Równie pięknie wyglądają te kolory w Twoim ogrodzie
Mój zielony świat cz.4
- Pulpa222
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój zielony świat cz.4
Z 'Twoich' kolorów mam urządzony jeden pokój - zielone ściany, a reszta żółto-niebieska(poza meblami, oczywiście)
. Jest super.
. Rabatki dopasowane kolorystycznie? Świetny pomysł
.
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Jesienią sumaki kuszą jak oszalałe - niewiele roslin tak pięknie się przebarwia. Ale u mnie nadal rozsądek mówi - nie daj się kobieto
Za to wypatrzyłam dzisiaj na górce klonika małego - kilka gałązek, nawet pół metra nie ma - za to kolory przepiękne jesienne - chyba dam mu szansę i niech sobie rosnie pod płotem...
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Gosiu bardzo polecam takie zestawienie, może gdzieś w pobliżu twojego ślicznego ognika.
Aluś taka rabata na pewno byłaby ciekawa jeśli u Ciebie powstanie to i ja może się skuszę
Sumaków w ogrodzie mam cztery sztuki i mogę powiedzieć, że walkę z odrostami wygrałam, teraz zdarzają się tylko sporadycznie i staram się je wyrywać póki są młode. Wystarczy nie tworzyć w ich pobliżu rabat i nie kaleczyć ich korzeni a będą grzeczne
Jadziu zajrzyj tu http://www.ogrodniczy.eu/ duży wybór nasion i szałwia szkarłatna też jest
Dorotko moja druga chryzantema też nadal w pąkach, miejmy nadzieję, że przymrozki nie przyjdą zbyt szybko i będziemy się mogły jeszcze trochę pocieszyć z ich ślicznych kwiatów.
Aniu lubię żółty ale to własnie niebieskie kwiaty kocham najbardziej
może dlatego, że jest ich mało. W domu raczej nie odważyłabym się na niebieski bo lubuję się w ciepłych kolorach ale każdy z nas jest inny i to jest fajne
Aga u mnie w ogrodzie mam trzy klony wykopane z rowu gdzieś przy drodze. Em formuje je w kule, bardzo fajnie wyglądają, więc nie zastanawiaj się i posadź w ogrodzie.
Jesień jest piękna

specjalnie dla Karoli cudowny sumak

Aluś taka rabata na pewno byłaby ciekawa jeśli u Ciebie powstanie to i ja może się skuszę
Jadziu zajrzyj tu http://www.ogrodniczy.eu/ duży wybór nasion i szałwia szkarłatna też jest
Dorotko moja druga chryzantema też nadal w pąkach, miejmy nadzieję, że przymrozki nie przyjdą zbyt szybko i będziemy się mogły jeszcze trochę pocieszyć z ich ślicznych kwiatów.
Aniu lubię żółty ale to własnie niebieskie kwiaty kocham najbardziej
Aga u mnie w ogrodzie mam trzy klony wykopane z rowu gdzieś przy drodze. Em formuje je w kule, bardzo fajnie wyglądają, więc nie zastanawiaj się i posadź w ogrodzie.
Jesień jest piękna

specjalnie dla Karoli cudowny sumak

-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Dojrzałam szczawika. On zimuje w gruncie? Padało u Ciebie?
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu sumak przepiękny, właśnie dzięki takim roślinom mamy taką kolorową , cudną jesień
a U Ciebie szczególnie, jakie Ty masz piękne trawy ! śliczne kolorowe marcinki, ja dopiero zbieram kolory i się zachwycam a forumowicze mają takie śliczne i kolorowe marcinki, uważam je na ten czas za najpiękniejsze
karolina
- dorkow0

- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Aniu, witaj...
Piękna jesień w Twoim ogrodzie...
Sumaka kiedyś miałam, ale trzeba było się z nim rozstać, bo rósł zbyt blisko granicy z sąsiadami...
Tak mam chęci kupić, taki z bardzo postrzępionymi liśćmi, nazwa mi uciekła... Jest mniejszy i wolniej rośnie... Może gdzieś znajdę...
Pozdrawiam serdecznie...
Piękna jesień w Twoim ogrodzie...
Sumaka kiedyś miałam, ale trzeba było się z nim rozstać, bo rósł zbyt blisko granicy z sąsiadami...
Tak mam chęci kupić, taki z bardzo postrzępionymi liśćmi, nazwa mi uciekła... Jest mniejszy i wolniej rośnie... Może gdzieś znajdę...
Pozdrawiam serdecznie...
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu dziękuję za linka
, a ta fotka wprost mnie urzekła http://images66.fotosik.pl/251/345ca8e6d2d3b2bf.jpg
Mamy takiego cudnie przebarwiającego sie sumaka na podwórku .Ochhhhh jest wszędzie
,ale jest również inny sumak który nie idzie odrostami tylko nie pamiętam nazwy ,ale mogę sie dowiedzieć
-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu pierwsze zdjęcie jest po prostu zjawiskowe. Te zestawienia formy i koloru
bajka
- chinanit

- Od: 6 lip 2013, o 14:59
Potwierdzam- piękna jesień na pierwszym zdjęciu, Aniu.
U mnie jest strasznie sucho. Chyba dziś wezmę się za podlewanie.
Dobrego dnia.
U mnie jest strasznie sucho. Chyba dziś wezmę się za podlewanie.
Dobrego dnia.
Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
Poszukuję, wymienię
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu ja też lubię takie połączenia kolorystyczne i muszę pomyśleć kogo do kogo przesadzić
Ogród w dobrej formie a to znaczy, że opiekujesz się nim troskliwie już to zresztą pisałam tylko innymi słowami, ale to prawda
Sumak mi się podoba, ale nie zaproszę go do ogrodu
Serdecznie pozdrawiam 
Ogród w dobrej formie a to znaczy, że opiekujesz się nim troskliwie już to zresztą pisałam tylko innymi słowami, ale to prawda
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Gosiu szczawika wykopuje na zimę i trzymam w piwnicy w suchym miejscu. Deszczu nadal brak
Karolko masz rację
o tej porze marcinki grają pierwsze skrzypce a w połączeniu z trawami to idealny duet
Dorotko wiem jaki to sumak
widziałam go u jednej z forumowych koleżanek i też mi się bardzo spodobał... tylko z miejscem już u mnie krucho chyba że usunę jednego z moich czterech
....czas pokaże.
Jadziu coś mi się wydaje że myślisz o takimhttp://rosliny.urzadzamy.pl/baza-roslin ... yes,7_346/ i mnie przypadł do gustu
śliczny jest.
Dorotko dziękuję
czasem udaje mi się fajnie zestawić rośliny.
Marysiu- chinanit u mnie też sucho
wczoraj latałam z wężem
w ogóle to całe lato latałam, niedługo mi się przyśni ten wąż
Marysiy-Masko no nie powiem, że nie dbam ale głównym zabiegiem pielęgnacyjnym przez ten sezon było nieustanne podlewanie
Batko dziękuję kochana
Może was przekonam, popatrzcie jaki on piękny

jesień rozpanoszyła się na dobre

a mój Garfild przesypia całe dnie

Karolko masz rację
Dorotko wiem jaki to sumak
Jadziu coś mi się wydaje że myślisz o takimhttp://rosliny.urzadzamy.pl/baza-roslin ... yes,7_346/ i mnie przypadł do gustu
Dorotko dziękuję
Marysiu- chinanit u mnie też sucho
Marysiy-Masko no nie powiem, że nie dbam ale głównym zabiegiem pielęgnacyjnym przez ten sezon było nieustanne podlewanie
Batko dziękuję kochana
Może was przekonam, popatrzcie jaki on piękny

jesień rozpanoszyła się na dobre

a mój Garfild przesypia całe dnie

- chinanit

- Od: 6 lip 2013, o 14:59
Ja mam odmianę 'Dissecta' od wielu lat. Rośnie na trawniku, blisko domu. Nie ma żadnych odrostów. Na początku po posadzeniu kilka się pojawiło, to kosiliśmy razem z trawnikiem i tyle. Od wielu lat nic już nie wypuszcza, chociaż obok mam też cienistą rabatę.
Aniu, nasz Mundek też śpi bardzo dużo, ale on ma 13 lat. Miłka natomiast szaleje po ogrodzie od godz. 5.00 do 19.00.
Aniu, nasz Mundek też śpi bardzo dużo, ale on ma 13 lat. Miłka natomiast szaleje po ogrodzie od godz. 5.00 do 19.00.
Z pozdrowieniami, Maria
Poszukuję, wymienię
Poszukuję, wymienię
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Aniu ,u Ciebie ciągle jest ślicznie ,kiciuś milusi .Buziaczki 
Pozdrawiam Alicja
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Cały czas zachwycam się Twoim ogrodem. Naprawdę każda pora roku jest cudna.
A to zdjęcie rabaty marcinkowej jest po prostu
Rewelacyjnie dobrałas kolory, faktury, wszystko
A to zdjęcie rabaty marcinkowej jest po prostu
Rewelacyjnie dobrałas kolory, faktury, wszystko