Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką cz. 2
- inka52
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 lis 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką cz. 2
Mariusz , a co u Ciebie tak cicho

- Ketmia

- Od: 23 cze 2006, o 10:57
Super, Mariusz! Zazdroszczę takiego warzywniaka!
Piękna, dorodna marchew. Ja to się nigdy takiej nie doczekałam
. Może w przyszłym spróbuję. I tak porządnie u Ciebie. Brawo!
- maniolek

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie Kochani!
Przywołany do odpowiedzi, postanowiłem coś naskrobać, żeby nie było, że zaginąłem
U mnie powolutku wszystko do przodu, prace porządkowe na działce trwają, grabienie liści i takie tam różne. Nawet jeszcze ostatnie nasadzenia cebulowe poczyniłem
Chryzantemki kwitną więc troszkę pokaże co i jak.
Julian[--julian--] marchew nawet, nawet ale chyba już ostatni raz sadziłem, jakoś nie mam do niej cierpliwości, a że zmniejszam poletko uprawne, więc raczej pójdzie w zapomnienie, chryzantemy mam różne część jednorocznych, część wieloletnich, ale to się okaże czy przetrwają
Ta o którą pytasz to wieloletnia "Pink Lady"
Soniu[cyma2704] u mnie już poplon przekopany, moje astry niestety ze względu na suszę nie cieszyły mnie długo kolorami, ale chryzantemy za to nadrabiają
Jadzia[JAKUCH] moje chryzantemki to wszystkie z odmian niskich 30-40 cm, takie tylko wybierałem, bo nie chciałem większych
Aniu[anna1946] a częstuj się marcheweczką, bardzo proszę, kwiatki też użyczę. Piękne zdjęcia i piękne kolorki u Ciebie. Ja też niestety nie mam ogromnej działki i już mi miejsca brakuje
Aniu[anabuko1] hmm nie wiem czy to sprawka poplonu, ale co roku faktycznie wysiewam i przekopuję
Marto[koziorozec] u mnie grzybków raczej nie ma niestety, susza zrobiła swoje, więc zazdroszczę
Elu[pela11] poniżej zdjęcia chryzantem, więc można podziwiać.
Marysiu[Maska] faktycznie ta ciepłą jesień nam się wydłuża, ale za to wszystko ładnie kwitnie.
Małgosiu[PEPSI] nom poplon trochę pracy kosztuje niestety, ja już mam to za sobą.
Alicjo[Alicja125] no mnie też dopadło jakieś przeziębienie i do dzisiaj nie mogę do końca sobie z nim poradzić, ale najcięższe prace ogrodowe już za mną
Małgosiu[Margo2] fakt swoje inaczej smakuje ja też jeszcze mam trochę swoich plonów.
Małgosiu[clem3] już się poprawiam i pokazuję
Teresko[inka52] już się poprawiam, nie wiem jakoś tak nie mam weny czy coś, do Was zaglądam do siebie też i za każdym razem jutro, jutro i tak dni mijają
Elu[Ketmia] dziękuję za pochwały

Przywołany do odpowiedzi, postanowiłem coś naskrobać, żeby nie było, że zaginąłem
Chryzantemki kwitną więc troszkę pokaże co i jak.
Julian[--julian--] marchew nawet, nawet ale chyba już ostatni raz sadziłem, jakoś nie mam do niej cierpliwości, a że zmniejszam poletko uprawne, więc raczej pójdzie w zapomnienie, chryzantemy mam różne część jednorocznych, część wieloletnich, ale to się okaże czy przetrwają
Soniu[cyma2704] u mnie już poplon przekopany, moje astry niestety ze względu na suszę nie cieszyły mnie długo kolorami, ale chryzantemy za to nadrabiają
Jadzia[JAKUCH] moje chryzantemki to wszystkie z odmian niskich 30-40 cm, takie tylko wybierałem, bo nie chciałem większych
Aniu[anna1946] a częstuj się marcheweczką, bardzo proszę, kwiatki też użyczę. Piękne zdjęcia i piękne kolorki u Ciebie. Ja też niestety nie mam ogromnej działki i już mi miejsca brakuje
Aniu[anabuko1] hmm nie wiem czy to sprawka poplonu, ale co roku faktycznie wysiewam i przekopuję
Marto[koziorozec] u mnie grzybków raczej nie ma niestety, susza zrobiła swoje, więc zazdroszczę
Elu[pela11] poniżej zdjęcia chryzantem, więc można podziwiać.
Marysiu[Maska] faktycznie ta ciepłą jesień nam się wydłuża, ale za to wszystko ładnie kwitnie.
Małgosiu[PEPSI] nom poplon trochę pracy kosztuje niestety, ja już mam to za sobą.
Alicjo[Alicja125] no mnie też dopadło jakieś przeziębienie i do dzisiaj nie mogę do końca sobie z nim poradzić, ale najcięższe prace ogrodowe już za mną
Małgosiu[Margo2] fakt swoje inaczej smakuje ja też jeszcze mam trochę swoich plonów.
Małgosiu[clem3] już się poprawiam i pokazuję
Teresko[inka52] już się poprawiam, nie wiem jakoś tak nie mam weny czy coś, do Was zaglądam do siebie też i za każdym razem jutro, jutro i tak dni mijają
Elu[Ketmia] dziękuję za pochwały

- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Mariuszu
. Sporo masz tych chryzantemek i astrów
. Twój jesienne ogród cieszy kolorem . Porządeczek masz jak ta lala
. Powoli kończymy sezon ale nie ma tego złego bo trochę odpoczniemy i naładujemy baterie . Pozdrawiam
.
- inka52

- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Witaj Mariuszu , przepiękne masz chryzantemy , a i odmian i kolorów sporo , pięknie na pewno zdobią teraz ogród.
Masz czym się cieszyć i pokazywać Nam na forum

Masz czym się cieszyć i pokazywać Nam na forum
- Alicja125

- Od: 13 gru 2015, o 00:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Mariuszu chryzantemy śliczne piękna jesień u Ciebie. Życzę miłego niedzielnego popołudnia.
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Mariusz - sporo masz tych chryzantem, i takie ładne kolory.
Pewnie tych cebulowych też masę kupiłeś
Będzie co podziwiać od wiosny u Ciebie.
Wszystkie Twoje powojniki dostanę kopce?
Pewnie tych cebulowych też masę kupiłeś
Będzie co podziwiać od wiosny u Ciebie.
Wszystkie Twoje powojniki dostanę kopce?
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Jak i poprzedniczki pochwalę chryzantemy u Ciebie imponująca kolekcja!

- ewaidc1198
- 200p

- Od: 21 cze 2006, o 13:11
Witaj Mariuszu ! Wpadłam zaznaczyć sobie wątek i poczytać, ale przede wszystkim przywitać się z krajanem
.
Szkoda , ze sezon się kończy na ten rok, chociaż dzisiejszy dzień był piękny jak wiosną . Pozdrawiam
Szkoda , ze sezon się kończy na ten rok, chociaż dzisiejszy dzień był piękny jak wiosną . Pozdrawiam
- Bazyla

- Od: 15 lut 2017, o 20:44
Mario
"...nie wiem jakoś tak nie mam weny czy coś, do Was zaglądam do siebie też i za każdym razem jutro, jutro i tak dni mijają
..." - no jakbyś o mnie pisał, tylko u mnie to nawet chwilami mi się kompa nie chciało otwierać
działeczka zaopiekowana, festiwal chryzantemowo-marcinkowy o ile dobrze popatrzyłam piękny dla oka. Bardzo lubię chryzantemy, nawet ich specyficzny, niezbyt finezyjny zapach mi nie przeszkadza.
Pozdrawiam serdecznie i życzę udanego weekendu
"...nie wiem jakoś tak nie mam weny czy coś, do Was zaglądam do siebie też i za każdym razem jutro, jutro i tak dni mijają
działeczka zaopiekowana, festiwal chryzantemowo-marcinkowy o ile dobrze popatrzyłam piękny dla oka. Bardzo lubię chryzantemy, nawet ich specyficzny, niezbyt finezyjny zapach mi nie przeszkadza.
Pozdrawiam serdecznie i życzę udanego weekendu
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Gdzie Ty zmieściłeś tyle chryzantem?
Przepiękne.
Przepiękne.
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Podziwiam ilość i piękność i różnorodność odmian chryzantem i astrow.
Ja jeszcze mam chęć na kilka chryzantem.Ale pomalutku w przyszłym roku ...
- MartisM
- Przyjaciel Forum - silver

- Od: 14 mar 2016, o 14:47
Śliczne chryzantemy
Szkoda, że trzeba na nie czekać do jesieni ;)
Pozdrawiam Marta
Zapraszam do mojego wątku
Bananowiec i inne egzotyki w gruncie - kolorowy ogród z jagodowym zakątkiem
Zapraszam do mojego wątku
Bananowiec i inne egzotyki w gruncie - kolorowy ogród z jagodowym zakątkiem
O matko jak u Ciebie pięknie i kolorowo
.Ja praktycznie jeśli tylko pogoda pozwoli, jestem w ogrodzie . Grabię liście i grabię i grabię. Lipa już stoi " naga " ale wierzba ? jeszcze dużo liści ma, chociaż codziennie grabię parę worków . Jem sałatę z ogródka i zielony koperek, który się wysiał i rośnie wspaniale w dodatku bez mszyc . Jeszcze mi sporo zostało do sprzątania chociaż donice i skrzynki już umyte i schowane to jednak ciągle coś i coś . Tak to jest jeśli kilka lat ogród pozostawiony sam sobie . 
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mariuszu, slicznie , kolorowo i smacznie. Swoje zbiory, to jest to
Pozdrawiam serdecznie 
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki