DziekujeJule pisze:Tez nie wiem jak by to przetlumaczyc ale moze sie doszukam jeszcze - chociaz ja niemieckojezyczna jestem tylko dodatkowo.
Liscie musztardowe uzywa sie przede wszystkim do "tailandzkich" sosow, ale sos curry też jest z tym pycha. Kiedys jadlam w salacie, liscie musztardowe robione w zalewie ze sloika, coś podobne do lisci winogronowych ale smak ciut inny.
Ale polecam jako dodatek do salaty, np rucctola + krazki cebuli + te liscie. Do tego trzeba sos zrobic, oliwa+balsamico+lyzeczka musztardy+wycisniety mlody czosnek+sol+pieprz - pycha mniam.
Spicy, to mieszanina na ostro, ja najlepiej lubie jako pesto do makaronu ... zamiast bazyli mozna, spokojnie tym zastapic.
Sadzic nigdy nie sadzilam, bo nie moglam dostac sadzonek ale w peczkach mozna bylo kupic u "Tajlandczyka"
Idzieki za przepis do salatek,,zrobie,wyprobuje,bo przeciez jak wyhodowalam to trza je skonsumowac







