Kłodzki ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
aniawoj
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 paź 2005, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Kłodzki ogród

Post »

rispetto pisze: Jak patrzyłem na ewolucję Twojego dębu to zaśmiałem się, że nie byłem jedyny, który zaczynał od obwódek z drewnianych borderków
Na pewno nie jedyny - ja też tak zaczynałam :;230
Jakubie mnie też zadziwia, jak ładnie rośnie ta róża w takich warunkach. Konkurencja korzeni dębu, cień... Rośliny okrywowe chyba uniemożliwiają Ci kopczykowanie tej róży na zimę?
http://kalina-rosliny.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2006, o 13:03
Kontakt:

Post »

aniawoj pisze:
rispetto pisze: Jak patrzyłem na ewolucję Twojego dębu to zaśmiałem się, że nie byłem jedyny, który zaczynał od obwódek z drewnianych borderków
Na pewno nie jedyny - ja też tak zaczynałam :;230
Ja też :wit
Ostatniej jesieni wymieniłam je na cegłę rozbiórkową .
Zazdroszczę takich wielkich drzew, one nadają ton w ogrodzie.
Awatar użytkownika
nocny_drwal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2009, o 09:56
Kontakt:

Post »

Kopczykowanie w różanecznikach, to nie jest moje ulubione zajęcie :wink: Do tej pory nic z nią nie robiłem, ani nie okrywałem, ani nie kopczykowałem. Zeszłej zimy mocno przemarzła rosnąca obok złota róża pnąca. Tej różowej nie tknęło. Tej zimy myślę, że może być kiepsko, bo bluszcz na wysokości 3-4 metrów jest już spalony od mrozu... Tak chodzę i patrzę na to wszystko i podejrzewam, że na wiosnę będzie sporo wykopywania :? Ale to wtedy zrobię remont kapitalny ogrodu i dopasuję go tak, jak zawsze chciałem, ale nie było jak :wink:
mój ogród
pozdrawiam, Jakub
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Witaj Drwalu. Domyślam się, że ta nazwa stąd, że nie tylko ciężko, ale i w nocy musisz pracować, by wytworzyć tyle
piękna. ;:138 Cieszę się, że ze względu na lokalizację i szkółkę będę chyba mogła zobaczyć te cuda w realu.
Nastawiam się na zakupy. Poszukuję wiązu hol.Wredei, a również klonów (jestem oczarowana). Mam 4 jak dotąd.
Jestem bardzo kochliwa i to jedna z moich fascynacji obecnie.
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Kubo - ja w sprawie sówki na wierzbie :D . Czytałam o takich siedliskach raczej w wersji papierowej jak sobie przypomnę to się zgłoszę. W necie na szybko trafiłam takie coś http://forum.zm.org.pl/viewtopic.php?f=4&t=762
Mam nadzieję że ten adres się wkleił - NIGDY jeszcze tego nie robiłam.
Ale masz tu skarby w tym Kłodzkim ogrodzie. Idę się rozglądać.
Awatar użytkownika
nocny_drwal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Gencjana pisze:Poszukuję wiązu hol.Wredei, a również klonów (jestem oczarowana)
W tym roku będę szczepił, więc będą dopiero jesienią :wink:

A teraz wziąłem się za wywrócenie mojego ogrodu do góry nogami! Robię remont, przesadzam, sprzątam. Będą zmiany i to spore... :D
mój ogród
pozdrawiam, Jakub
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Kuba, byłam na Twojej stronce (przy okazji zagłosowałam :D),
ale nie widzę w Twojej ofercie iglaków. Nie masz żadnych?
I ciekawi mnie jeszcze, jakie duże masz sadzonki drzew i krzewów?

Brawo! Widzę, że wziąłeś się za bary z problemami! ;:63
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Lorrie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2009, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj! Przeglądając Twoja ofertę nie znalazłam ceny klonu Flamingo. Czy będziesz miał je na sprzedaż w tym sezonie? Poza tym chcę u Ciebie kupić Budleje w różnych kolorach. Proszę napisz w jakim są stanie i czy je będziesz sprzedawać. Myślę, że kupie nawet takie zdruzgotane, jeśli będziesz je sprzedawać. Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
nocny_drwal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iglaki mam, takie 3-5 letnie maluchy po 4 zł. Raczej ich nie rozmnażam, bo rosną wolno (5 letni krzew liściasty to olbrzym w porównaniu z 5 letnim iglaczkiem :? )

Flamingo niestety się skończyły i będę je lada dzień szczepił. Ale takich świeżo zaszczepionych staram się nie sprzedawać, bo musi się zrosnąć z podkładką. Generalnie rośliny szczepione będą na jesień.

Budleje, chm.. te co stały na dworze pod śniegiem są podmarznięte, natomiast te, co były w tunelu, ledwo co okryte gałązkami świerkowymi, mają... żywe zielone liście :shock: Najpewniej najwięcej będę miał niebieskiej miniaturowej, bo najlepiej przezimowała. Budleję najlepiej jednak kupować, jak już widać na 100% że przezimowała. Ja często kupowałem z niby rozwijającymi się pąkami, ale okazywały się jednak martwe! :? Budleje to tak nie wcześniej, jak początek maja kupować ( i tak wcześniej, jak w lecie nie zakwitną, więc nie ma co się spieszyć :wink: )

Jak mi aparat nie odmówi posłuszeństwa, to porobię zdjęcia, jak mój ogród teraz wygląda. Na razie przypomina poligon, ale myślę, że zaraz to będzie jak po przejściu tornada :wink:
mój ogród
pozdrawiam, Jakub
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

No to raczej te iglaczki tak z pół metra nie mają? :?

Hehe... to prawie tak, jak na mojej działce. :wink:
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Witaj, przychodzę z wątku o eukaliptusach, czy możesz wrzucic zdjecie, jeżeli jeszcze je masz i napisac coś więcej na ten temat?Wczoraj wsiałam do doniczki nasiona ale globulus kupione u nas w ogrodniczym. Nie wiem czy mogę na coś liczyć, czy w ogóle będzie z nich coś.
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Kuba, jak u Ciebie wiosenne przebudzenie :) :?:
Awatar użytkownika
nocny_drwal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

malgocha1960 pisze:Witaj, przychodzę z wątku o eukaliptusach, czy możesz wrzucic zdjecie, jeżeli jeszcze je masz i napisac coś więcej na ten temat?Wczoraj wsiałam do doniczki nasiona ale globulus kupione u nas w ogrodniczym. Nie wiem czy mogę na coś liczyć, czy w ogóle będzie z nich coś.
Eukaliptusy na ogół kiełkują dość ładnie. Raczej nie ma z tym problemu. Zimować trzeba w domu, niwstwty nie mam tego jeszcze opanowanego, bo zawsze mi przez zimę marnieją. Teraz są przycięte i wyglądają nieciekawie, to może zdjęcie dam wiosną :wink: A wysiewałem je do multipalet w maju. Stały od wysiania w nieogrzewanej folii i jakoś nie narzekały. :roll:
Sylweste pisze:Kuba, jak u Ciebie wiosenne przebudzenie :) :?:
wywróciłem wszystko do góry nogami. Zasypuję oczko wodne, bo mi ryby wszystkie pomarzły (pierwszy raz coś takiego się stało od 6 lat, jak je miałem :(
Przesadzam, przerabiam, przenoszę... Aż strach zdjęcia zamieszczać, bo na chwilę obecną, to ogrodu nie przypomina, tylko plac po wojnie :? Ale muszę zdążyć przed mrozami, bo część roślin leży z korzeniami na wierzchu :|
mój ogród
pozdrawiam, Jakub
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Kuba, zmiany, zmiany :) ale czasem idą nam na dobre, więc tylko czekam na relację co gdzie i jak :) ale generalnie powiem Ci, że w moim ogrodzie po zimie jakoś dziwnie, tak na przykład padła aucuba (nie całkiem, bo ma z czego odbić) a była zabezpiecozna jak po inne lata, a zaś akant nawet nie obmarzł, więc jak dla mnie lekki odchył od normy. Kuba, a powiedz mi czy na Acer palmatum 'Dissectum Atropurpureum' zostawić jeszcze otulinkę z gałązek, bo sam nie wiem czy już całkiem odkryć klony patrząc na moje wcześniejsze, nie za dobre doświadczenia... :?: Acer palmatum Mikawa yatsubusa też ma się świetnie i nie chciałbym przedobrzyć.
Awatar użytkownika
nocny_drwal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ponoć jeszcze zima ma wrócić, więc raczej bym nie ruszał. Moje zimowały totalnie bez okrycia. Zwykły gatunek stał dosłownie pod gołym niebem w zawalonym tunelu (dojścia nie było). 2 tygodnie temu zabrałem je do ciepła, na szczepienie i ...wszystkie bez wyjątku puszczają liście! Niestety zauważyłem też na jednym ze starszych egzemplarzy czarną gałązkę, a to może świadczyć o grzybie :(
mój ogród
pozdrawiam, Jakub
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”