Mój ogródek - KarolinaL

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Grzegorz B

Post »

Rzeczywiście zagadka okazała się łatwa, ale dopiero po rozwiązaniu. Sam mam te kwiaty u siebie, ale nie mogłem rozpoznać :(
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Karlino, co do nagrody ...może warto by się spotkać na ;:18 i to wystarczy ? :D :D :D Podobnie jak Ty , też mam wielu " ulubieńców" i niewiele jest roślin, których nie lubię...
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Grzesiu, zastanawiam się czy nie rozpoznałeś dlatego, że udało mi się podstępnie zrobić mylące fotki, czy może u mnie rosną jakieś dziwolągowate okazy :wink: :D

Ewelinko, bardzo chętnie! ;:100 Ale nie u mnie w ogrodzie, bo się wstydzę... :oops:
Grzegorz B

Post »

Karolinko, zdecydowanie to pierwsze :D :D :D
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Wstawię w końcu tą trojeść nieszczęsną, bo mi jeszcze przejdzie koło nosa. Czekałam aż się ładnie rozwinie i na słoneczną pogodę, żeby jej było do twarzy, ale jutro wyjeżdżam ( :cry: ;:145 :cry: ), wtedy pewnie przyjdzie słoneczko i trojeść przekwitnie zanim wrócę :? Pierwsze zdjęcie jest sprzed półtora tygodnia, jak widać od tego czasu niewiele się rozwinęła :?

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Piękna trojeść - moją coś zjadło i to aż do korzeni, tak że już nie miała siły odbić na nowo. :cry: Trudno, tak też bywa.
Grażyna.
kogro-linki
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Karolinko dlaczego nieszczesna :shock: Jest piękna ,nie tylko ma śliczne kwiaty ale i barwę :D
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
Ewa_888
---
Od: 11 maja 2007, o 11:17

Post »

Karolinko trojeść bombowa. Ponieważ ja też kupiłam to bardzo się cieszę że tak wygląda piękna i okazała. Całuski
Pozdrawiam Ewa

Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko, szkoda twojej trojeści :( , ciekawe swoją drogą co ją podżarło, ślimaki raczej nie, bo u mnie ich pełno, a trojeści nie ruszyły. Za to właśnie zauważyłam, że coś (na pewno te dranie bez skorupek :evil: ) przeżarło mi cały łubin na wylot, po prostu leżał sobie na ziemii zwiędniety i pojedzony :( :evil: Ledwo uratowałam parę nasionek...

Barbarko, trojeść owszem "szczęsna", napisałam tak tylko dlatego, że nie mogłam się doczekać optymalnych warunków do sfotografowania jej :wink:

Ewo, dziękuję, przekażę trojeści :wink: , myślę, że powina Ci się też ładnie rozrosnąć, swoją kupiłam rok temu, miała wtedy dwa lub trzy pędy, a w tym roku wypuściła dziewięć :D Ale zaczęła wypuszczać późno, jakoś dopiero na począku maja, więc jakby co, to się nie zniechęć :D
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06

Post »

Karolinko śliczna jest Twoja trojeść. :D
Moja ma dopiero 1 pęd i około 10cm. Wiosną nie mogła się zdecydować, czy rosnąć, czy też w ogóle nie wyłazić z ziemi. Zdecydowała, wyszła, ale jest malutka. Musiałam postawić koło niej znacznik, żeby nie rozdeptać przez przypadek.
Jak duża jest Twoja roślina? Chciałabym wiedzieć ile miejsca jej przeznaczyć?
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Lilu, sama jestem zaskoczona, że trojeść tak dobrze się u mnie poczuła. W zeszłym roku zajmowała miejsce mnw. wielkości talerza do obiadu :wink: , teraz potrzebowałaby już ze trzech talerzy, a wysoka jest na ok. 40-50cm. U mnie ma na razie trochę przyciasno, bo się nie spodziewałam, że się tak rozkrzewi. Na przyszłość muszę jej zapewnić więcej miejsca, zwłaszcza jeśli ona ma zamiar dalej się rozrastać w takim tempie ;:202 :wink:
Awatar użytkownika
Ewa_888
---
Od: 11 maja 2007, o 11:17

Post »

Karolinko - strasznie się cieszę że trojeść tak szybko się rozrasta. Pani na targu zwracała mi uwagę, że ona dosyć późno zaczyna wegetację, ale jak potem ruszy to strach. Moja ma dopiero dwa badylki w tym jeden złamany :cry: , ale urzekł mnie jej kolor i jak zobaczyłam to już nie odeszłam. Była taka niepozorna, ale oczyma wyobraźni już widziałam ją ............... ach. Pozdrowienia
Pozdrawiam Ewa

Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Awatar użytkownika
ariel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 paź 2006, o 22:46
Kontakt:

Post »

Bardzo ładna trojeść, kolor, kwiaty, liście, na początku myślałem, że to oleander ;)
Awatar użytkownika
krysp50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2007, o 12:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Chciałam tylko donieść, że pamiętam o swojej obietnicy zrobienia zdjęć przegorzanu, ale najpierw pogoda pokrzyżowała mi szyki, a jak już zrobiłam zdjęcia, to nie mogę ich wstawić, bo komputer szwankuje. Pojutrze ma być naprawiany i zaraz potem się odezwę.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Poczekamy,poczekamy na zdjęcie przegorzanu Krysiu ,
a tojeść ??/U mnie rośnie nieszczególnie dobrze co przy póżnym terminie wyłażenia z ziemi czyni ja dla mnie mniej atrakcyjną ... Może powinnam zmienić jej miejsce ... :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”