Przyjemne z pożytecznym, dzięki Grażynko
U Grażyny w ogrodzie (klematisy, lilie, hosty..)
- anym
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: U Grażyny w ogrodzie (klematisy, lilie, hosty..)
Obejrzałam piękne mieczyki, dalie i poczytałam cenne informacje o powojnikach
- byna
- 500p

- Od: 18 maja 2009, o 19:18
Ja tez podziękuje Grażynce
Zaczęłam zbierać nasionka z powojników
a jak mi coś wzejdzie to osobiście pojadę Cie uściskać
Zaczęłam zbierać nasionka z powojników
a jak mi coś wzejdzie to osobiście pojadę Cie uściskać
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
- byna
- 500p

Reniu, czuję się zakłopotana tyloma podziękowaniami.
A za rok spodziewam sie Twoich odwiedzin. 
Grażynko mam nadziej ze tak będzie 
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
- jonatanka

- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Ale jakie piękne i ciekawe kwiaty ma powojnik.Mieczyki i Dalie cudne.
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Grażynko
Piękne mieczyki
powonik śliczny ma kolorek 
i dalijki ładniutkie,,,ja teraz żałuję ,że tytch małych nie posiałam,,,one tak ładnie wygladaja i długo kwitną
Piękne mieczyki
i dalijki ładniutkie,,,ja teraz żałuję ,że tytch małych nie posiałam,,,one tak ładnie wygladaja i długo kwitną
- byna
- 500p

Reniu, dasz radę, będzie, będzie
Joasiu, jak obiecałam, wygrzebałam te fotki majowe specjalnie dla Madzi, ale czy ona tu zajrzy? mieczyki i dalie, bobrze że je posadziłam , bo teraz nadają kolor w ogrodzie. Tylko mam problemy z przechowaniem cebyl i bulw, bo piwnica zbyt ciepła.
Aniu, też nie wysiewałam dali z nasion, bo nie mam miejsca. Zbyt mała działka
Kwitną hortensje. Ta wprawdzie słabo , bo przemarzła ale zawsze coś..

Pinki Winki na razie w ogóle nie myśli o przebarwianiu się

Chciałam jeszcze wstawić zdjęcie Limelight, ale nie chce się otworzyć. Chyba będę musiała zrobić fotkę drugi raz.
Miłego dnia
Joasiu, jak obiecałam, wygrzebałam te fotki majowe specjalnie dla Madzi, ale czy ona tu zajrzy? mieczyki i dalie, bobrze że je posadziłam , bo teraz nadają kolor w ogrodzie. Tylko mam problemy z przechowaniem cebyl i bulw, bo piwnica zbyt ciepła.
Aniu, też nie wysiewałam dali z nasion, bo nie mam miejsca. Zbyt mała działka
Kwitną hortensje. Ta wprawdzie słabo , bo przemarzła ale zawsze coś..

Pinki Winki na razie w ogóle nie myśli o przebarwianiu się

Chciałam jeszcze wstawić zdjęcie Limelight, ale nie chce się otworzyć. Chyba będę musiała zrobić fotkę drugi raz.
Miłego dnia
- Kochammmkwiaty
- 1000p

- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Kontakt:
Moja Pinky Winky jeszcze w powijakach - Twoja piękna, podobnie jak hortensja - ja tam nie widzę, że gorzej kwitnie

Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
- renatas

- Od: 25 paź 2010, o 17:33
Grażynko,u mnie jest zupełnie tak samo ,Pinki Winki jest biały ,już się nawet zastanawiałam,czy sprzedawca mnie nie oszukałbyna pisze:Pinki Winki na razie w ogóle nie myśli o przebarwianiu się
Pozdrawiam, Renata
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
- jonatanka

- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Dopiero u Ani pisałam że, nie mam szczęścia do Hortensja tak je uwielbiam.w ty roku kupiona uschła a szczególnie o nią dbałam.Grażynko to prawda Dalie i Cynie jeszcze nadają ogrodom koloru.
- byna
- 500p

Agnieszko podobno mieszkam w najcieplejszym regionie kraju i może stąd moja Pinki już kwitnie, a Twoja jeszcze nie. Z tym najcieplejszym regionem to też różnie, bo czytam wpisy dziewczyn, że mają pomidory, paprykę , robią już przetwory, a moje dopiero zaczynają się rozkręcać.
Renatko, też podejrzewałam spiskową teorię sprzedawcy, że sprzedał nie znającej się na rzeczy babie jakiegoś innego badyla. Dopytywałam na forum i podobno ma różowieć pod koniec sierpnia. Poczekamy, zobaczymy..
Joasiu, wiesz, że te bukietowe są łatwiejsze w uprawie, bo kwitną na tegorocznych pędach, więc jak przemarzną zimą to i tak zakwitną. Mi tegularnie przemarzają, mimo że je okrywam.
Wczoraj i dzisiaj spędziłam pracowity dzień w ogrodzie. Pikowałam i rozsadzałam lilie, dzieliłam żurawki a póżniej przyszły paczki z listkami.
Oto fotorelacja i krótki komentarz.

Największe moje skarbeczki, maleństwa mamusi, hodowane z łusek przy których były cebulki maleńkie jak główka od szpilki. Przez jeden sezon ( od sierpnia do sierpnia) rosły w skrzynce, żeby się nie pogubiły na ogrodzie. Wczoraj poszły do przedszkola na wyznaczone miejsce na grządce. Jest 7 większych cebulek i 5 malutkich martagonówklasycznych, takich jak w ogródku babci rosły.

Kochane maleństawa wyhodowane z nadziemnych cebulek pędowych. Podobnie jak martagony przez rok rosły w skrzynce, wczoraj powędrowały na zagonek. Nawet nie policzyłam, ile ich było. zakwitną za 2 lata i wtedy będę miała pole tigrinum 'Flore Pleno'

Te cebulki sadziłam dzisiaj. To Lilium candidum, nazywana potocznie lilią św. Józefa lub lilią św. Antoniego. chciałam ją posadzić w tym samym miejscu co rosła tylko bliżej powierzchni, tak jak radziła i pokazywała na wątku liliowym Babciabenia. Latem kwitły 2 badylki ale mało obficie, więc niczego nadzwyczajnego w ziemi się nie spodziewałam A tu niespodzianka 5 wypasionych cebul i 7 średniaczków. Urosły i rozmnożyły się niesamowicie, bo posadziłam dwa lata temu tylko 2 średnie. kocham te lilie i chciałabym, żeby one też mnie polubiły i kwitły. Może teraz po posadzeniu wyżej rozkwitną się.

Listki fiołków, też sadziłam dzisiaj ale zdjęcia z doniczek i przedszkola zamieszczę jutro.

Listki skrętników od forumki Renatas, już posadzone i jutro też dodam zdjęcia przedszkola. Wymyśliłam nowy sposób na szklarenkę i jutro się nią pochwalę.
Same widzicie, że nie próżnowałam.
Miłego wieczoru.
Renatko, też podejrzewałam spiskową teorię sprzedawcy, że sprzedał nie znającej się na rzeczy babie jakiegoś innego badyla. Dopytywałam na forum i podobno ma różowieć pod koniec sierpnia. Poczekamy, zobaczymy..
Joasiu, wiesz, że te bukietowe są łatwiejsze w uprawie, bo kwitną na tegorocznych pędach, więc jak przemarzną zimą to i tak zakwitną. Mi tegularnie przemarzają, mimo że je okrywam.
Wczoraj i dzisiaj spędziłam pracowity dzień w ogrodzie. Pikowałam i rozsadzałam lilie, dzieliłam żurawki a póżniej przyszły paczki z listkami.
Oto fotorelacja i krótki komentarz.

Największe moje skarbeczki, maleństwa mamusi, hodowane z łusek przy których były cebulki maleńkie jak główka od szpilki. Przez jeden sezon ( od sierpnia do sierpnia) rosły w skrzynce, żeby się nie pogubiły na ogrodzie. Wczoraj poszły do przedszkola na wyznaczone miejsce na grządce. Jest 7 większych cebulek i 5 malutkich martagonówklasycznych, takich jak w ogródku babci rosły.

Kochane maleństawa wyhodowane z nadziemnych cebulek pędowych. Podobnie jak martagony przez rok rosły w skrzynce, wczoraj powędrowały na zagonek. Nawet nie policzyłam, ile ich było. zakwitną za 2 lata i wtedy będę miała pole tigrinum 'Flore Pleno'

Te cebulki sadziłam dzisiaj. To Lilium candidum, nazywana potocznie lilią św. Józefa lub lilią św. Antoniego. chciałam ją posadzić w tym samym miejscu co rosła tylko bliżej powierzchni, tak jak radziła i pokazywała na wątku liliowym Babciabenia. Latem kwitły 2 badylki ale mało obficie, więc niczego nadzwyczajnego w ziemi się nie spodziewałam A tu niespodzianka 5 wypasionych cebul i 7 średniaczków. Urosły i rozmnożyły się niesamowicie, bo posadziłam dwa lata temu tylko 2 średnie. kocham te lilie i chciałabym, żeby one też mnie polubiły i kwitły. Może teraz po posadzeniu wyżej rozkwitną się.

Listki fiołków, też sadziłam dzisiaj ale zdjęcia z doniczek i przedszkola zamieszczę jutro.

Listki skrętników od forumki Renatas, już posadzone i jutro też dodam zdjęcia przedszkola. Wymyśliłam nowy sposób na szklarenkę i jutro się nią pochwalę.
Same widzicie, że nie próżnowałam.
Miłego wieczoru.
- renatas

- Od: 25 paź 2010, o 17:33
Aaaaa...to dziękuję za oświecenie "nie znającej się na rzeczy baby"byna pisze:Renatko, też podejrzewałam spiskową teorię sprzedawcy, że sprzedał nie znającej się na rzeczy babie jakiegoś innego badyla. Dopytywałam na forum i podobno ma różowieć pod koniec sierpnia. Poczekamy, zobaczymy..![]()
...no to poczekamy,zobaczymy.
Ciesze się,że listki już dotarły,czekam na zdjęcia nowych szklarenek.
Pozdrawiam, Renata
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Witaj Grażynko.
Pracowity dzień miałaś. U mnie nic nie da się ani wykopać ani przesadzić. Mam skałę,a nie ziemię.
Ale będziesz miała kolekjcę skrętniów. Wszystkie odmianowe?
Pracowity dzień miałaś. U mnie nic nie da się ani wykopać ani przesadzić. Mam skałę,a nie ziemię.
Ale będziesz miała kolekjcę skrętniów. Wszystkie odmianowe?
- byna
- 500p

Renatko, zdjęcia zamieszzczę później , bo muszę zrobić rano zakupy. Ale będą na 100%
Alu, wszystkie chłopaki (skrętniki) z papierami

Alu mam pytanko odnośnie anemonów. Te które kupiłam wyglądają tak. Czy to je mam moczyć 24 godziny przed sadzeniem. Gdzie jest góra a gdzie dół w tych bulwocebulach?

Miłego dnia
Alu, wszystkie chłopaki (skrętniki) z papierami
Alu mam pytanko odnośnie anemonów. Te które kupiłam wyglądają tak. Czy to je mam moczyć 24 godziny przed sadzeniem. Gdzie jest góra a gdzie dół w tych bulwocebulach?

Miłego dnia