Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)

Post »

Przyszłam z rewizytą i od razu natknęłam się na ...pelargonie. ;:215 . Moje spędzają mi sen z powiek, mikre, powyciągane i jak tu je ukorzeniać. ;:oj . W przyszłym roku chyba spróbuję twojego sposobu, z nasionkami. ;:108 . Tylko mnie trzeba oświecić, gdzie takie nasionka zdobyć. A może w moich kwitnących były.. ;:131 . Nigdy nie przyszło mi do głowy aby zobaczyć. :roll:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu,pracowita jesteś bardzo i bardzo,pięknie rośną ci siewki,dobrze ,ze powoli przygotowujesz teren do obsadzeń ,bo jak przyjadą roślinki to moment i ogródek będzie gotowy,a potem tylko będzie rósł,wiadomo,że nie da się w jednym roku zrobić wszystkiego ,ale co roku coś i za parę lat będzie piękne miejsce na ziemi i to będzie Twoje miejsce ;:196
Awatar użytkownika
elusia723
100p
100p
Od: 14 kwie 2015, o 15:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

I ja potwierdzam - piękne siewki i cudne pelargonie - jakie duże - oby u mnie i tak pięknie urosły ;:145 , masz rączkę do kwiatów kobietko :tan
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie :wit W końcu mam chwilę, żeby na spokojnie napisać. Miałam dzisiaj zwariowany dzień- cały czas w rozjazdach i jak wyszłam z domu przed 8 tak w zasadzie dopiero godzinę temu weszłam do swoich czterech kątów.

Zenia, w mojej małej mieścinie bez problemu można dostać nasionka pelargonii. Dzisiaj byłam w ogrodniczym po nasiona pora i selera- kupiłam po dwie odmiany i niestety zauważyłam jeszcze nasionka pelargonii łososiowej i fioletowej. Już, już prawie je wzięłam ale opanowałam się i zrezygnowałam także może jeszcze potrafię racjonalnie myśleć :;230

Martuś wolę nie zapeszać ;:306 Ogólnie jestem zadowolona z moich parapetowych wysiewów ale pewnie zawsze może być lepiej ;:108 A nasadzeń, rośnięcia mojego ogródka wręcz nie mogę się doczekać ;:108

Elu dziękuję ;:196 Moja podstawowa zasada, to nie być nadgorliwym i nie przeszkadzać zbytnio roślinkom ;:224
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
spagusia
200p
200p
Od: 4 maja 2010, o 21:40

Post »

Myślicie, że jest sens próbować teraz wysiać pelargonie? Co prawda jeszcze nasion nie mam, ale tak mnie one nęcą.... Zdążą wzejść?
Agnieszka/Adzia
Duc in altum!
Adziowa Chwaszczoria
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

To może ja niedokładnie patrzyłam u mnie za nasionkami pelargonii. ;:224 . A gdybym jeszcze je dorwała czy nie za póżno na sianie. :?: Oj zaraz pogogluję. ;:108
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

W ubiegłym roku siałam pelargonie. One bardzo szybko wschodzą i w cieple dość szybko rosną.
Spokojnie można jeszcze wysiewać. Zdążą urosnąć. ;:108
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
spagusia
200p
200p

Post »

Dzięki za odp Lucynko ;:196 To jutro idę do ogrodniczego na łowy 8-)
Ciekawe czy wyjdę tylko z pelargonią? ;:306
Agnieszka/Adzia
Duc in altum!
Adziowa Chwaszczoria
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p

Post »

Lucynka ma rację. Ja jakoś ze 2 latka temu siałam pelargonie właśnie w lutym i zdążyły spokojnie urosnąć i zakwitnąć. Dzisiaj powstrzymałam się przed zakupem kolejnych ze względu na ograniczone miejsce na parapetach, bo gdzieś to wszystko musi się pomieścić ;:224
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Ja za to poluję na gotowe sadzonki pelargoniowe jak się pokazują w szkółce.
Lubię te pełne, które wyglądają jak rododendrony, tutaj ją pokazywałam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=498
W tym roku muszę też koniecznie sobie kupić.
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Zuzka te pelargonie o których mówisz to chyba pelargonie angielskie.
U mnie cos one nie chcą dobrze rosnąc. Kiedyś kupilam takie piękne łososiowe i nie dotrwały nawet polowy sezonu. Delikatniejsze są może... ;:173
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p

Post »

U nas na pobliskich ryneczkach takich cudów nie ma niestety, są tylko te "zwykłe". Jak gdzieś zobaczę, to sama chętnie kupię kilka sztuk pelargonii z Twojego zdjęcia Zuziu ;:108

Dzisiaj pracowity dzień się szykuje. Właśnie skończyłam sobotnie sprzątanie a teraz dzieciaczki na zewnątrz gonię a ja będę dalej grabić, kopać, wywozić itd.
Miłego popołudnia Wam życzę ;:196
Awatar użytkownika
spagusia
200p
200p

Post »

No i żeście mi, kobity, o pelasi angielskiej przypomniały ;:oj Teraz to się dopiero polowanie zacznie ;:306
Agnieszka/Adzia
Duc in altum!
Adziowa Chwaszczoria
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Andzia no to masz szczęście bo u mnie pogoda dzis raczej do siedzenoa w domu. A ja sprzątam bo jutro córka ma urodziny i gości się spodziewamy ;:108. Miłego i pracowitego dnia życzę :wit.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

spagusia pisze:No i żeście mi, kobity, o pelasi angielskiej przypomniały ;:oj Teraz to się dopiero polowanie zacznie ;:306
Adzia, wstrzymaj jeszcze konie, takie sadzoneczki to pewnie nie szybciej niż za miesiąc albo i dalej ;:198

A tak w ogóle, to kiedyś były tylko jedne pelargonie i już. Ja nigdy nie pałałam do nich zbytnią namiętnością.
Ale teraz, jak jest ich tyle odmian w tak przeróżnych wzorach kwiatów to oczopląsu można dostać.
Niektóre to już niczym nie przypominają tych starych wszystkim znanych pelasiek ;:oj

Aniu, miłej pracy więc Ci życzę na świeżym powietrzu ;:215 Ja dziś chcę wpaść do ogrodniczego po donice i ziemię. Mam nadzieje poprzesadzać domowe no i może wreszcie posieję jakieś maluszki... ;:224
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”