Moja odskocznia

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p
Od: 5 mar 2009, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja odskocznia

Post »

Witam Was ponownie :wit

Ewelinko dziękuję za uznanie:-) i podpowiedź. A czy ten winobluszcz nadałby sie do obsadzenia pergoli w miejscu raczej cienistym? (Do południa jest tam tylko słońce)Przy siatce od strony sąsiadki mam posadzone tawuły (a jakże... :D ) tylko że sa jeszcze młode, za dwa lata powinny być takie jak ich siostry z drugiej strony działki.Gdybym za tymi twaułami posadzila winobluszcz przy siatce - na którąś z roślin nie starczyłoby miejsca.

Agnieszko- pomyslałam o clematisach bo w najnowszym M P Ogrodzie napisano że czuja się dobrze w półcieniu a nawet cieniu.Ale co innego czasopismo a co innego doświadczenie Forumek ;:108

Teraz szukam inspiracji do obsadzenia nowej wzniesionej rabaty, Grażynka podpowiadała np. trawy. To musi być cos na zasadzie żywopłotu. Co urośnie wysoko i szeroko :)

Ulcia - bolały plecy, ręce, ramiona, ale to taki przyjemny ból :;230
***Ola***
Moja odskocznia
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu cały czas szukam co tam posadzić,mam pomysł ale chyba to niewypał,jak się spotkamy to porozmawiamy.Poczytalam o żywotnikach,okazuje sie ,że to jest różnie z tymi korzeniami ale zazwyczaj podobno rosną do 1/2 wysokości.Nie warto ryzykować.
Ale coś wymyślimy,może pojedziemy w przyszłym tygodniu do Kościerzyny do ogrodnika.kupiłam Ci 4 szt żółtków.
Obrazek
ulikmi
500p
500p
Od: 1 lut 2011, o 15:03
Kontakt:

Post »

Witaj Olu :wit
Widzę ,że piękne prezenty od Grażynki czekają na ciebie ( Grażynko jak brzmi nazwa tych pięknych żółtków)
A egzamin myślę ,że spokojnie sobie z nim poradzisz - nie taki diabeł straszny :evil: :D (kilka lat temu zdawałam też taki egzamin ale rozszerzony o podstawy księgowości) .A czy zawodowo masz doczynienia z tym czy tylko jakiś dodatkowy kurs sobie robisz?
;:196
Pozdrawiam, Ulka
- Mój mały kawałek zieleni
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p

Post »

Grazynko - nie dziękuję ;:224 za żółtki :) W przyszłym tygodniu powiadasz? Może i się uda.dziękuję za to że o mnie myslisz:-)

Ulcia - robie dodatkowy kurs, żeby połapać sie w temacie i przebranżowić :wink:
No dziewczynki, pomału kończę spacer po ogrodach, dopijam kawkę i lecę do sklepu. Mój mężulek ma dzisiaj urodzinki ;:73 i jeśli chcę zdążyc cosik upiec i przygotować a do tego znaleźć troszke czasu na naukę musze zmykać.
***Ola***
Moja odskocznia
ulikmi
500p
500p
Kontakt:

Post »

Oj będzie imprezka ;:23 .Wszystkiego NajNajlepszego dla Twojego M ;:114
A każdy dodatkowy kurs - super sprawa dopóki masz chęci doszkalaj się jak najwięcej ;:138
Miłego dnia ;:196
Pozdrawiam, Ulka
Awatar użytkownika
gawronka
200p
200p
Od: 10 kwie 2010, o 08:52

Post »

najlepszego dla Małża :) Super ,że się doszkalasz. Moje dziecko kiedyś mi powiedziało,że kto się nie rozwija ten się cofa. Ciekawe dlaczego mi to powiedziała ;:224
Zapraszam do mnie : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=41729" onclick="window.open(this.href);return false;
Marta
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Olu, udanej imprezy urodzinowej i wszystkiego najlepszego dla takiego pracowitego M. ;:138
No i zaczynam się już martwić o swoje tuje, skoro tak im może być źle na glinie. :roll:
U mnie rosną już ponad 10 lat i tworzą całkiem spory żywopłot. Jak na razie , nie narzekam. :wink:
Miłego dnia. ;:3
:wit
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu wszystkiego naj........dla męża od sąsiadów zza miedzy.Jutro zabiorę kwiatki i przekażę Twojemu mężowi będzie można na razie zadołować w nowej rabacie.Nie wiem tylko czy kupić też te skalniaki,bo mam sklep przy pracy i nie jest to dla mnie problem a jutro jadę na działkę prosto z pracy.Daj znać co mam robić.Nazwy kwitka niestety nie znam,ponieważ nazwa jaką podała pani w ogrodniczym nie istnieje,szukam usilnie tej nazwy w dalszym ciągu,te kwiaty to podobno nowość ale kto to wie.......
Trzymam kciuki za egzamin połam wszystkie długopisy.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p

Post »

Oj dziękuję Wam w imieniu męża:-) Grażynko te skalniaczki możesz dokupić, mąż odda pieniążki na miejscu, powiem mu że ma odebrać przesyłkę:-) Tylko mi napisz najwyżej jutro smska ile wyszło :D

Dziewczyny czy wiecie co mnie dziś spotkało? ;:138 Kiedy szłam rano do auta znalazłam na ulicy - dosłownie - na ulicy 2 stóweczki :heja :heja :heja Gęba tak mi się potem uśmiechała,że co niektórzy mogli pomysleć że jakaś fiśnięta jestem :;230

Gawronka - coś w tym musi być :;230
***Ola***
Moja odskocznia
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O kaskę nie martw się,ważne żeby roślinki się podobały.Zaraz podejde zobaczyć co mają ze skalniaczków
ulikmi
500p
500p
Kontakt:

Post »

No i już jest na skalniaczki :tan i jeszcze M można torta dokupić ;:91 Przyjemne z pożytecznym ;:224
Pozdrawiam, Ulka
Awatar użytkownika
gawronka
200p
200p
Od: 10 kwie 2010, o 08:52

Post »

Wiosną znaleźć 2 stówki... to jest ZNAK na zakup nowych roślinek! :wink:
Zapraszam do mnie : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=41729" onclick="window.open(this.href);return false;
Marta
Awatar użytkownika
nezka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2007, o 19:21

Post »

Olu toż to znak, żeby coś dokupić ;:138 :;230
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu mam nazwę kwiatka ASTERISkUS NADMORSKI,
Awatar użytkownika
Piotr-Sz
200p
200p
Od: 28 gru 2010, o 12:09

Post »

Witaj. Wpadam z rewizytą :-) Pięknie się urządziliście na tej działce :-) Gratuluję. A domek z z drewna rewelacja:-)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”