Hosta quiz
-
muchazezlotym
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 wrz 2008, o 13:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
x_P-42
-
muchazezlotym

-
x_P-42
-
muchazezlotym

-
muchazezlotym

Ok Pola, wrzucę na identyfikację.
Nie jestem jeszcze wytrawnym znawcą gatunku i pewnie długo nie będę. Moje doświadczenia hostowe są niewielkie. Staram się korzystać z Waszej wiedzy i tego co można znaleźć w necie. Kupując oznaczoną roślinę w sklepie ogrodniczym miałem prawo spodziewać się, że kupuję właśnie tą. Pola, jeżeli poczułaś się wprowadzona w błąd, to przepraszam. Nie to było moim zamiarem.
Hosta w tej chwili faktycznie wygląda nie najciekawiej, jakby przygasła. Może to z powodu mocno zacienionego stanowiska? Wiosną i na początku lata jej barwy były bardziej intensywne - zieleń ciemna dość ostra, a margines wąski żółty, jeszcze ciemniejsze jak na zdjęciu Eli robionym w połowie lipca. Właśnie ze względu na te kontrastujące kolory ją kupiłem.
Elu, Twoja jest piękna. Mam nadzieję, że moja za kilka lat też taka będzie.
Nie jestem jeszcze wytrawnym znawcą gatunku i pewnie długo nie będę. Moje doświadczenia hostowe są niewielkie. Staram się korzystać z Waszej wiedzy i tego co można znaleźć w necie. Kupując oznaczoną roślinę w sklepie ogrodniczym miałem prawo spodziewać się, że kupuję właśnie tą. Pola, jeżeli poczułaś się wprowadzona w błąd, to przepraszam. Nie to było moim zamiarem.
Hosta w tej chwili faktycznie wygląda nie najciekawiej, jakby przygasła. Może to z powodu mocno zacienionego stanowiska? Wiosną i na początku lata jej barwy były bardziej intensywne - zieleń ciemna dość ostra, a margines wąski żółty, jeszcze ciemniejsze jak na zdjęciu Eli robionym w połowie lipca. Właśnie ze względu na te kontrastujące kolory ją kupiłem.
Elu, Twoja jest piękna. Mam nadzieję, że moja za kilka lat też taka będzie.
Pozdrawiam, Andrzej
-
muchazezlotym

-
x_P-42
Aden, nie jest powiedziane,ze mam rację, lepiej sie upewnić.Mało tu fachowców od host - możemy ich policzyć na palcach jednej ręki : 4, czy 5 osób. Nawet Oni piszą,że nie podejmują się rozpoznawania młodych host, które nie wykształciły cech właściwych .aden pisze:Ok Pola, wrzucę na identyfikację.
Nie jestem jeszcze wytrawnym znawcą gatunku i pewnie długo nie będę. Moje doświadczenia hostowe są niewielkie.
Może się mylę, bo także się dopiero uczę i bardziej wiem, czego nie wiem, niż wiem
Elu, myślę,że Andrzej wie o tym. Przecież ten quiz, to zabawa, przez którą mamy się uczyć.Dlatego ja, zadając zagadkę, nigdy nie ograniczam się do samej fotki. Podaję pewne dodatkowe informacje, które zawsze w jakimś małym procencie zostają w głowie.muchazezlotym pisze: Myślę, że Pola nie ma Ci niczego za złe - po prosty jest dociekliwa
Fakt,że jestem dociekliwa .A to dlatego,że staram się nauczyć jak najwięcej .
-
muchazezlotym

-
muchazezlotym

-
muchazezlotym