak ukorzeniłem...Wziąłem doniczkę, wsypałem ziemi(zwykłej z kretowiska),wsypałem piachu(no żwiru),i też wsypałem trociny...Wszystko zmieszałem czyli trociny,żwir,ziemię...Podlewałem i puściła korzonki...A rozmnożenie wierzby mandżurskiej to była pestka :D Na pewno Ci się uda coś ukorzenić...
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Ho ho, pestka :wink:
Mi też nie wychodzi Aniu, czytam naokoło, że ktoś przez przypadek wsadził patyk do ziemi... i bach... drzewko :wink:
A u mnie - kicha :(

Hmmm... tak sobie myślę, że ktoś jednak musi utrzymywać ogrodnictwa :lol: :lol: :lol:

O! Jedynie mirt skutecznie ukorzeniam w wodzie... po trzech miesiącach stania :roll:
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Dawid, idziesz jak burza w swoim ogrodzie :shock: Ostatnio podglądałm jak robiłeś skalniak a dziś widzę, że skalniaka nie ma i zupełnie inne rośliny już rosną... ale będziesz miał dżunglę w przyszłym roku :lol: . Napisz mi proszę czy trzmielinę od razu wsadziłeś do ziemi czy ukorzeniałeś w wodzie? I jak ukorzeniasz forsycję? Bo ja też właśnie próbuję z forsycją i ciekawa jestem czy się uda :roll:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
dawidbanan
---

Post »

Witam wszystkich serdecznie :tan
Dziś słonko tak grzeje że nawet się opalać nie da ;:3
Życzę miłego dnia, a szczególnie słonecznego ;:2

Ps. U mnie w cieniu 31*C a w słońcu 41*C :shock:

Gosiu ja mirtu nie rozmnażałem bo go nie mam...trudno się go rozmnaża :?:

Gohna też nie mogę się doczekać tej dżungli :lol: Trzmielinę od razu wsadziłem do ziemi...Forsycję rozmnażam najłatwiejszym sposobem, czyli wsadzam gałązki(tegoroczne) do wody...Żeby wyszły korzonki trzeba czekać około miesiąca...Może się uda może nie...
dawidbanan
---

Post »

Dziś kupiłem ziemię do kwiatów...Posadziłem orzeszki arachidowe,nektarynki(4 pestki),śliwki węgierki(2 pestki)...
Wczoraj kupiłem cały koszyk nektarynek i oczywiście zjadłem :P...Zostawiłem kilka pestek...Dziś wziąłem je i położyłem na kamieniu i drugim kamieniem tak popukałem pestkę aż pękła...I tak zrobiłem ze wszystkimi co miałem...Ze środka pestki wyciągnąłem te nasiono...Z 6 pestek nektaryny 2 nasionka zgniotły się przy rozwalaniu "skorupki" więc zostały 4...Mam nadzieję że coś z tego wyjdzie...Za to śliwek węgierek nie rozwalałem pestek...Posadziłem całe pesteczki a miałem tylko 2...Wszystko podlałem i przykryłem folią do żywności...Wszystko stoi na dworze i czekam aż wykiełkuje :D

Pfu, ale gorąco, a jak duszno...Dziś pojadę nad wodę i porobię tam kilka foteczek 8)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”