Niesamowite są te Twoje rośliny i nie o ilość i rodzaj taksonów mi chodzi, tylko o jakość. Też mam te rdesty, trytomy, itd., ale moje chociaż kilkuletnie, to anemiczne jakieś, a twoje wielkie i rozrośnięte. Chyba karmisz pszczelim mlekiem ;)
A tak poważnie, czym podkarmiasz? Dużo?
Przepiękne miejsce mnóstwo kwiatów różnorodnych ślicznych ,zadbanych .Cudnie aż miło popatrzeć .na takie urokliwe zakątki.Będę zaglądać i podziwiać świat roślin w tym wydaniu,
Aniu-witaj,wpisałam już część roślin,trochę zgubiłam ja odpocznę to dopiszę
Ewciu-zaraz będzie pachnieć jeszcze więcej bo za chwilę wiosna i lato.
Alu-z ukłonem witam w moim ogrodzie,już piszę jak dokarmiam moje roślinki.Otóż na wiosnę zasilam gnojówką jak mam jej pod dostatkiem to przez całe lato coś podleję,jeżeli nie ma gnojówki to zasilam nawozem o większej ilości azotu-to na początek,oprócz tego raz lub dwa razy w roku zasilam rośliny nawozem do roślin kwitnących ma on inny skład NPK czyli ma mniej azotu a więcej potasu to własnie potas wpływa na ilość i jakość kwiatów.Dużo potasu ma popiół drzewny z kominka lub pieca(może być używany do roślin tylko popiół drzewny) dużo potasu mają banany,więc wszystkie skórki pod kwiatuszki zakopać.Ważne jest też,żebyś kępkę roślin podzieliła ile się da i posadziła obok siebie grupkę w niewielkiej odległości ,ta odległość zależy od wielkości rośliny dorosłej.
Madorka,Roza-serdecznie witam i zapraszam do następnych spacerów.
Dorotko-żółte margaretki są bylinami w ogrodzie nie ma jednorocznych bo nie mam czasu.Ta margaretka dobrze sobie radzi,na noc jej płatki się zamykają,ma bardzo ciekawy stonowany pastelowy kolor. W moim ogrodzie wszystkie rośliny które są na zdięciach i których nie ma na zdjęciach musza sobie radzić w innym przypadku ich nie mam.
Aniu każdy może po swojemu ułożyć ogród i inne rozwiązania też są piękne-jak u Ciebie .Jak każdy człowiek jest inny ,tak każdy ogród jest i ma być inny i każdy będzie piękny,bo nasza wrażliwość jest inna.
Ewciu-wczoraj nie byłam w ogrodzie,nie mam czasu.Założyłam stronę nadwyżkową i muszę się z tym uporać.Dla mnie to nowe i trudne i zajmuje mi dużo czasu,ogród kipi więc mogę się podzielić. Jeżeli coś byś chciała z mojego ogrodu to masz w prezencie tylko wybierz i powiedz,zapłacisz sobie za przesyłkę więc przeglądnij sobie wszystko chociaż nie wszystkie rośliny są sfotografowane,sporo zdjęć brakuje
-- 8 mar 2013, o 12:31 --
Beciu 123 -witaj w moich skromnych progach,miło mi że jesteś.
Cześć Marta! Wpadam do Ciebie z rewizytą ... a tu ... wylazły mi na wierzch! Piękny wspaniały ogród, tyle pięknych okazów, wiele z nich widzę po raz pierwszy u Ciebie! Najbardziej zauroczyły mnie te tajemnicze zakątki i figurki aniołków. Uwielbiam atki, w których jest tyle zdjęć! Jest po prostu cudnie! Nie mogę się napatrzeć! U mnie to samo błotko na razie a u Ciebie tak pięknie! Oczywiście również jestem baardzo zainteresowana Twoimi nadwyżkami! Pozdrawiam gorąco