Moj maly wlasny swiat.. czyli Isskowy ogrodeczek ;-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Isskaa
500p
500p
Od: 21 kwie 2011, o 15:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Moj maly wlasny swiat.. czyli Isskowy ogrodeczek ;-)

Post »

Jule pisze:Tez nie wiem jak by to przetlumaczyc ale moze sie doszukam jeszcze - chociaz ja niemieckojezyczna jestem tylko dodatkowo.
Liscie musztardowe uzywa sie przede wszystkim do "tailandzkich" sosow, ale sos curry też jest z tym pycha. Kiedys jadlam w salacie, liscie musztardowe robione w zalewie ze sloika, coś podobne do lisci winogronowych ale smak ciut inny.
Ale polecam jako dodatek do salaty, np rucctola + krazki cebuli + te liscie. Do tego trzeba sos zrobic, oliwa+balsamico+lyzeczka musztardy+wycisniety mlody czosnek+sol+pieprz - pycha mniam.
Spicy, to mieszanina na ostro :wink: , ja najlepiej lubie jako pesto do makaronu ... zamiast bazyli mozna, spokojnie tym zastapic.
Sadzic nigdy nie sadzilam, bo nie moglam dostac sadzonek ale w peczkach mozna bylo kupic u "Tajlandczyka"
Dziekuje ;:196 Wiedzialam kogo zapytac 8-)
Idzieki za przepis do salatek,,zrobie,wyprobuje,bo przeciez jak wyhodowalam to trza je skonsumowac 8-)
JOWA
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 09:42

Post »

I tak masz fajnie ja mam kuchnię połączoną z pokojem ale niestety brak balkonu nawet okna na oścież nie mogę otworzyć tylko górą uchylam,mam takiego rozrabiakę że tylko się odwrucę i coś psoci więc boimy się przy nim okien na oścież otwierać. A mieszkam na 6 piętrze więc wysokość jest ale za to jak gdzieś wybiera się z tatą na spacerek wtedy ja okno otwieram i podziwiam widoki.
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak Ci w smaku posmakuje hihi, to mozesz do wszystkiego dodawac. Pamietaj tylko, ze musztardowke jak bedziesz do sosow dawac, to tnij razem z lodyzka - ona ma najwiecej aromatu ale posiekal lodyzke i wrzuc pierwsza a na sam koniec liscie, bo za bardzo klapnal i smak straca.
Awatar użytkownika
Isskaa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Poprobujemy,poprobujemy :wink:
Dziekujemy ;:108
Awatar użytkownika
Isskaa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Maly update z mojego ogrodka :wink:
Dzis scielismy drzewo :shock: ..
Czekalismy i czekalismy,az bedzie zielone...a okazalo sie,ze drzewko jest suche :( i niebezpieczne,bo bylo dosc wysokie,przy wichurach strasznie sie wyginalo,mogloby wyladowac w ogrodkach sasiadow i tylko szkod by narobilo ...

No i posadzilam fasolke szparagowa,,szkoda tylko,ze zielona,bo chcialam zolta,a nie umialam nigdzie znalezc :(
Bedziemy patrzec jak rosnie ;:108

Zla tylko jestem,bo nie mam jak ziemi przywiezc,,a wszystko az sie prosi zeby robic :evil:
Utknelam z tym sadzeniem,ukwiecaniem i zla jestem jak diabli :evil:
Awatar użytkownika
KasiaPuk
200p
200p
Od: 17 sty 2011, o 21:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Isska, żółta fasolka jest w homebase'ie na pewno, taka polecana przez Jamiego Olivera ;) Inne żółte znalazłam w centrum ogrodniczym,w nasionach z Thompsona & Morgana. Jest nawet czarna ale mi na przykład zabrakło miejsca;)
A z tym upiększaniem i ukwiecaniem to jeszcze zdążysz;) cierpliwości;)

Pozdrawiam!
Horse riding - an art of keeping a horse between you and the ground.
Awatar użytkownika
Isskaa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Kasia wlasnie wrocilam z homebase i niestety zoltej fasolki brak :cry:
Ale przywiozlam to: :heja
Nie moglam z tamtad wrocic z pustymi rekami,,,a juz od dawna chorowalam na te japanese maple tree :wink:

Obrazek
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

No tak, chorowanie nie jest dobre, trzeba się leczyć :;230
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

Isskaa pisze: Zla tylko jestem,bo nie mam jak ziemi przywiezc,,a wszystko az sie prosi zeby robic :evil:
Utknelam z tym sadzeniem,ukwiecaniem i zla jestem jak diabli :evil:
Iza to tak jak ja , wczoraj robiliśmy siatkę i dziś mieliśmy dokończyć a tu na złość deszcz leje :( i tak cała niedziela na marne a w tygodniu inna praca, cały czas coś się przesuwa i odwleka, a tak bym chciała juz posadzić wszystko i doglądać czy rośnie, a do tego jeszcze nie wiem czy przyjmą się drzewka. Póki co to lawenda i juka dobrze się czują :)

Ciekawe to drzewko, no i jak tu z pustymi wracać jak takie ładne :D
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
Isskaa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Francesca ,,hehe..nie smiej sie kozico ;:14 No co zrobic,jak wszystko takie piekne ,ladne naokolo... :lol:
Mialam jeszcze inne rzeczy w rekach,ale jak widzialam spojrzenie meza to juz odlozylam tam gdzie bylo :evil:

Kozino.. ;:4 no wlasnie..
Dzis przy okazji namowilam meza,zeby juz chociaz drzewo kupil na donice..Drzewo jest,chcialoby sie ciac,ale deszcz pada..maz sie wsciekal,bo nic nie moze zrobic,rozlozyl sobie w koncu daszek z materialu,,,,to mala zasnela i nie moze pilowac,bo ja obudzi :;230
No i niedziela (dzien ,w ktorym cos moze porobic w domu) mija i nic nie zrobi :;230
On sie wkurza,ale ja sie ciesze,bo choc raz w tygodniu mam meza w domu.. ;:224
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fajny tfu-tfu ten japanese... ogolnie kloniki sa ladne ;:138
Awatar użytkownika
KasiaPuk
200p
200p
Od: 17 sty 2011, o 21:25

Post »

Śliczny klonik;) U nas w homebasie jeszcze jest pełno nasion i takich tam, jak chcesz to mogę Ci podesłać;)
Ja w ramach leczenia choroby nabyłam ostatnio dwie piękne gazanie, bo moje wyhodowane z nasion jeszcze nie kwitną;)
Jaka tam u Was pogoda na północy? Że niby pada? Bo u nas od trzech dni deszcz chodzi wkoło jak ten lisek koło drogi, a ja wciąż z konewką latam jak głupia;P
Horse riding - an art of keeping a horse between you and the ground.
Awatar użytkownika
Isskaa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Jule,dziekuje ;:196 tfu tfu ,niech zdrowo rosnie :wink:
Kasiu,dziekuje ;:196 ale maz juz na e-bay-u znalazl i chyba pozniej mi zamowi :wink:
A pogoda..brrr..zimno i mokro..deszczowo..i tak az ma byc do czwartku :?
Najpierw chcialam deszcz,bo bylo za sucho,a teraz prosze juz o troszke wiecej sloneczka ;:3

Mezus zrobil mi dzis jedna doniczke na taras (1m dluga),teraz tylko trzeba ja pomalowac impregnatem..ale niestety musi byc ladna pogoda,zeby malowac i zeby moglo schnac..
Ladnie wyglada,to byla taka na probe,proba przeszla pomyslnie wiec będę miec ich kilka wiecej ...juz niedlugo :wink:
Potem tylko ta nieszczesna ziemie trzeba jakos przywiezc.. ;:65
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Juz jestem ciekawa efektu :heja
Tak, tak... popadalo, wszystko sie zazielenilo i odzylo a teraz juz wystarczy i slonce poprosze na jutro :;230
Awatar użytkownika
gawronka
200p
200p
Od: 10 kwie 2010, o 08:52

Post »

przestańcie pisać po nocy bo co nie wstaję to nowe odpowiedzi i MUSZĘ ;:224 wszystko odkładać i czytać :;230 Drzewko (tfu,tfu) super a jak będzie wyglądać w "mężowskiej" donicy :shock:
Zapraszam do mnie : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=41729" onclick="window.open(this.href);return false;
Marta
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”