Mój ogródek - KarolinaL
-
Grzegorz B
Wstawię w końcu tą trojeść nieszczęsną, bo mi jeszcze przejdzie koło nosa. Czekałam aż się ładnie rozwinie i na słoneczną pogodę, żeby jej było do twarzy, ale jutro wyjeżdżam (
), wtedy pewnie przyjdzie słoneczko i trojeść przekwitnie zanim wrócę
Pierwsze zdjęcie jest sprzed półtora tygodnia, jak widać od tego czasu niewiele się rozwinęła

- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękna trojeść - moją coś zjadło i to aż do korzeni, tak że już nie miała siły odbić na nowo.
Trudno, tak też bywa.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
barbarka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 maja 2007, o 22:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Karolinko dlaczego nieszczesna
Jest piękna ,nie tylko ma śliczne kwiaty ale i barwę 
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki
Karolinko trojeść bombowa. Ponieważ ja też kupiłam to bardzo się cieszę że tak wygląda piękna i okazała. Całuski
Pozdrawiam Ewa
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Grażynko, szkoda twojej trojeści
, ciekawe swoją drogą co ją podżarło, ślimaki raczej nie, bo u mnie ich pełno, a trojeści nie ruszyły. Za to właśnie zauważyłam, że coś (na pewno te dranie bez skorupek
) przeżarło mi cały łubin na wylot, po prostu leżał sobie na ziemii zwiędniety i pojedzony
Ledwo uratowałam parę nasionek...
Barbarko, trojeść owszem "szczęsna", napisałam tak tylko dlatego, że nie mogłam się doczekać optymalnych warunków do sfotografowania jej
Ewo, dziękuję, przekażę trojeści
, myślę, że powina Ci się też ładnie rozrosnąć, swoją kupiłam rok temu, miała wtedy dwa lub trzy pędy, a w tym roku wypuściła dziewięć
Ale zaczęła wypuszczać późno, jakoś dopiero na począku maja, więc jakby co, to się nie zniechęć 
Barbarko, trojeść owszem "szczęsna", napisałam tak tylko dlatego, że nie mogłam się doczekać optymalnych warunków do sfotografowania jej
Ewo, dziękuję, przekażę trojeści
- lila31
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 lip 2006, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Karolinko śliczna jest Twoja trojeść.
Moja ma dopiero 1 pęd i około 10cm. Wiosną nie mogła się zdecydować, czy rosnąć, czy też w ogóle nie wyłazić z ziemi. Zdecydowała, wyszła, ale jest malutka. Musiałam postawić koło niej znacznik, żeby nie rozdeptać przez przypadek.
Jak duża jest Twoja roślina? Chciałabym wiedzieć ile miejsca jej przeznaczyć?
Moja ma dopiero 1 pęd i około 10cm. Wiosną nie mogła się zdecydować, czy rosnąć, czy też w ogóle nie wyłazić z ziemi. Zdecydowała, wyszła, ale jest malutka. Musiałam postawić koło niej znacznik, żeby nie rozdeptać przez przypadek.
Jak duża jest Twoja roślina? Chciałabym wiedzieć ile miejsca jej przeznaczyć?
Lilu, sama jestem zaskoczona, że trojeść tak dobrze się u mnie poczuła. W zeszłym roku zajmowała miejsce mnw. wielkości talerza do obiadu
, teraz potrzebowałaby już ze trzech talerzy, a wysoka jest na ok. 40-50cm. U mnie ma na razie trochę przyciasno, bo się nie spodziewałam, że się tak rozkrzewi. Na przyszłość muszę jej zapewnić więcej miejsca, zwłaszcza jeśli ona ma zamiar dalej się rozrastać w takim tempie

Karolinko - strasznie się cieszę że trojeść tak szybko się rozrasta. Pani na targu zwracała mi uwagę, że ona dosyć późno zaczyna wegetację, ale jak potem ruszy to strach. Moja ma dopiero dwa badylki w tym jeden złamany
, ale urzekł mnie jej kolor i jak zobaczyłam to już nie odeszłam. Była taka niepozorna, ale oczyma wyobraźni już widziałam ją ............... ach. Pozdrowienia
Pozdrawiam Ewa
Mój ogródek.
Mój ogródek.