Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

Jagódko, jesteś niemożliwa - przednia opowieść około-chlebowa :)
Opowiadaj jak było u Oliwki na wyjeździe, zaraz jak wrócisz do domowych pieleszy ;:196
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Serdecznie witam po powrocie z Borów Tucholskich :wit . Ale o tym ...potem ...

Jadzieńko ...więc chyba musisz wejść na tę stronę znawców tematu różanego . Dziękuję za życzenia ;:196 ...było podniośle , uroczyście , a zarazem duchowe przeżycie .

Gosieńko...dziękuję za miłe słowa w stosunku do moich roślin , jest mi szalenie miło , że Ci się podobają moje podopieczne ;:196 . Jechaliśmy w sobotę , wróciliśmy wczoraj ...pobyt i jazda ....z prędkością światła . Niestety - praca moich chłopaków wzywała :( ...ja jeszcze bym chętnie zabawiła z tydzień , by nacieszyć się wnusią .

Ewuś...dziękuję ;:168 ...sama byłam zaskoczona , że miała aż cztery kwiaty i rośnie - zimuje bez problemu - t.j. bez żadnego zabezpieczenia . Z albumu Oliwka była bardzo zadowolona ...jeszcze nie widziała takiego z motylkami i innymi gadżetami . Co do szwagra to ...ja mu często kupuję chleb ...ale nie jest on ani wyszkolony ( nie da się - taki typ )...z natury raczej nie jest troskliwy ...ale się postarał .

Kasiu...wielosiły bardzo lubię ...nie mam jeszcze variegatowych . Asao niech kwitnie obficie ...nie musi drugi raz ...są inne , które kwitną dłużej .
Buziaki ;:196

Elżuniu...no , w rzeczy samej ...miałam koszulkę jedwabną , w kolorze seledynu...bardzo romantyczną , z gipiurą , na cienkich szeleczkach ...szwagier zrobił wielkie :shock: ...ale ważne , że chleb kupił . Nie było czasu , by latać po szlafrok ... ;:185 .
Jak to nie masz potrzeby ;:oj , by ładnie wyglądać ?...dla siebie , lepszego samopoczucia ...pomyśl dziewczyno czasem o sobie ...mnie dodaje to pewności siebie , mam lepszy humor ...no i o niebo się wtedy czuję .
Dziękuję za miłe słowa ...wyjazd w słońcu ...od Włocławka aż do oliwki z deszczem , a powrót odwrotnie ...od Kowala z deszczem ....a Małopolska przywitała nas chłodem , ale bez deszczu . W Dzień I Komunii Św. padało z rana ...potem jadąc na mszę deszcz ustał i po obiedzie wyszło słoneczko , było przyjemnie ...aczkolwiek zimno ...wiatr podwiewał ...dobrze , że nie miałam sukienki a'la Marilyn Monroe , bo by odsłoniła co nieco ;:306 .
Buziaki ;:196 ...milo mi ,że czekaliście na mnie ;:167 .

Gosiu...no to jest nas więcej ...cisza , spokój ...a my surfujemy ...jak na desce windsurfingowej - wirtualnej .
No , ja -to sobie pośpię do 8-9 .
Ogród w pełnym rozkwicie - czy ja wiem ? ...raczej się przygotowuje do buchnięcia kolorami lata . Ale na to trzeba poczekać ...bo zrobiło się iście lodowato .

Ewuniu... Dotarliśmy szczęśliwie ...do Świecia jechałam ja ....była ładna pogoda ...aż do Kowala ...padało do okolic Śląskiej Ziemi .
Ja też inaczej sobie wyobrażałam , a wszystko to ...przez mojego M ...wiecznie mu się spieszy ...jechaliśmy przez Tucholę ...w bok była trasa na Czersk ...a on tylko zapytał " a może znajomych jeszcze przed Komunią byś odwiedziła ?" ;:oj ....ale mnie wkurzył ...to mu wygarnęłam ...wg lat ;:306 .
Skromne - bo małe ...nawet mi nikt nie chciał ich włożyć " wkładaj sobie sama - bo my mamy tam garnitury "...Będzie jeszcze okazja ...wszak czeka na Ciebie jeszcze jedna ...zasadzona poza ogrodem ...olbrzymia kępa ...z dużą ilością pąków ...jak przekwitnie ....będzie Twoja , bo jest przeznaczona dla Ciebie ...a to samo dotyczy irysów TB .
Już wiem , jak mogę się z Tobą skontaktować ... ;:108 ...wszak mamy wspólnych znajomych ....Jaki ten świat mały - nieprawdaż ?
Niech Ci Ewciu ślicznie rosną ...reszta jeszcze w tym roku do Ciebie zawita ;:196 ;:168 .

Aguniu ...prosiłam Boga , by chociaż w dzień Komunii Oliwki deszcz ustał . Prośby zostały wysłuchane i ...około południa zaświeciło słoneczko - więc - wybraliśmy się na spacer po okolicy .
Od Włocławka jechaliśmy w strugach deszczu , a wycieraczki pracowały na pełnych obrotach . Ja zmieniłam M za kierownicą / jadę ostrożnie / i dojechaliśmy szczęśliwie na godz.17.50 ....oczywiście był po drodze obiad i parę postojów . Sama uroczystość w kościele ...podniosła , aczkolwiek bardzo przeżywałam te radosne dla nas chwile razem z Oliwką .
Bardzo się spodobał album ...był inny od tych , które otrzymała , bo zrobiony z ;:167 i taki niepowtarzalny .

A to już fotki ...- ale najpierw zapraszam na komunijny poczęstunek ;:180 ...wraz ze słodką rodzinką jeży ...tortu nie zdążyłam sfotografować ...był w formie dużej , rozłożonej księgi .
ObrazekObrazek

Widok gdzie Oliwka miała swoje honorowe miejsce .

Obrazek
Dekoracja z kwiatów w bieli
Obrazek Obrazek

Tak się prezentował lbum w całości , z moją dedykacja - oczywiście z moim krótkim wierszem ...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I Komunia Św. odbyła się w Kościele Matki Boskiej Fatimskiej w Chojnicach .
A to już sama neokomunikantka....Oliwunia .... ( nazwa z XIX w ... jak wówczas nazywano osoby przystępujące do I Komunii Św.- wg j. niem. der Kommunikant Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ogród przywitał mnie - podczas wieczornego obchodu po przyjeździe feerią kolorów ....ale fotek niet ...może dzisiaj zrobię .
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

JAGÓDKO,witam Cię po wojażach i po relacji z nich :wit
Czy u Ciebie dzisiaj też tak paskudnie :?:
Pozdrawiam,
Sławek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jagódko,masz piekną wnusię,na pewno jestes z niej dumna.Przejeżdżałaś koło mnie rzut beretem,nie wiem kiedy zboczysz z trasy kobieto?
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sławku ...równocześnie byliśmy wirtualnie - u siebie nawzajem ....tak , paskudna pogoda ...
Od Kowala aż do Częstochowy padał deszcz ...a potem już było sucho ...ale chłodno . Dzisiaj pada , z przerwami i jest nie przyjemnie .
Pozdrawiam serdecznie ;:196

Gosieńko...- tak , jestem z niej dumna , bo dobrze się uczy ( na razie ) i raczej jest zrównoważona i słodziutka oraz skromna .
Do Ciebie przyjechać - chyba raczej gdybym sama jechała samochodem - co raczej wątpliwe . Przez Łódź jechać ...to masakra , a jeszcze te cholerne objazdy przez budowę autostrady ...w żółwim tempie ...
Może Ty wreszcie zawitasz z Romanem w moje strony , jadąc do Rybnika ?
Buziaki na lepszy dzień ...ze ;:3 ;:196
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Też nienawidzę przejeżdżać przez Łódz w ciągu dnia,bo jedzie się nieraz nawet 2 godziny.Jak jadę to cyrkluję w godzinach wieczorno nocnych i w niedziele najlepiej.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jechaliśmy w dzień , bo inaczej się nie dało ...w dodatku w Łodzi byliśmy w godzinach szczytu :( . Ja w nocy za kierownicą nie siadam , bo mnie światła oślepiają , a zwłaszcza w strugach deszczu . Niestety , musiałam M zmieniać , bo nie da rady jechać za kierownicą tyle godzin .
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Dobrze , że szczęśliwie wróciliście i że wszystko poszło zgodnie z planem ;:196
Myślałam o Was cieplutko ;:167

Filip dziękuje za piękną kartkę Komunijną ( dziękowałam u siebie w wątku - ale może nie czytałaś )

BUZIAKI !!!!!!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Neokomunikantka ślicznie wyglądała-taka uduchowiona ;:108
Bardzo ładnie wyszedł albumik komunijny dla Oliwki od Ciebie :uszy
;:196
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Świetna relacja z komunii Oliwii ;:167 Śliczna dziewczynka ;:173
Prezent fantastyczny i taki z serca ;:167
Cieszę się ,że jesteście cali i zdrowi czekam na relację z ogrodu ;:65 U mnie wychodzi słonko i zrobiło się ciut cieplej :tan
Buziaki!!
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Jagódko fajnie ,ze szczęśliwie wróciliście do domu .Wnusia śliczna dziewczynka i na pewno taką pamiątkę od kochanej babci zostawi sobie na pamiątkę .Pytałam już znawców tematu i przypisują to jakiemuś owadowi ,bo i w innym miejscu po drugiej stronie ogródka na innej róży mojej wyhodowanej z patyczka takie same plamy się pojawiły .Nie miały ze sobą styczności, gdyby to był jakiś wirus albo coś w ziemi
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Sympatyczna panna z Twojej wnusi ;:333 Album wyszedł ślicznie, będzie miała piękną pamiątkę od babci. Kawał drogi mieliście, ale dobrze, że szczęśliwie wróciłaś. Babcia pewnie dumna z Oliwki ;:333
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Iguś, jesteś już w domu ;:196
Na szczęście bezpiecznie i pewnie wypoczęłaś po męczącej podróży.
Oliwka to piękna dziewczynka, nie dziwie się, że jesteś z niej taka dumna.
A I Komunia to bardzo uroczyste i wzruszające przeżycie.
Maks też przyjmował 12 maja.

Album niepowtarzalny. Z serca i z myślą o Oliwce. Pamiątka na całe zycie.
Szczęściara, ze ma taka zdolna Babcię.

Podziwiam pamięć do tych wszystkich roślinnych nazw ;:180
Fotki pokazują jak dużo cudeniek kryje twój ogród.

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Jagódko widziałam album w częściach, cudo stworzyłaś.
Jeżyki też miałam na własnej komunii, czyli moda na wypieki powraca, a wiesz ileż to lat temu było.....całe wieki.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

JAGÓDKO :wit Wnusia - cudna dziewczynka. ;:333 Uroczystość pięknie urządzona . Oczywiście album zrobiłaś jako piękną pamiątkę , którą chętnie wnusia będzie oglądać i wspominać :)
Pozdrawiam Ewula
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”