Opowiadaj jak było u Oliwki na wyjeździe, zaraz jak wrócisz do domowych pieleszy
Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .
Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .
Jagódko, jesteś niemożliwa - przednia opowieść około-chlebowa 
Opowiadaj jak było u Oliwki na wyjeździe, zaraz jak wrócisz do domowych pieleszy
- Jagodka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Serdecznie witam po powrocie z Borów Tucholskich
. Ale o tym ...potem ...
Jadzieńko ...więc chyba musisz wejść na tę stronę znawców tematu różanego . Dziękuję za życzenia
...było podniośle , uroczyście , a zarazem duchowe przeżycie .
Gosieńko...dziękuję za miłe słowa w stosunku do moich roślin , jest mi szalenie miło , że Ci się podobają moje podopieczne
. Jechaliśmy w sobotę , wróciliśmy wczoraj ...pobyt i jazda ....z prędkością światła . Niestety - praca moich chłopaków wzywała
...ja jeszcze bym chętnie zabawiła z tydzień , by nacieszyć się wnusią .
Ewuś...dziękuję
...sama byłam zaskoczona , że miała aż cztery kwiaty i rośnie - zimuje bez problemu - t.j. bez żadnego zabezpieczenia . Z albumu Oliwka była bardzo zadowolona ...jeszcze nie widziała takiego z motylkami i innymi gadżetami . Co do szwagra to ...ja mu często kupuję chleb ...ale nie jest on ani wyszkolony ( nie da się - taki typ )...z natury raczej nie jest troskliwy ...ale się postarał .
Kasiu...wielosiły bardzo lubię ...nie mam jeszcze variegatowych . Asao niech kwitnie obficie ...nie musi drugi raz ...są inne , które kwitną dłużej .
Buziaki
Elżuniu...no , w rzeczy samej ...miałam koszulkę jedwabną , w kolorze seledynu...bardzo romantyczną , z gipiurą , na cienkich szeleczkach ...szwagier zrobił wielkie
...ale ważne , że chleb kupił . Nie było czasu , by latać po szlafrok ...
.
Jak to nie masz potrzeby
, by ładnie wyglądać ?...dla siebie , lepszego samopoczucia ...pomyśl dziewczyno czasem o sobie ...mnie dodaje to pewności siebie , mam lepszy humor ...no i o niebo się wtedy czuję .
Dziękuję za miłe słowa ...wyjazd w słońcu ...od Włocławka aż do oliwki z deszczem , a powrót odwrotnie ...od Kowala z deszczem ....a Małopolska przywitała nas chłodem , ale bez deszczu . W Dzień I Komunii Św. padało z rana ...potem jadąc na mszę deszcz ustał i po obiedzie wyszło słoneczko , było przyjemnie ...aczkolwiek zimno ...wiatr podwiewał ...dobrze , że nie miałam sukienki a'la Marilyn Monroe , bo by odsłoniła co nieco
.
Buziaki
...milo mi ,że czekaliście na mnie
.
Gosiu...no to jest nas więcej ...cisza , spokój ...a my surfujemy ...jak na desce windsurfingowej - wirtualnej .
No , ja -to sobie pośpię do 8-9 .
Ogród w pełnym rozkwicie - czy ja wiem ? ...raczej się przygotowuje do buchnięcia kolorami lata . Ale na to trzeba poczekać ...bo zrobiło się iście lodowato .
Ewuniu... Dotarliśmy szczęśliwie ...do Świecia jechałam ja ....była ładna pogoda ...aż do Kowala ...padało do okolic Śląskiej Ziemi .
Ja też inaczej sobie wyobrażałam , a wszystko to ...przez mojego M ...wiecznie mu się spieszy ...jechaliśmy przez Tucholę ...w bok była trasa na Czersk ...a on tylko zapytał " a może znajomych jeszcze przed Komunią byś odwiedziła ?"
....ale mnie wkurzył ...to mu wygarnęłam ...wg lat
.
Skromne - bo małe ...nawet mi nikt nie chciał ich włożyć " wkładaj sobie sama - bo my mamy tam garnitury "...Będzie jeszcze okazja ...wszak czeka na Ciebie jeszcze jedna ...zasadzona poza ogrodem ...olbrzymia kępa ...z dużą ilością pąków ...jak przekwitnie ....będzie Twoja , bo jest przeznaczona dla Ciebie ...a to samo dotyczy irysów TB .
Już wiem , jak mogę się z Tobą skontaktować ...
...wszak mamy wspólnych znajomych ....Jaki ten świat mały - nieprawdaż ?
Niech Ci Ewciu ślicznie rosną ...reszta jeszcze w tym roku do Ciebie zawita
.
Aguniu ...prosiłam Boga , by chociaż w dzień Komunii Oliwki deszcz ustał . Prośby zostały wysłuchane i ...około południa zaświeciło słoneczko - więc - wybraliśmy się na spacer po okolicy .
Od Włocławka jechaliśmy w strugach deszczu , a wycieraczki pracowały na pełnych obrotach . Ja zmieniłam M za kierownicą / jadę ostrożnie / i dojechaliśmy szczęśliwie na godz.17.50 ....oczywiście był po drodze obiad i parę postojów . Sama uroczystość w kościele ...podniosła , aczkolwiek bardzo przeżywałam te radosne dla nas chwile razem z Oliwką .
Bardzo się spodobał album ...był inny od tych , które otrzymała , bo zrobiony z
i taki niepowtarzalny .
A to już fotki ...- ale najpierw zapraszam na komunijny poczęstunek
...wraz ze słodką rodzinką jeży ...tortu nie zdążyłam sfotografować ...był w formie dużej , rozłożonej księgi .

Widok gdzie Oliwka miała swoje honorowe miejsce .
Dekoracja z kwiatów w bieli

Tak się prezentował lbum w całości , z moją dedykacja - oczywiście z moim krótkim wierszem ...

I Komunia Św. odbyła się w Kościele Matki Boskiej Fatimskiej w Chojnicach .
A to już sama neokomunikantka....Oliwunia .... ( nazwa z XIX w ... jak wówczas nazywano osoby przystępujące do I Komunii Św.- wg j. niem. der Kommunikant

Ogród przywitał mnie - podczas wieczornego obchodu po przyjeździe feerią kolorów ....ale fotek niet ...może dzisiaj zrobię .
Jadzieńko ...więc chyba musisz wejść na tę stronę znawców tematu różanego . Dziękuję za życzenia
Gosieńko...dziękuję za miłe słowa w stosunku do moich roślin , jest mi szalenie miło , że Ci się podobają moje podopieczne
Ewuś...dziękuję
Kasiu...wielosiły bardzo lubię ...nie mam jeszcze variegatowych . Asao niech kwitnie obficie ...nie musi drugi raz ...są inne , które kwitną dłużej .
Buziaki
Elżuniu...no , w rzeczy samej ...miałam koszulkę jedwabną , w kolorze seledynu...bardzo romantyczną , z gipiurą , na cienkich szeleczkach ...szwagier zrobił wielkie
Jak to nie masz potrzeby
Dziękuję za miłe słowa ...wyjazd w słońcu ...od Włocławka aż do oliwki z deszczem , a powrót odwrotnie ...od Kowala z deszczem ....a Małopolska przywitała nas chłodem , ale bez deszczu . W Dzień I Komunii Św. padało z rana ...potem jadąc na mszę deszcz ustał i po obiedzie wyszło słoneczko , było przyjemnie ...aczkolwiek zimno ...wiatr podwiewał ...dobrze , że nie miałam sukienki a'la Marilyn Monroe , bo by odsłoniła co nieco
Buziaki
Gosiu...no to jest nas więcej ...cisza , spokój ...a my surfujemy ...jak na desce windsurfingowej - wirtualnej .
No , ja -to sobie pośpię do 8-9 .
Ogród w pełnym rozkwicie - czy ja wiem ? ...raczej się przygotowuje do buchnięcia kolorami lata . Ale na to trzeba poczekać ...bo zrobiło się iście lodowato .
Ewuniu... Dotarliśmy szczęśliwie ...do Świecia jechałam ja ....była ładna pogoda ...aż do Kowala ...padało do okolic Śląskiej Ziemi .
Ja też inaczej sobie wyobrażałam , a wszystko to ...przez mojego M ...wiecznie mu się spieszy ...jechaliśmy przez Tucholę ...w bok była trasa na Czersk ...a on tylko zapytał " a może znajomych jeszcze przed Komunią byś odwiedziła ?"
Skromne - bo małe ...nawet mi nikt nie chciał ich włożyć " wkładaj sobie sama - bo my mamy tam garnitury "...Będzie jeszcze okazja ...wszak czeka na Ciebie jeszcze jedna ...zasadzona poza ogrodem ...olbrzymia kępa ...z dużą ilością pąków ...jak przekwitnie ....będzie Twoja , bo jest przeznaczona dla Ciebie ...a to samo dotyczy irysów TB .
Już wiem , jak mogę się z Tobą skontaktować ...
Niech Ci Ewciu ślicznie rosną ...reszta jeszcze w tym roku do Ciebie zawita
Aguniu ...prosiłam Boga , by chociaż w dzień Komunii Oliwki deszcz ustał . Prośby zostały wysłuchane i ...około południa zaświeciło słoneczko - więc - wybraliśmy się na spacer po okolicy .
Od Włocławka jechaliśmy w strugach deszczu , a wycieraczki pracowały na pełnych obrotach . Ja zmieniłam M za kierownicą / jadę ostrożnie / i dojechaliśmy szczęśliwie na godz.17.50 ....oczywiście był po drodze obiad i parę postojów . Sama uroczystość w kościele ...podniosła , aczkolwiek bardzo przeżywałam te radosne dla nas chwile razem z Oliwką .
Bardzo się spodobał album ...był inny od tych , które otrzymała , bo zrobiony z
A to już fotki ...- ale najpierw zapraszam na komunijny poczęstunek

Widok gdzie Oliwka miała swoje honorowe miejsce .
Dekoracja z kwiatów w bieli

Tak się prezentował lbum w całości , z moją dedykacja - oczywiście z moim krótkim wierszem ...

I Komunia Św. odbyła się w Kościele Matki Boskiej Fatimskiej w Chojnicach .
A to już sama neokomunikantka....Oliwunia .... ( nazwa z XIX w ... jak wówczas nazywano osoby przystępujące do I Komunii Św.- wg j. niem. der Kommunikant

Ogród przywitał mnie - podczas wieczornego obchodu po przyjeździe feerią kolorów ....ale fotek niet ...może dzisiaj zrobię .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
-
slanka-flora
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
JAGÓDKO,witam Cię po wojażach i po relacji z nich
Czy u Ciebie dzisiaj też tak paskudnie
Pozdrawiam,
Sławek
Czy u Ciebie dzisiaj też tak paskudnie
Pozdrawiam,
Sławek
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jagódko,masz piekną wnusię,na pewno jestes z niej dumna.Przejeżdżałaś koło mnie rzut beretem,nie wiem kiedy zboczysz z trasy kobieto?
- Jagodka

Sławku ...równocześnie byliśmy wirtualnie - u siebie nawzajem ....tak , paskudna pogoda ...
Od Kowala aż do Częstochowy padał deszcz ...a potem już było sucho ...ale chłodno . Dzisiaj pada , z przerwami i jest nie przyjemnie .
Pozdrawiam serdecznie
Gosieńko...- tak , jestem z niej dumna , bo dobrze się uczy ( na razie ) i raczej jest zrównoważona i słodziutka oraz skromna .
Do Ciebie przyjechać - chyba raczej gdybym sama jechała samochodem - co raczej wątpliwe . Przez Łódź jechać ...to masakra , a jeszcze te cholerne objazdy przez budowę autostrady ...w żółwim tempie ...
Może Ty wreszcie zawitasz z Romanem w moje strony , jadąc do Rybnika ?
Buziaki na lepszy dzień ...ze

Od Kowala aż do Częstochowy padał deszcz ...a potem już było sucho ...ale chłodno . Dzisiaj pada , z przerwami i jest nie przyjemnie .
Pozdrawiam serdecznie
Gosieńko...- tak , jestem z niej dumna , bo dobrze się uczy ( na razie ) i raczej jest zrównoważona i słodziutka oraz skromna .
Do Ciebie przyjechać - chyba raczej gdybym sama jechała samochodem - co raczej wątpliwe . Przez Łódź jechać ...to masakra , a jeszcze te cholerne objazdy przez budowę autostrady ...w żółwim tempie ...
Może Ty wreszcie zawitasz z Romanem w moje strony , jadąc do Rybnika ?
Buziaki na lepszy dzień ...ze
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Też nienawidzę przejeżdżać przez Łódz w ciągu dnia,bo jedzie się nieraz nawet 2 godziny.Jak jadę to cyrkluję w godzinach wieczorno nocnych i w niedziele najlepiej.
- Jagodka

Jechaliśmy w dzień , bo inaczej się nie dało ...w dodatku w Łodzi byliśmy w godzinach szczytu
. Ja w nocy za kierownicą nie siadam , bo mnie światła oślepiają , a zwłaszcza w strugach deszczu . Niestety , musiałam M zmieniać , bo nie da rady jechać za kierownicą tyle godzin .
- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Dobrze , że szczęśliwie wróciliście i że wszystko poszło zgodnie z planem
Myślałam o Was cieplutko
Filip dziękuje za piękną kartkę Komunijną ( dziękowałam u siebie w wątku - ale może nie czytałaś )
BUZIAKI !!!!!!
Myślałam o Was cieplutko
Filip dziękuje za piękną kartkę Komunijną ( dziękowałam u siebie w wątku - ale może nie czytałaś )
BUZIAKI !!!!!!
-
evluk

- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Kontakt:
Neokomunikantka ślicznie wyglądała-taka uduchowiona
Bardzo ładnie wyszedł albumik komunijny dla Oliwki od Ciebie

Bardzo ładnie wyszedł albumik komunijny dla Oliwki od Ciebie
-
mm-complex

- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Świetna relacja z komunii Oliwii
Śliczna dziewczynka
Prezent fantastyczny i taki z serca
Cieszę się ,że jesteście cali i zdrowi czekam na relację z ogrodu
U mnie wychodzi słonko i zrobiło się ciut cieplej
Buziaki!!
Prezent fantastyczny i taki z serca
Cieszę się ,że jesteście cali i zdrowi czekam na relację z ogrodu
Buziaki!!
marzenia się spełniają! Dana
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Jagódko fajnie ,ze szczęśliwie wróciliście do domu .Wnusia śliczna dziewczynka i na pewno taką pamiątkę od kochanej babci zostawi sobie na pamiątkę .Pytałam już znawców tematu i przypisują to jakiemuś owadowi ,bo i w innym miejscu po drugiej stronie ogródka na innej róży mojej wyhodowanej z patyczka takie same plamy się pojawiły .Nie miały ze sobą styczności, gdyby to był jakiś wirus albo coś w ziemi
Sympatyczna panna z Twojej wnusi
Album wyszedł ślicznie, będzie miała piękną pamiątkę od babci. Kawał drogi mieliście, ale dobrze, że szczęśliwie wróciłaś. Babcia pewnie dumna z Oliwki 
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Iguś, jesteś już w domu
Na szczęście bezpiecznie i pewnie wypoczęłaś po męczącej podróży.
Oliwka to piękna dziewczynka, nie dziwie się, że jesteś z niej taka dumna.
A I Komunia to bardzo uroczyste i wzruszające przeżycie.
Maks też przyjmował 12 maja.
Album niepowtarzalny. Z serca i z myślą o Oliwce. Pamiątka na całe zycie.
Szczęściara, ze ma taka zdolna Babcię.
Podziwiam pamięć do tych wszystkich roślinnych nazw
Fotki pokazują jak dużo cudeniek kryje twój ogród.
Pozdrawiam
Na szczęście bezpiecznie i pewnie wypoczęłaś po męczącej podróży.
Oliwka to piękna dziewczynka, nie dziwie się, że jesteś z niej taka dumna.
A I Komunia to bardzo uroczyste i wzruszające przeżycie.
Maks też przyjmował 12 maja.
Album niepowtarzalny. Z serca i z myślą o Oliwce. Pamiątka na całe zycie.
Szczęściara, ze ma taka zdolna Babcię.
Podziwiam pamięć do tych wszystkich roślinnych nazw
Fotki pokazują jak dużo cudeniek kryje twój ogród.
Pozdrawiam
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jagódko widziałam album w częściach, cudo stworzyłaś.
Jeżyki też miałam na własnej komunii, czyli moda na wypieki powraca, a wiesz ileż to lat temu było.....całe wieki.
Jeżyki też miałam na własnej komunii, czyli moda na wypieki powraca, a wiesz ileż to lat temu było.....całe wieki.
- Ewiczka52

- Od: 1 lut 2012, o 14:52
JAGÓDKO
Wnusia - cudna dziewczynka.
Uroczystość pięknie urządzona . Oczywiście album zrobiłaś jako piękną pamiątkę , którą chętnie wnusia będzie oglądać i wspominać 
Pozdrawiam Ewula