Będziemy czekać na fotki w przyszłym roku.
HOSTA mutacja
-
x_P-42
Re: HOSTA mutacja
Tak, ciekawe, co z tego odmieńca wyjdzie.
Też jestem ciekawa, czy te zmiany sie utrzymają. A może to jakaś znana już odmiana?
- mariasen
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Polu, oddzieliłam go ale nie wyszło za dobrze, posadziłam i czekam do wiosny. 
- manuel
- 100p

- Od: 4 maja 2010, o 22:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam Hostomaniaków! Warto odświeżyć ten bardzo ciekawy wątek. 10 lat temu kupiłem multipaletę(105 szt.) hosty Francee mnożonej in vitro, wszystkie roślinki wyglądały identycznie jednak na wiosnę jedna z nich okazała się zupełnie inna. Zdjęcie 10 letniej sadzonki zrobione wczoraj, za kilkanaście dni liście nabiorą kolorów typowych dla odmiany Francee. Najciekawszy jest rozmiar tej hostki, to typowa miniaturka, dla porównania to białe to płatek kwiatu czereśni. Hosta nie była nigdy dzielona. 

-
muchazezlotym

- Od: 21 wrz 2008, o 13:59
Moja Golden Meadows ma 2 różne odrosty - czy to mutacja? :

- Ellaa

- Od: 6 lip 2008, o 23:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Moja Albopicta wypuściła taki, zmutowany odrost....chyba trzeba oddzielić i poobserwować

-
x_P-42
Pumko, ta Green Gold, to płodna mamuśka. To moja mutacja tej hosty - odsadzka tegoroczna :

A to moja , inna - prawdopodobnie mutacja Belli (?)

Uploaded with ImageShack.us
Mój aparat robi takie blade fotki, ale te mazaje są bardziej żółte.
- PUMKA
- 500p

- Od: 16 sty 2009, o 10:25
- Kontakt:
Super mutacja Polu
U mnie obok Green Gold rośnie jeszcze pare innych i każda ma choć jeden liść " streaked" - to chyba ten urok miejsca koło toalety

U mnie obok Green Gold rośnie jeszcze pare innych i każda ma choć jeden liść " streaked" - to chyba ten urok miejsca koło toalety
Polu, mutacja Belli jest bardzo obiecująca. To tegoroczny wybryk czy powtórzenie cech z ubiegłego sezonu?
-
x_P-42
Trzeci rok powtarza cechy i to na 5-ciu , rozdzielonych onegdaj roślinach, rosnących w różnych miejscach i warunkach.
Jedną podarowałam pewnej znajomej z Forum, aby obserwować, jak u niej będzie rosła.
Jedną podarowałam pewnej znajomej z Forum, aby obserwować, jak u niej będzie rosła.
O! Toż ona już nie obiecująca a stała w uczuciach 
-
x_P-42
Dwie największe kępy będę jeszcze w sierpniu przeglądać i selekcjonować. Może uda mi się "wyłapać" te najbardziej obiecujące, najbardziej pomazane.
-
x_P-42
Młoda Xanadu zaczęła mutować.Mam dwa egzemplarze - jeden wyszedł wcześniej i ładnie, prawidłowo rośnie.Drugi , ten ze zdjęcia , ociągał się z kiełkowaniem tak długo,że już byłam pewna kolejnej zimowej straty.Tymczasem po 3 tygodniach zaczęło się coś wyłaniać z ziemi, ale wygląda nieco inaczej:

Zdjęcie, robione 3 tygodnie temu. Niezbyt wyraźne, ale zielone liście nie są jednokolorowe, mają rozmyte lekkie jasne mazaje.

Zdjęcie, robione 3 tygodnie temu. Niezbyt wyraźne, ale zielone liście nie są jednokolorowe, mają rozmyte lekkie jasne mazaje.