Ogród Marty
-
koziorozec
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Marty
Witaj Nadija28,miło mi że do mnie zajrzałaś.Myślę że niedługo uda mi się zaoferować moje nadwyżki ,może coś się spodoba?

Witaj MARTO jestem zainteresowana nadwyżkami,masz takie ładne rośliny,wiele razy to podkreślałam.
Pozdrawiam Ania
Pozdrawiam Ania
-
koziorozec

- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marcik zapachniało latem. 
- alka
- 200p

- Od: 3 paź 2006, o 23:08
Niesamowite są te Twoje rośliny i nie o ilość i rodzaj taksonów mi chodzi, tylko o jakość. Też mam te rdesty, trytomy, itd., ale moje chociaż kilkuletnie, to anemiczne jakieś, a twoje wielkie i rozrośnięte. Chyba karmisz pszczelim mlekiem ;)
A tak poważnie, czym podkarmiasz? Dużo?
A tak poważnie, czym podkarmiasz? Dużo?
Pozdrawiam, Ala
Mój ogród - Alka
Mój ogród - Alka
Urzekający widok
Tawułki to piękne rośliny, a jeszcze taka ogromnasta kępa...cudo!
Cały ogród zachwyca. Spaceruję po nim już od kilku dni
Gratuluję Marto i pozdrawiam serdecznie
Dorota
- roza333

- Od: 4 maja 2010, o 11:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Masz w ogrodzie busz pięknych dużych kęp kwiatów 
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Marto czy żółte margaretki- złocienie z 18 zdjęcia u Ciebie zimują w gruncie.
- asta6265

- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Pięknie, kolorowo, bajecznie uwielbiam takie klimaty, wszystko współgra ze sobą, gratuluję pięknego ogrodu 
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Jak tam Martusiu ,pracowałaś trochę w ogrodzie?.Ja dzisiaj siedziałam w domku .Nie ma co się śpieszyć ,nadają ochłodzenie. 
- becia123

- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Przepiękne miejsce mnóstwo kwiatów różnorodnych ślicznych ,zadbanych .Cudnie aż miło popatrzeć .na takie urokliwe zakątki.Będę zaglądać i podziwiać świat roślin w tym wydaniu,

-
koziorozec

Aniu-witaj,wpisałam już część roślin,trochę zgubiłam ja odpocznę to dopiszę
Ewciu-zaraz będzie pachnieć jeszcze więcej bo za chwilę wiosna i lato.
Alu-z ukłonem witam w moim ogrodzie,już piszę jak dokarmiam moje roślinki.Otóż na wiosnę zasilam gnojówką jak mam jej pod dostatkiem to przez całe lato coś podleję,jeżeli nie ma gnojówki to zasilam nawozem o większej ilości azotu-to na początek,oprócz tego raz lub dwa razy w roku zasilam rośliny nawozem do roślin kwitnących ma on inny skład NPK czyli ma mniej azotu a więcej potasu to własnie potas wpływa na ilość i jakość kwiatów.Dużo potasu ma popiół drzewny z kominka lub pieca(może być używany do roślin tylko popiół drzewny) dużo potasu mają banany,więc wszystkie skórki pod kwiatuszki zakopać.Ważne jest też,żebyś kępkę roślin podzieliła ile się da i posadziła obok siebie grupkę w niewielkiej odległości ,ta odległość zależy od wielkości rośliny dorosłej.
Madorka,Roza-serdecznie witam i zapraszam do następnych spacerów.
Dorotko-żółte margaretki są bylinami w ogrodzie nie ma jednorocznych bo nie mam czasu.Ta margaretka dobrze sobie radzi,na noc jej płatki się zamykają,ma bardzo ciekawy stonowany pastelowy kolor. W moim ogrodzie wszystkie rośliny które są na zdięciach i których nie ma na zdjęciach musza sobie radzić w innym przypadku ich nie mam.
Aniu każdy może po swojemu ułożyć ogród i inne rozwiązania też są piękne-jak u Ciebie .Jak każdy człowiek jest inny ,tak każdy ogród jest i ma być inny i każdy będzie piękny,bo nasza wrażliwość jest inna.
Ewciu-zaraz będzie pachnieć jeszcze więcej bo za chwilę wiosna i lato.
Alu-z ukłonem witam w moim ogrodzie,już piszę jak dokarmiam moje roślinki.Otóż na wiosnę zasilam gnojówką jak mam jej pod dostatkiem to przez całe lato coś podleję,jeżeli nie ma gnojówki to zasilam nawozem o większej ilości azotu-to na początek,oprócz tego raz lub dwa razy w roku zasilam rośliny nawozem do roślin kwitnących ma on inny skład NPK czyli ma mniej azotu a więcej potasu to własnie potas wpływa na ilość i jakość kwiatów.Dużo potasu ma popiół drzewny z kominka lub pieca(może być używany do roślin tylko popiół drzewny) dużo potasu mają banany,więc wszystkie skórki pod kwiatuszki zakopać.Ważne jest też,żebyś kępkę roślin podzieliła ile się da i posadziła obok siebie grupkę w niewielkiej odległości ,ta odległość zależy od wielkości rośliny dorosłej.
Madorka,Roza-serdecznie witam i zapraszam do następnych spacerów.
Dorotko-żółte margaretki są bylinami w ogrodzie nie ma jednorocznych bo nie mam czasu.Ta margaretka dobrze sobie radzi,na noc jej płatki się zamykają,ma bardzo ciekawy stonowany pastelowy kolor. W moim ogrodzie wszystkie rośliny które są na zdięciach i których nie ma na zdjęciach musza sobie radzić w innym przypadku ich nie mam.
Aniu każdy może po swojemu ułożyć ogród i inne rozwiązania też są piękne-jak u Ciebie .Jak każdy człowiek jest inny ,tak każdy ogród jest i ma być inny i każdy będzie piękny,bo nasza wrażliwość jest inna.
-
koziorozec

Ewciu-wczoraj nie byłam w ogrodzie,nie mam czasu.Założyłam stronę nadwyżkową i muszę się z tym uporać.Dla mnie to nowe i trudne i zajmuje mi dużo czasu,ogród kipi więc mogę się podzielić. Jeżeli coś byś chciała z mojego ogrodu to masz w prezencie tylko wybierz i powiedz,zapłacisz sobie za przesyłkę więc przeglądnij sobie wszystko chociaż nie wszystkie rośliny są sfotografowane,sporo zdjęć brakuje 
-- 8 mar 2013, o 12:31 --
Beciu 123 -witaj w moich skromnych progach,miło mi że jesteś.
-- 8 mar 2013, o 12:31 --
Beciu 123 -witaj w moich skromnych progach,miło mi że jesteś.
Marto
czy będziesz miała w ofercie roślinki 7 i 12 z 17 strony bo ja bym chciała zamówić.
Pozdrawiam Ania
Pozdrawiam Ania
- Josephine_83
- 200p

- Od: 23 wrz 2012, o 09:20
Cześć Marta! Wpadam do Ciebie z rewizytą ... a tu ...
wylazły mi na wierzch! Piękny wspaniały ogród, tyle pięknych okazów, wiele z nich widzę po raz pierwszy u Ciebie!
Najbardziej zauroczyły mnie te tajemnicze zakątki i figurki aniołków. Uwielbiam atki, w których jest tyle zdjęć! Jest po prostu cudnie! Nie mogę się napatrzeć! U mnie to samo błotko na razie a u Ciebie tak pięknie! Oczywiście również jestem baardzo zainteresowana Twoimi nadwyżkami! Pozdrawiam gorąco 
Josephine_83 ;)
Największe szczęście na świecie, leży na końskim grzbiecie
Storczyki Takie Takie Ogródkowe plany Josephine
Największe szczęście na świecie, leży na końskim grzbiecie
Storczyki Takie Takie Ogródkowe plany Josephine