Ogród w lasku

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród w lasku

Post »

Wiesz, pomyślę właśnie czy się go nie pozbyć.
Ale może dam mu jeszcze trochę czasu... ;:60
Jak coś to Ci dam znać oczywiście. ;:168
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To jakby co - jestem chętna. A może przygarniesz moje mieczyki? Od tego roku rozwiązuję nasze przymierze, reorganizuję rabaty tak, aby już nie sadzić i nie wykopywać, brak miejsca na przechowywanie.
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p

Post »

Porzucasz takie skarby? No wiesz co? ;:131 Ale skoro tak postanowiłaś, to myślę, że na pewno się nad tym zastanowię (bo wiesz... nie ja wszystkim zarządzam). Ale od przybytku roślin chyba się nic nikomu nie stanie? :;230
U Ciebie widziałam tylko jednego, pomarańczowego mieczyka. Jakie masz jecze? ;:131
Ogród w lasku
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

konwalia12 pisze: Ale od przybytku roślin chyba się nic nikomu nie stanie? :;230 ;:131
I tu się Konwalio z Tobą nie zgodzę :D. Wbrew powiedzeniu - mnie od nadmiaru roślin głowa boli... od zastanawiania się gdzie je upchnąć! Doszłam do takiego momentu, że miejsce na rabatach liczę w mm2, a nałóg zakupoholizmu kwitnie... Potem jadę z taką upolowaną roślinką na ogród i próbuję ją na siłę gdzieś wcisnąć, a żal cokolwiek wyrzucać...
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Kontakt:

Post »

witaj :wit
masz przecudne roślinki ;:7
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Eeeee flosik śliczny, ale koloru raczej nie zmieni :wink:
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

I jestem. Po zdjęciach z podróży od razu widać, że ogrodniczka się wycieczkowała:). Same kwiaty prawie:). Ja to może mało podróżuję, ale jak ktoś jedzie zawsze pstryknie mi coś roślinnego:).
Piękne kolorowe i zdrowiutkie róże. Ani trochę jesieni u Ciebie nie widać. U mnie żółknie wszystko powoli.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Aniu o mieczykach napisałam u siebie :oops: Jeśli tylko chcesz, jak wykopię zapakuję i Ci podeślę - a niech jeszcze rosną! Chyba, że rodzice się nie zgodzą, no to poszukam innego amatora cebulowych ;:196
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p

Post »

Asia2- niby młoda ze mnie ogrodniczka, ale nauczyłam się już jednego (choć ciężko to wcielić w życie z naszą zakupową chorobą.. :wink: ) : w ogrodzie trzeba po prostu planować i nie kupować spontanicznie co się nawinie pod oczy. Tyle jest ładnych roślin, ale niestety nie da się ich mieć wszystkich od zaraz. Trzeba trochę się pogłowić co, gdzie, jak i dopiero wtedy kupować. (nie traktuj tego stwierdzenia zbyt dosłownie, nie mam zamiaru Cię pouczać, Kochana :oops: ) No ale... ile przy tym trzeba też mieć silnej woli?! ;:145

przemo1669- bardzo bardzo dziękuję. Zapraszam częściej :wit

sweety- trudno, nic już na to nie poradzimy, że sprzedawcy wrabiają klientów! :evil: Ten przecież wcale brzydki nie jest, a ja tak narzekam :wink:

Nemezja- a podróżowałam, miałam to szczęście zobaczyć sławne Laurowe Wybrzeże. Każdemu je polecam, jest niezwykle piękne. Warto się tam wybrać, bo jest dużo ciekawych atrakcji. ;:167 Ale z tymi zdrowiutkimi różami to jednak lekka przesada... Większość z róż (co, ku mojemu wielkiemu zdziwieniu, zauważyłam dopiero dzisiaj) jest chora! Powiem nawet, że prawie wszystkie! Muszę koniecznie coś z tym zrobić, bo nie mogę stracić "świeżo" zakupionych i tych starych ukochanych róż. Niektóre są bardzo cenne. :oops:

Lukrecja- dziękuję Ci bardzo Kornelio, tylko nie wiem czy powinnam Ci podsyłać tego floksa, bo okazał się jeszcze trochę za mały, w ogóle się nie rozrósł :oops: . Zostaje mi jeszcze różowy i biały, więc jak byś któryś z nich chciała, to powiedz. Z tamtym trzeba będzie poczekać do przyszłego roku niestety. Mam jeszcze bardzo dużo rozsad niezapominajek, też będę się musiała większości pozbyć, bo ogród pęka w szwach!
Mieczyki masz bardzo ładne, na pewno bym je wzięła, tylko teraz nie wiem czym się wymienić. :oops:
Nie wiem, co jeszcze mogłabyś chcieć. Napiszę więcej nazw, jak przepatrzę, co jeszcze mam ciekawego. ;)

A to są rozsady niezapominjek: (i wrzosy, które się pod aparat wepchały :;230 )

Obrazek

Obrazek

Chciałby ktoś może kilka rozsad? ;:204
Ogród w lasku
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Aniu, ja nawet nie pomyślałam o tych mieczykach w kontekście wymiany :oops: Szkoda mi ich wyrzucić, ot co, a wiem że Ty lubisz kolorki a jeśli jeszcze masz miejsce aby to przechować, to już cudnie. Kochana, nie troszcz się o to co mogłabyś mi dać, wielką radość mi sprawi kiedy obejrzę je u Ciebie i tyle! ;:196
Ewa05
500p
500p
Od: 13 lut 2011, o 14:25

Post »

Urzekły mnie łubiny, ostróżki i płaskie kamienie.
Ile lat ma Twoja ostróżka?
Może zbierałaś nasionka łubinów?
Pozdrawiam Halina
Moje wiejskie rabatki
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Pięknie, bujnie, zielono, kolorowo, kwiatowo !!! Wcale nie jestem pewna , czy roślinność śródziemnomorska wygrywa z Twoim ogrodem ?
Ten przydomowy ogród jest naprawdę fantastyczny i widać , ile serca i pracy wkładasz, by taki był ( samo nic się nie robi, niestety).

Mam nadzieję ,że zwiedzając Lazurowe Wybrzeże zostawiłaś przed pałacem festiwalowym odcisk swojej łapki w zacnym gronie asów kina??? Bo ja tak :wink:

Obrazek
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p

Post »

Kornelio ;:168 , obiecuję, że na pewno Ci kiedyś coś poślę (oczywiście za uzgodnieniem, bo nie chcę Ci wciskać byle chwastu :wink: ) Dziękuję Ci bardzo ;:167

Ewo, miło mi to słyszeć. :) Ostróżka ma około 5 lat lub nawet więcej. Najpierw rosła w miejcu zupełnie cienistym, gdzie nigdy nie kwitła. Dopiero po przesadzeniu w słoneczniejsze miejsce poradziła sobie lepiej. Ale nie jest jeszcze idealna, nie dorówna łubinom, które miały całe "kiście" kwiatów! ;:131 Mam ich nasionka z zeszłego roku, jest ich nawet dużo. Ja je wszystkie mam z nasion. W pierwszym roku będzie ich niedużo, ale na drugi rok nie wiadomo gdzie je podziać ;:oj Mam też rozsady, więc jak będziesz chciała to daj znać.

Ewelinko, a tak, coś tam po sobie zostawiłam:

Obrazek

Obrazek

Ale miał gościu łapsko... Moja rączunia jest przy tym taka malutka! :;230
Miło mi, że doceniasz tą moją powiedzmy "pracę", bo mimo wszystko chcę się starać, aby było jak najlepiej. Takie pochwały jak Wasze mobilizują człowieka do dalszej pracy. ;:196

Muszę już iść do łózia, bo jutro kolejny ;:71 ...
Ogród w lasku
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

No widzisz, a ja stara i głupia... Ale nie ciesz się, może też Cię trafi... z wiekiem... :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p

Post »

Asiu, nie chcę, żebyś mnie źle zrozumiała :oops: , to tylko takie moje dziwaczne "wynurzenia" (z tego czegoś co nazywam głową). Poza tym Twój ogroód potrzebuje wielu roślin. Mi samej brakuje jeszcze wieku do stworzenia czegokolwiek, a już się biorę za poważniejsze plany! ;:223
Ogród w lasku
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”