Maju, jestem coraz bliższa decyzji o ich wyautowaniu. One mi za bardzo nie przeszkadzają, ale boję się, że zarażą inne róże.
Teraz najgorsza rzecz przede mną. Jak z tego gąszczu wybrać najlepsze róże.
Małgosiu, nie wiem dlaczego werbena u jednych wychodzi u innych nie. U mnie jest jak chwast. Muszę wiosną pielić.
Iza, już po zrobieniu tej rabaty stwierdziła, że rośliny za rok, 2 mogą bardzo się rozrosnąć. Muszę je od razu przesadzić, póki jeszcze nie zdązyły się ukorzenić.
Aniu, jeśli masz werbenę pierwszy rok tak będzie. Ja mam już kolejny. Co roku coraz więcej. Stwierdziłam, że do wiosny zostawię tylko z 4 krzaczki, bo inaczej będę miała tylko werbenę
Z Acropolisa jestem bardzo zadowolona. Szczególnie wiosenne kwitnienie jest cudowne. Najbardziej podoba mi się oryginalny kolor i trwałość kwiatów.
Agatko, cieszę się, że zajrzałaś. Ja tam nie należę do rekordzistów
Słodka Aniu, Zostaw werbenę na zimę w ogrodzie. Zobaczysz ile jej będziesz miała na drugi rok
Geniu, coraz trudniej znaleźć miejsce, więc coraz łatwiej pozbyć się starych, mniej lubianych
Ewa, powiększę już teraz, i nie będę kupowała potem nic nowego. Muszę koniecznie zostawić więcej miejsca trawom. Teraz jeszcze dokupię więcej wrzosów. A przesadzanie zrobię teraz póki jeszcze się nie ukorzeniły.
Jadziu,
Gerbruder Grim. Ta róża mnie nie zachwyca. Ma fajny kolorek, ale kwiat trzyma bardzo krótko. W dodatku jest taka rozpaprana. Chyba pójdzie sobie
A ta róża mimo, że łasa od dołu zostanie. Jest niesamowicie wigorna.
Kwitnie non stop.
Uwielbiam rozchodniki
Ponownie zakwitł Pilgrim
Eden
jacques cartier