Jako koledze z daleka
Ogródek Przemka cz.1
-
przemek1136
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
-
przemek1136

Witam wszystkich. Około godziny 22.15 rozpocznie się konkurs/zabawa pt "Czy znasz działkę Przemka?". Konkurs skierowany jest do wszystkich, którzy mają poczucie humoru. Osoby biorące udział w konkursie a posiadające czworonoga (typu kot lub pies) proszone są o podanie tego faktu w trakcie trwania konkursu. Dla osób z Wrocławia lub z terenu woj. lubelskiego przewidziane są niezbyt cenne nagrody rzeczowe dla pozostałych satysfakcja oraz zdjęcie roślinki. Losowanie nagród (wybranie bramki nr ...) odbędzie się ok godz.23.00. Następny komunikat ok.22.00
-
przemek1136

Przemku,mógłbyś podpisać zdjęcia,bo nie wszystko poznaję....
Super,widzę storczyki,szałwię,tawułkę,astry,,zagwin(?),taką śmieszną stokrotkę(?),dąbrówkę.Czy na przedostatnim zdjęciu jest jakaś żuraweczka?Reszty nie poznaję.
Ja się jutro wybieram do szkółki,bo mnie nosi
:lol:Pozazdrościłam Ci zakupów....
Super,widzę storczyki,szałwię,tawułkę,astry,,zagwin(?),taką śmieszną stokrotkę(?),dąbrówkę.Czy na przedostatnim zdjęciu jest jakaś żuraweczka?Reszty nie poznaję.
Ja się jutro wybieram do szkółki,bo mnie nosi
Pozdrawiam,Małgorzata
-
przemek1136

Małgoniu nie mogę podpisać bo mam stan przedzawałowy!!! Byłem dzisiaj w szkółce, padało a ja chodziłem jak automat i cykałem zdjęcia. Powiem tylko, że karta pamięci 1 GB się zapełniła w połowie rabatek. Zdjęć nie wrzucam bo to tylko dla ludzi o stalowych nerwach. Jestem w szoku nawet jeszcze teraz. Chyba ułożę się w pozycji przeciwwstrząsowej.
Ta "Twoja żuraweczka" (na przedostatnim zdjęciu) to były cel akcji "Języczka" Ligularia przewalskii. A ja chciałem ryzykować życiem dla marnych 2 zł. Pierwsza z roślinek ma coś wspólnego z Mikołajem a może z morzem- sam już nie wiem. Jak korepetycje przed konkursem?
Ta "Twoja żuraweczka" (na przedostatnim zdjęciu) to były cel akcji "Języczka" Ligularia przewalskii. A ja chciałem ryzykować życiem dla marnych 2 zł. Pierwsza z roślinek ma coś wspólnego z Mikołajem a może z morzem- sam już nie wiem. Jak korepetycje przed konkursem?
Normalnie mnie podpuszczasz!Wiesz,że ja z tych niecierpliwych jestem !Ja dostanę zawału ,jak nie będę wiedziała,co tam jest w taj Twojej szkółce!Popatrz na to z drugiej strony!Jak dofinansujemy gościa zakupami,to swój asortyment poszerzy....Sam mówiłeś,że może wysyłać rośliny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To jest Języczka?Z takimi liśćmi?O,jaki ja nieuk jestem!
W ramach korepetycji przed zabawą - spaceruję po Twojej działce.ale ten fotosik tak chodzi,że miniatury otwierają się pół godziny!!!!Dobrze,że ich mało!!!A ze,jak już napisałam ,nieuk jestem,pewnie korepetycje niewiele dadzą

To jest Języczka?Z takimi liśćmi?O,jaki ja nieuk jestem!
W ramach korepetycji przed zabawą - spaceruję po Twojej działce.ale ten fotosik tak chodzi,że miniatury otwierają się pół godziny!!!!Dobrze,że ich mało!!!A ze,jak już napisałam ,nieuk jestem,pewnie korepetycje niewiele dadzą
Pozdrawiam,Małgorzata
-
przemek1136

- k-c
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
cóż za zakupy
ale u Ciebie tanio te roślinki chodzą ... może zaproponuj panu Zygmuntowi by założył filię we Wrocku ??? :P
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- reniazt

- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
Przemku wielkie dzięki za rady. Muszę faktycznie zwrócić uwagę czy przypadkiem woda z ogrodu nie dostaje sie gdzieś do stawu, choć wydaje mi sie, że chyba nie, bo folia jest wyciągnięta dość daleko na brzegi.
Może powinnam sprawdzić jednak kwasowość wody. Tylko nie wiem nic na ten temat.
A rybki - nawet nie ryzykuj co by je zostawiać na zimę - nawet jedną - bo nigdy nie wiadomo jaka przyjdzie zima.
A my - tu chyba ja najbardziej - bardzo się z nimi zżyliśmy.
Jedna kiedy zachorowała - takie dziwne miała bąbelki jasne na sobie - leczylam i chyba mi się udalo. Kiedy kupowalam kolejny raz środek w zoologii - pan sprzedający powiedział, że wartość tych środków przewyższa wartość leczonej rybki. No cóż - ja tak już mam i inaczej nie potrafię.
aha zrobiłeś widzę super zakupy. Ale ty musisz mieć miejsca i pole do popisu. Super....
Może powinnam sprawdzić jednak kwasowość wody. Tylko nie wiem nic na ten temat.
A rybki - nawet nie ryzykuj co by je zostawiać na zimę - nawet jedną - bo nigdy nie wiadomo jaka przyjdzie zima.
A my - tu chyba ja najbardziej - bardzo się z nimi zżyliśmy.
Jedna kiedy zachorowała - takie dziwne miała bąbelki jasne na sobie - leczylam i chyba mi się udalo. Kiedy kupowalam kolejny raz środek w zoologii - pan sprzedający powiedział, że wartość tych środków przewyższa wartość leczonej rybki. No cóż - ja tak już mam i inaczej nie potrafię.
aha zrobiłeś widzę super zakupy. Ale ty musisz mieć miejsca i pole do popisu. Super....
-
przemek1136

Witam Karolu. Myślałem raczej by otworzył sklep internetowy ale muszę to jeszcze przemyśleć.
Uwaga!!! Komunikat konkursowy nr 1
Za chwilę zaczniemy wspólną zabawę. Test składa się z 10 pytań. Kolejność zgłoszeń odpowiedzi nie odgrywa żadnej roli. Można się wzajemnie wspierać, podpowiadać, zaglądać do wątku. Ważne by komplet odpowiedzi dotarł na forum przed 22.45. Odpowiadamy na wszystkie pytania łącznie tzn. w jednym poście, podając przy numerze pytania dowolną literkę (a,b,c lub d). Jest jedna nagroda główna a dodatkowo wszyscy startujący będą losować nagrody ukryte w bramkach nr .... Pokazuję jak wyglądają "Zonki"

Uwaga!!! Komunikat konkursowy nr 1
Za chwilę zaczniemy wspólną zabawę. Test składa się z 10 pytań. Kolejność zgłoszeń odpowiedzi nie odgrywa żadnej roli. Można się wzajemnie wspierać, podpowiadać, zaglądać do wątku. Ważne by komplet odpowiedzi dotarł na forum przed 22.45. Odpowiadamy na wszystkie pytania łącznie tzn. w jednym poście, podając przy numerze pytania dowolną literkę (a,b,c lub d). Jest jedna nagroda główna a dodatkowo wszyscy startujący będą losować nagrody ukryte w bramkach nr .... Pokazuję jak wyglądają "Zonki"