Moja zielona kolekcja
Szkoda, że nie wiedziałam, że łatwo rozmnożyc zamioculcasy. Niedawno wyrzucałam piękne łodygi, bo zgniły. Mam przelała kwiat. No, ale dobrze wiedziec na przyszłośc. Dziękuję.
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Witam serdecznie,ciekawe bo ja nigdy nie znalam naszej polskiej nazwy Grudniaczek :o tutaj anglicy nazywaja go swiáteczny kaktus. Bardzo je lubie ,tez mam jednego rozowego. Jestem zachwycona storczykami,naprawde piékne,a jakie kolory
Pozdrawiam Basia

Basia http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=20974 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 985#850985 Zaczynam zbierac domowe
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Agness! Twój wąteczek jest kolejnym do którego zajrzałam i ...
napatrzyłam się i naczytałam o storczykowych pięknościach.
Niestety, ja te pięknotki to tylko podziwiam u innych i w kwiaciarniach. Przynajmniej na razie.
Wciąż boję się, czy u mnie by nie umarły.
A szkoda by było, prawda?
Są takie cudowne!
Pozdrawiam, Ela.

napatrzyłam się i naczytałam o storczykowych pięknościach.
Niestety, ja te pięknotki to tylko podziwiam u innych i w kwiaciarniach. Przynajmniej na razie.

Wciąż boję się, czy u mnie by nie umarły.

Pozdrawiam, Ela.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- maria5
- 1000p
- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Re: Moja zielona kolekcja
Agniesiu dostałam podobne paprocie do twoich te strzępiaste i coś z nimi nie tak ciemnieją i obsychają im końcówki
Może źle z nimi postępuję , pomóż jak możesz 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Marysiu paprocie lubią dużo wilgoci, zraszanie, i cieniste miejsce, nie mogą stać na słońcu. Teraz dobry okres na zasilanie, ja zasilam nawozem do zielonych, i czasami dodaję troszkę mleka do wody. Myślę, że teraz wiosną powinny Ci się pięknie wzmocnić.
- sari
- 1000p
- Od: 18 maja 2010, o 19:46

Piękne połączenie storczyków z paprotkami

Muszę się wylogować bo jeszcze jeden taki cudny wątek znajdę i jutro wstanę chora

Agniesiu, jak Ci pisałam - posiedzę tu dłużej.
Na razie pozostawiam swój ślad, byś mi nie zginęła w gąszczu wątków :P

Na razie pozostawiam swój ślad, byś mi nie zginęła w gąszczu wątków :P

wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
Aguś, pięknie Ci się zieleńce rozwijają:)
-
- Od: 20 wrz 2010, o 07:32
Witam.Storczyki przepiękne.Ale muszę przyznać,że paprocie mają w moim sercu szczególne miejsce i względy.Zwłaszcza te wiszące.Ostatnio moje zaatakował tarcznik i trochę mi pomarniały no i byłam zmuszona wyrzucić niektóre z bólem serca.Ale Twoje to naprawdę piękne okazy.Też dodaję czasami troszkę mleka do wody-to zakwasza ziemię.Pozdrawiam
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam,
Mnie również wypada ślad u krajanki zostawić.
Zajrzałem i... Baaaardzo mi się tutaj spodobało. Zielono, piękne roślinki, fotki super. No i paprotki jakich nie widziałem chyba nigdzie. Nie jest to moja specjalność ale co ładne to potrafię docenić.
To pewnie to nasze lubelskie cudowne powietrze sprawia, że tak ładnie Ci wszystko rośnie.
Będę u Ciebie częstym gościem, pozdrawiam
Henryk
Mnie również wypada ślad u krajanki zostawić.

Zajrzałem i... Baaaardzo mi się tutaj spodobało. Zielono, piękne roślinki, fotki super. No i paprotki jakich nie widziałem chyba nigdzie. Nie jest to moja specjalność ale co ładne to potrafię docenić.
To pewnie to nasze lubelskie cudowne powietrze sprawia, że tak ładnie Ci wszystko rośnie.

Będę u Ciebie częstym gościem, pozdrawiam
Henryk
- grazka24
- Od: 19 maja 2010, o 13:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko ale piękny wątek zielony.Tyle paproci w jednym miejscu nie widziałam Musze zacząć hodować te rośliny.Kiedyś miałam ich parę ,ale blokowe suche powietrze im nie służy.Teraz zakupiłam nawilżacze i spróbuje coś wyhodować.Storczyki tez masz piękne.Na początku myślałam ,że trafiłam do jakiegoś ogrodu botanicznego
ale to Twój dom cały w pięknych roślinach, i tych z kwiatami i tych z ozdobnymi liśćmi.Cudnie to wygląda! powala mnie !.pozdrawiam

wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- Magda M
- 100p
- Od: 6 sty 2011, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Aguś,
Mam do Ciebie pytanie techniczne. Twoje zdjęcia mają bardzo ładne wysycenie kolorami i głębię ostrości - widziałam przy zdjęciach prymulek w innym Twoim wątku. Czy to kwestia aparatu, czy nie tylko? Pozazdrościć! A z jaką rozdzielczością zgrywasz zdjęcia na forum?
Pozdrawiam,
Mam do Ciebie pytanie techniczne. Twoje zdjęcia mają bardzo ładne wysycenie kolorami i głębię ostrości - widziałam przy zdjęciach prymulek w innym Twoim wątku. Czy to kwestia aparatu, czy nie tylko? Pozazdrościć! A z jaką rozdzielczością zgrywasz zdjęcia na forum?

Pozdrawiam,
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Marysiu, Sari, Martuś, Ulu, Iwonko, hen-s, Grażynko, Magdo, dziękuję Wam bardzo za odwiedziny, przepraszam, ze tak późno odpisuje, ale dawno tu nie zaglądałam......a to dlatego, że nie bardzo mam co pokazywać
Mój dom zdominowały storczyki, poza nimi mam niewiele kwiatuszków. Pozostały paprocie w niezmienionej liczbie, jukki, które nie walczą ze storczykami o parapety, bo są duże i stoją na podłodze , begonia, kilka kolorowych fiołeczków i kalanchoe. A to wszystko już pokazywałam, wiec ....cóż
Magdo pytasz o zdjęcia- mój aparat robi takie nasycone kolorem fotki, a ja nadaję im jedynie odrobinę cienia, bo takie lubię

Magdo pytasz o zdjęcia- mój aparat robi takie nasycone kolorem fotki, a ja nadaję im jedynie odrobinę cienia, bo takie lubię