Domownicy Zgredo
- Kasia.N
- 1000p

- Od: 10 cze 2009, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No właśnie, rozpoznanie gatunku grubosza na podstawie zdjęć przekracza moje możliwości. Jeśli chodzi o Hobbita, to mój wygląda jak nr 3 na zdjęciu, mój ma czerwone końcówki. On był kupowany u P. Hinz, więc ufam ich opisowi
Ta barwna c. ovata - cudo, kiedyś pewnie i takie cudo zawita na mój parapet ;)
Nowości superaśne
A te grudniki ...
I odwrócona zielistka rewelacyjnie wygląda, a razem wyglądają bombowo
Jakbym zobaczyła u kogoś w donicy, to bym się zastanawiała, ze coś mi tu nie pasuje, ale pewnie chwilę by mi zajęło znalezienie tego cosia
:D:D I trzykrotka świetnie ubarwiona
Niech Ci to wszystko rośnie jak najpiękniej 
Ta barwna c. ovata - cudo, kiedyś pewnie i takie cudo zawita na mój parapet ;)
Nowości superaśne
Pozdrawiam, Kasia
Moje domowe
Moje domowe
- Zgredo
- -Moderator Forum-.

- Od: 1 maja 2008, o 15:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jagórdo - proszę bardzo - obrazek nie należy do mnie, tez go wygrzebałam gdzieś w sieci 
Madziu - mnie jeszcze nie, ale chyba w dziale kaktusowym ktoś pokazywał kwitnącego...
Marta - ja też bym tak zrobiła...
Aniu - kiełkują - jest 7 i wręcz profesjonalna szklarenka 8) , mam nawet pozwolenie na wstawienie fotek ;) , tylko czasu mało jakoś...
Aniu, Mirku, Edytko - dziękuję
Kasiu - z tego zdjęcia które wstawiłam wynika, że masz rację co do nazewnictwa, zresztą Hinzom też bym zaufała. Mój jest chyba taki sam - teraz będę polowała na hobbita bez rameczki
Madziu - mnie jeszcze nie, ale chyba w dziale kaktusowym ktoś pokazywał kwitnącego...
Marta - ja też bym tak zrobiła...
Aniu - kiełkują - jest 7 i wręcz profesjonalna szklarenka 8) , mam nawet pozwolenie na wstawienie fotek ;) , tylko czasu mało jakoś...
Aniu, Mirku, Edytko - dziękuję
Kasiu - z tego zdjęcia które wstawiłam wynika, że masz rację co do nazewnictwa, zresztą Hinzom też bym zaufała. Mój jest chyba taki sam - teraz będę polowała na hobbita bez rameczki
"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Moje... wszystko
- ktoś
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 lis 2008, o 10:15
Witaj , wpadłam na chwilkę , a byłam do końca , ależ pięknie się oglada Twoje rośliny
. Ileż różnych i niespotykanych .
Najbardziej wpadł mi w oko kolorowy grubosz - śliczny . Mam hobbita , ale takiego nie widziałam .
Poznać po zadbanych roślinach , że masz " zielone palce ":D .Pięknie to wszystko rośnie
.
Najbardziej wpadł mi w oko kolorowy grubosz - śliczny . Mam hobbita , ale takiego nie widziałam .
Poznać po zadbanych roślinach , że masz " zielone palce ":D .Pięknie to wszystko rośnie
- Zgredo
- -Moderator Forum-.

- Od: 1 maja 2008, o 15:42
Dziękuję za wizytę i komplementy 
Chciała bym się pochwalić kilkoma nowymi nabytkami - nie mam ich wszystkich pstrykniętych, ale zamierzam zrobić sesję moich maluchów po zakończeniu walk na froncie remontowym
Ukorzeniły lub wybiły mi między innymi takie maluszki:
c.wooda

Sencio

Sukulenty różne

Cytrynka. Nijak nie mogę jej odwrócić na fotosiku - niby obraca i widzę w pionie, ale już linka jest leżące...

Rebutka od Magdy już w nowym domku:

Szklarenka mojego mężczyzny i widok na jednego z kamyczków poprzez kropelki wody

Od Mamy dostałam pasiatkę

i aparat na czas jakiś, więc udało mi się uchwycić pączki fiołeczka

a tu zakupy od forumki
Crassula perforata - znowu leży

Haworsja

Opuncja vulg.vareigata (w doniczce zbiorczej)

Grudniczki poza małymi doniczkami siedzą też w zbiorczej - widać też jedną z pelasiek

i trzykrotki

oraz gratisik:

Chciała bym się pochwalić kilkoma nowymi nabytkami - nie mam ich wszystkich pstrykniętych, ale zamierzam zrobić sesję moich maluchów po zakończeniu walk na froncie remontowym
Ukorzeniły lub wybiły mi między innymi takie maluszki:
c.wooda

Sencio

Sukulenty różne

Cytrynka. Nijak nie mogę jej odwrócić na fotosiku - niby obraca i widzę w pionie, ale już linka jest leżące...

Rebutka od Magdy już w nowym domku:

Szklarenka mojego mężczyzny i widok na jednego z kamyczków poprzez kropelki wody

Od Mamy dostałam pasiatkę

i aparat na czas jakiś, więc udało mi się uchwycić pączki fiołeczka

a tu zakupy od forumki
Crassula perforata - znowu leży

Haworsja

Opuncja vulg.vareigata (w doniczce zbiorczej)

Grudniczki poza małymi doniczkami siedzą też w zbiorczej - widać też jedną z pelasiek

i trzykrotki

oraz gratisik:

"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Moje... wszystko
- Andziax007

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
- Kasia.N
- 1000p

- Od: 10 cze 2009, o 14:23
Ale nowości
Sympatycznie wygląda rebutka w nowym domku
A w jakim super towarzystwie rośnie
Crassulę perforata masz odmianę całą zieloną czy jest szansa że pojawią sie obwódki ? ;) Mi się strasznie podoba C. perforata variegata
Opuncje masz super (i ta nowa i poprzednie kiedyś oglądane u Ciebie)
Trzykrotki niezwykle urocze, zwłaszcza pasiaste
A kamyki - rewelacja
Oby wszystkie wzeszły, ale będzie widok
:D
Crassulę perforata masz odmianę całą zieloną czy jest szansa że pojawią sie obwódki ? ;) Mi się strasznie podoba C. perforata variegata
Trzykrotki niezwykle urocze, zwłaszcza pasiaste
A kamyki - rewelacja
Pozdrawiam, Kasia
Moje domowe
Moje domowe
- Agita

- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Jejciu, Dominiko, ale musisz mieć cierpliwości do takich maleństw..!
I miejsca!
Ale, przyznaję, uczucie jest niesamowite, jak się widzi coś rosnącego od maluszka...
Mi zdarza się coś sporadycznie wyhodować w ten sposób, i to raczej z konieczności- radocha jest, zwłaszcza po latach, ale cierpliwości mi brak kompletnie!
Gratuluję i trzymam kciuki za Twój żłobek- niech się zdrowo chowają maluszki! Widziałam też, że hodujesz zioła- super sprawa!
Ale, przyznaję, uczucie jest niesamowite, jak się widzi coś rosnącego od maluszka...
Gratuluję i trzymam kciuki za Twój żłobek- niech się zdrowo chowają maluszki! Widziałam też, że hodujesz zioła- super sprawa!
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz