Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...

Post »

Marlena, to nieźle poszalałaś ;:224 Ale same ślicznotki wylądowały w wózku. Z Ghity, Bonity, Kronprincesse Mary będziesz zadowolona ;:108 npachną i obficie kwitną. Nadii i Niny nie mam. Ciekawa jestem czy była Helena? Bo jak byłam w lipcu, to ją widziałam i miałam na nią chęć, ale M bacznie mnie obserwował, więc już dałam spokój :wink:
A może chcesz adoptować Reine des Violettes? Mogę Ci ją oddać, bo u Ciebie jeszcze miejsca sporo, a to wielkie różysko. U mnie już tak ciasno, że muszę z takimi wielkoludami się pożegnać.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Dorotko, powiem szczerze, że nie wiem, czy Helena była. Jeśli masz blisko do Auchan, to może warto podjechać i zobaczyć. Ja byłam w Wola Park i mieli 8 palet świeżych róż i wszystkie były z kolekcji kolekcji Renesansowej Poulsena: pnące, kolumnowe, pachnące - istne szaleństwo. A najfajniejsze było to, że na dziale ogrodowym byłam samiuteńka, bo ludzie biegali za zeszytami, więc zdjęłam donice z dwóch palet i spokojnie wybrałam śliczne krzaczki :D

Dorotko, jeśli masz jakieś różane nadwyżki, to ja bardzo, bardzo chętnie przyjmę ;:224 Mam jeszcze sporo miejsca na rabatach :D
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Mam blisko do Auchan na Modlińskiej, więc chyba podjadę i zobaczę co tam mają. Bez eMa oczywiście. On i tak się nie zorientuje jak przytargam jeszcze jedną :wink: Przy tej ilości jedna mniej, jedna więcej nawet nie zauważy ;:306
Reine des Violettes już jest Twoja, tylko szykuj jej sporo miejsca, bo lubi się rozpychać. Mam jeszcze co nieco do oddania w dobre ręce, ale napiszę do Ciebie wieczorem na pw, bo teraz już muszę wyjść do pracy.
;:196
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Mój małżonek pewnie też by nie zauważył, gdybym róże posadziła na rabacie, ale że przyjechał po mnie do sklepu, no cóż, nie dało się nie zauważyć :;230 On dobrze znosi max 2 szt a tu był "cały wózek sklepowy" ;:224 Na szczęście nie gniewał się zbyt długo :lol:

Dorotko, z góry Ci dziękuję za różyczkę, akurat mam idealne miejsce dla niej, z drugiej strony działki, od frontu Obrazek
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Witaj Marlenko :wit
Wpadłam na przechadzkę do twojego ogrodu i podziwiam zmiany jakich dokonaliście od "ścierniska" do teraz ;:215
Jak na świeżo posadzone roślinki, fajnie się rozrosły i pięknie kwitną. Widzę że chorobą różaną zaraziłaś się już porządnie.
Zakupy w Auchan ;:333 Ja też się wybieram, może coś fajnego przytacham... ;:224
A wakacjowałyśmy z tego co widzę w tym samym miejscu :lol:
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Witaj Zuza, miło mi Cię gościć ;:196

Dziękuję za ciepłe słowa. Różana choroba pochłonęła mnie całą - wpadłam po same uszy Obrazek Ostatnio usłyszałam, że moje rodos to nie "ściernisko" ale "różowisko" :;230 Niestety nie mogłam się z tym stwierdzeniem zgodzić, gdyż jest jeszcze tyle miejsca do obsadzenia różami ;:306

Ubolewam bardzo, że ziemię mam tak straszenie słabą i jałową - ciągle sypię jakie nawozy, na szczęście zdrowo rosnące roślinki skutecznie rekompensują wszelkie wydatki.

Do Auchan mam blisko, często można znaleźć tam fajne roślinki - jak tylko jestem w pobliżu, pędzę na dział ogrodniczy a efekty moich wizyt w tym markecie widać powyżej :;230

Pozdrawiam Cię serdecznie i pędzę z rewizytą!
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Marlenko :wit Przepięknych zmian dokonaliście w ogrodzie ;:215
Piękne i śliczne w nim rosną roślinki
Przepiękne zdjęcia z Tatr :D
Rewelacyjne zakupy różyczkowe poczyniłaś w Auchan ;:oj niech zdrowo Ci rosną
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Paulii, witaj :wit

Po zdjęciach rzeczywiście widać, jak ogród się zmienia, mi samej trudno uwierzyć, jak to wyglądało na początku :wink: Teraz zmiany nie są już tak spektakularne, roślinki nie chcą rosnąć błyskawicznie a ja chciałabym, aby mój ogród był już "dojrzały", róże okazałe, rozrośnięte - niestety, wymaga to czasu i pracy. Ale staram się jak mogę, aby było coraz piękniej Obrazek

Zapraszam częściej ;:108
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Hejka, byłam dziś w Auchan, ale jak wpadłam na dział cebulowy to dostałam takiego amoku, że na inne zielsko nie starczyło już kasy ;:306
Za to upolowałam moje wymarzone tulipany ice cream Obrazek
Po fotce Twojego koszyka rzuciłam jednak okiem na różyce, niestety w moim Auchanie albo już wykupione, albo jeszcze nie dotarły, bo kilka takich wymiętych tylko zostało.
Ale i tak jestem super zadowolona Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Zuza, widziałam Twoje cebulkowe zakupy ;:oj poszalałaś kochanieńka :;230 Ja w niedzielę do cebulek nie dotarłam ale widzę, że trzeba naprawić ten błąd ;:108
kabzik
50p
50p
Od: 15 sie 2015, o 20:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam

przepiękne róże i ogrom pracy :) Przyjemnie się śledzi postęp prac. Co do nawożenia : uważaj bo za dużo nawozu wypali korzenie ;:185 . Skoro gleba jałowa to trzeba zadbać odpowiednio np u mnie na piaski poleca się podlewać rozwodnioną gliną przez pewien okres. A u Ciebie jaka gleba ?
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

kabzik Witaj, nawożę rozsądnie, wiem, że można łatwo przesadzić :wink: Moja gleba jest koszmarna - piach z iłem a pod spodem żwir - najlepsze określenie to "płowa". Pod każdą roślinę przez posadzenie sypię odpowiednią ziemię ale o podlewaniu gliną nie słyszałam - muszę poczytać - może i u mnie ten patent się sprawdzi :D
kabzik
50p
50p
Od: 15 sie 2015, o 20:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Czyli podobnie jak u mnie. Temat z gliną zaczerpnięty z uprawy dyń. Przy piaskowych glebach woda z nawozem szybko przechodzi niżej. Glina jako mniejsze ziarno przeciska się niżej i osiadając głębiej utrudnia szybkie przedostawanie się wody. Ogólnie pomysł to tylko jeden z kilku, które usłyszałem. Wszystkie będę testował to się kiedyś podzielę .
A róże.. wspaniałe, aż samemu chcę mi się kupić... oczywiście czerwone :D Wątek będę śledzić ;:333
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Kabzik to testuj i nie zapomnij dać znać o wynikach :D
Róże, no tak, oczywiście czerwone Obrazek Znawcą nie jestem ale mogę polecić Flammentanz - piękną, długokwitnąca i ponoć bezproblemowa ;:183
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Witaj Marlenko!
Przydreptałam do Ciebie z jeżowego wątku i postanowiłam zostać na dłużej.
Przeczytałam Twój wątek od pierwszej strony i już wiem,że spotkałam miłośniczkę róż i motoryzacji. Twój ogród zmienia się w ogród różany. Miałam swego czasu bzika na punkcie róż i całe lato znosiłam róże do ogródka. Pamiętna zima 2011/2012 załatwiła wszystkie nowo posadzone co zniechęciło mnie do uprawy ale nie do podziwiania w innych ogrodach. Niedawno znowu posadziłam błękitną Veilnchenblau i zastanawiam się nad Rapsody in Blue.
Na razie będę podglądać Twoje.... :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”