Wando, Swallow to róża okrywowa i bardzo młoda. Wypuszcza długie, płożące pędy. Dosyć giętkie gdy są młode. Postaram się zrobić lepsze zdjęcie jak rozkwitną nowe kwiaty bo obecne deszcz mocno sfatygował i prawie już opadły. Kiedyś identyfikowałam swoją, która mi wymarzła i również zidentyfikowano ją jako swallow. Ale jest sporo odmian białych , okrywowych róż. Czasami jedna odmiana może być pod kilkoma nazwami. Dzieje się tak ze względu na to aby producent ominął opłatę licencyjną.
Co do źródła róż to kupiłam 3 okrywowe na Allegro. Jak jesteś zainteresowana to podam ci link. Piękne, zdrowe krzaczki, dobrze zapakowane ( m.in. Swallow). Część kupiłam od forumowiczki gloriadei. Natomiast Marię Teresę i pnącą King kupiłam w sklepie ogrodniczym Groszek przy Pl. Szembeka.
Róże Swallow, Larvin, Rody i Heidetraum to róże okrywowe. Kwitną zazwyczaj całe lato i pięknie się rozrastają.
Jeszcze jedna nowa odmiana róży, którą kupiłam i dopiero teraz rozkwitła.
Marie Antoinette.
Liliowce i u mnie niektóre mają mało pąków. Lecz niezawodnie obficie zawsze kwitnie Christmas Is.
A tego kupiłam dwa lata temu na forum. Mieszaniec, siewka bez nazwy.
Kwitną również lilie ale sporo objadły robaki.
Dalia o ciekawym kolorze. Daję dwa zdjęcia ponieważ pierwsze oddaje wiernie jej kolor a na drugim widać ja w całości.
I pozostałe w pełnym rozkwicie...
Rudbekia hirta
Okrywowa Heidetraum ma piękne błyszczące liście.