Moje oczko w głowie cz. 3
- Gosia123A
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 maja 2011, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje oczko w głowie cz. 3
Tereniu-
kiedy to było?masz jeszcze dużo ślicznych roślinek.Ja jakoś nie mogę się zebrać w dodatku już u mnie nic nie ma,bo po mrozach.Czy okryłaś już roślinki?JA tak 3tygodnie temu

- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu
Witam Cię serdecznie
U mnie też już nic na działce nie ma , roślinki trochę okryłam , zostało mi jeszcze pozakładać kapturki na hortensje , judaszowce i chciałam jeszcze przywieźć gałązek sosnowych do okrycia róż i bylin ale nie wiem czy dam radę .
Zapraszam częściej

U mnie też już nic na działce nie ma , roślinki trochę okryłam , zostało mi jeszcze pozakładać kapturki na hortensje , judaszowce i chciałam jeszcze przywieźć gałązek sosnowych do okrycia róż i bylin ale nie wiem czy dam radę . Zapraszam częściej
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Teresko witam
, będę pieściła swojego niecierpka, a Ty doglądaj swojego i będziemy się wiosną wymieniać 
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Tereniu na okrywanie to chyba jeszcze za wcześnie bo ciepło jest,byłam dzisiaj na cmentarzu i jestem w szoku bo wszystkie chryzantemki stoją jak wczoraj postawione w ogrodzie nie mam,ale ja myślałam że tam już wszystko do wywalenia a tu taka niespodzianka 
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- TerDob

Iwonko
Witam
Ty u mnie a ja u Ciebie
ależ Ty masz piękności
Właśnie czytałam co dziki Ci zrobiły . Pieść , pieść niecierpka - a ja swojego , prędzej nam czas do wiosny zleci i będziemy się wymieniać
Elu
No właśnie ja tak tylko troszkę co niektóre młode róże o kopczykowałam i naszykowałam sobie jak będą zapowiadać mrozy to wtedy łatwiej pójdzie .
Pozdrawiam Was serdecznie
Elu
Pozdrawiam Was serdecznie
- iwona0042

Ja róże tylko kopczykuje, a okrywam hortensje i w tym roku doszły mi dwie magellanki fuksje, zobaczę jak przezimują i czy w ogóle 
- TerDob

Iwonko U Ciebie chyba cieplejszy klimat
Ja muszę oprócz róż i hortensji okrywać budleje , judaszowce . surmie , hibiskusy . Mam jeszcze powojnik MONTANA i zastanawiam się czy go okrywać bo i tak ostatnio mi nie kwitnie - jak był mały to pięknie kwitł a teraz przemarzł
Ostatniej zimy sporo krzewów mi przemarzło . Fuksje miałam te zwykłe i też ostatnio nie zdążyłam przed przymrozkami zabrać i zmarzły .
- iwona0042

Może i cieplej u nas ale tej zimy też parę róż mi zmarzło i budleja ale co dziwne starszy egzemplarz a młodsze przeżyły 
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
TERENIU.....u mnie budleje też wymarzają....a tak je lubię szczególnie kiedy motyle urządzają na nich swoje balety........może jeszcze się skuszę na nowej glebie......
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- TerDob

Iwonko Nie wiem co to ma do rzeczy ale u mnie też wymarzły trzy budleje te najstarsze , młodsze przeżyły .
Krysiu U mnie do tej pory nie wymarzały budleje ta zima pierwsza taka była - zawsze ich zabezpieczałam ( kopczykowałam ) i wystarczyło . Mi też się bardzo podobają - zostały mi trzy krzaczki i dostałam parę nasionek żółtej , będę próbować wysiać , może coś wyrośnie .
One bardzo ładnie się ukorzeniają z patyczka - możesz spróbować
Krysiu U mnie do tej pory nie wymarzały budleje ta zima pierwsza taka była - zawsze ich zabezpieczałam ( kopczykowałam ) i wystarczyło . Mi też się bardzo podobają - zostały mi trzy krzaczki i dostałam parę nasionek żółtej , będę próbować wysiać , może coś wyrośnie .
One bardzo ładnie się ukorzeniają z patyczka - możesz spróbować
- ElleBelle

Tereniu w tym roku to przemarzły mi 15 letnie budleje ,ta zima była okropna 
Pozdrawiam, Ela
-
Marzenka79
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Tereniu witaj w sobotni,mokry poranek
Dziewczynki z budlejami w tym roku był problem,podobnie jak z hibiskusami-mi poleciały 3 stare egzemplarze...Jedyny plus tych roślin to to,że kwitną one zawsze na pędach tegorocznych:)
- Arkadius121

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Witaj Tereniu
Jestem z kolejną wizytą i znów zachwycam się Twoimi roślinkami ogrodowymi i parapetowcami ale przyznam sie,że nie mogę się doczekać kolejnych nowych fotek Twoich podopiecznych
Pozdrawiam
Jestem z kolejną wizytą i znów zachwycam się Twoimi roślinkami ogrodowymi i parapetowcami ale przyznam sie,że nie mogę się doczekać kolejnych nowych fotek Twoich podopiecznych
Pozdrawiam
- monimg
- 500p

- Od: 13 lut 2012, o 13:16
Witaj Teresko
Ja jeszcze w powijakach. Róże dogorewają, więc ich nie kopczykuję. Cieszę się jeszcze jesiennym widokiem, choć już liście poleciały prawie ze wszystkiego - wyjątkiem są róże.
Budleję też okopczykuję, bo była bardzo ładna. Jak nie da rady, to wiosną kupię nową. Tą kupiłam za 5,99 w kapersie. Zrobił się z niej porządny krzak, więc płakać nie będę.
Ellee, ja o istnieu budleii dowiedziałam się niecałe 2 lata temu, a ona już była 15 lat u Ciebie... Szacun - musiał być mega egzemplarz
Pozdrawiam
Ja jeszcze w powijakach. Róże dogorewają, więc ich nie kopczykuję. Cieszę się jeszcze jesiennym widokiem, choć już liście poleciały prawie ze wszystkiego - wyjątkiem są róże.
Budleję też okopczykuję, bo była bardzo ładna. Jak nie da rady, to wiosną kupię nową. Tą kupiłam za 5,99 w kapersie. Zrobił się z niej porządny krzak, więc płakać nie będę.
Ellee, ja o istnieu budleii dowiedziałam się niecałe 2 lata temu, a ona już była 15 lat u Ciebie... Szacun - musiał być mega egzemplarz
Pozdrawiam
- ElleBelle

Tak był egzemplarz jak drzewo pieniek jeszcze pozostał bo wierzyłam w to że może latem coś wypuści ,ale się nie doczekałam 
Pozdrawiam, Ela