Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 4

Post »

Aga, :D bardzo dobrze myślisz. Zobaczymy efekty na wiosnę ;:65 ;:65 .
Ja jeszcze zamówiłam z Niemiec dodatkowo 3 angieleczki, więc wstrzymam się z nowymi zamówieniami.
A, ..... jeszcze muszę pamiętać o Tuszyńskim.... kwiecień.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Majeczko, na początku kwietnia do nich dzwonimy - może uda się stworzyć jakiś szpaler Poulsenek :)
czy mam Ci przesłać tę listę od Gosi i Ewy czy masz?
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga, :D mam tą listę. Już się zapoznałam z nią. Tak ja mam zapisane na początku kwietnia telefonik.... ;:108
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Ja już 3 sklepy internetowe zaliczyłam w tym miesiącu. ;:113 dobrze, ze mam dobrego M i mnie nie gania. :pogon
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Czytam wszystko i też sobie planuję, tylko że nie w skrzyniach, ale w donicach. Ja jednak będę wybierać kompozycje delikatne w barwach, bo czerwień, jeśli chodzi o mnie, odpada.
Donice są dla mnie bardziej uniwersalne, bo będę mogła zmieniać im miejsce, jak coś mi będzie bardziej pasować lub przestanie pasować. Ale przyjemnie się tak planuje, prawda? I masz rację, Aguś, to jakaś choroba w głowie ;:108
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Ago - wpisuję się, żeby nie zgubić ścieżki do Ciebie. Mam do przeczytania tyle stron. Zdjęcia na rozpoczęcie tego wątku wstawiłaś przepiękne. Jak ja tęsknię za taką soczystą zielenią......
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Trzymam Cie za slowo ;:108 Przyklepie u Ciebie, pozniej będę klepac u innych i zostane mistrzem - klepania wilczomelczy. będę jezdzic po calym swiecie jako profesjonalny uklepywacz, będę robic wyklady i odczyty... moze jaka szkole otworze przy okazji ... no GURU będę jednym slowem ;:138
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Juleczko , nasze GURU ogrodowe ;:136 .
Aga, nie kupuj Chloe, miałam nie mam. Jak wyszukasz na forum po nazwie róży. Była już dyskusja na jej temat.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

A co złego jest w Chloe?
Ja też ją mam ;:224
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

oj ładne będą te donice już je widzę oczyma duszy ,ten wilczomlecz super wyglądą :uszy
x-ag-a
---

Post »

Dorotko, dzięki - Wasze pozytywne wybrażenia utwierdzają mnie, że dobrze kombinuję :)
AniuDS - jak Ci się sprawuje Chloe?
Majeczko, spróbuję z Chloe, bo lubię róże renesansowe i chcę jej dać szansę... najwyżej przyznam Ci rację, że nie warto było jej zapraszać do ogrodu, ale doświadczenia forumek są różne, również dobre... chcę spróbować :)
Julka - nadworny klepacz (wilczomleczy) :D ból mam w plecach; może pomożesz? :D
Marysiu, zapraszam Cię serdecznie, choć myślę, że nie bardzo jest o czym czytać... przyznam jednak, że trochę omawiania róznych pomysłów tu jest; może zaczerpniesz coś dla siebie... ja wciąż inspiruję się odwiedzając inne wątki ogrodowe :)
Wandziu, mam wrażenie że od jesieni nie robimy nic poza planowaniem i układaniem sobie w gówach jak to później będzie wyglądalo... może te nasze rozmowy są monotematyczne, jednak nakierunkowują na własciwie tory i pozwalają na stworzenie własnych pomysłów na ogród, mimo, że trochę inspirowanych doświadczeniami innych... to forum jest kopalnią własnie wymiany doswiadczeń- według mnie, bezcenne. Róże w donicach są moją dużą nadzieją na uporządkowanie otoczenia wokół domu i wprowadzenie krzty elegancji - czego i Tobie życzę w Twoich poczynaniach :)
Aniu, ja też mam wyrozumiałego M., ale ostatnio przesadzam i muszę się trochę stonować w ogrodowych zapędach ;)
Majeczko, tak jest - dzwonimy do Tuszyńskich wiosną :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

A co Wy macie u Tuszyńskich? 8-) Zaczyna u mnie wiać, huśtawka pogodowa-wczoraj przymrozek, dzisiaj chlapa.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---

Post »

Ewa, Tuszyńscy to szkółka niedaleko mnie - można tam kupić Poulsenki, ale sprzedają raczej hurtowo... obiecali mi jednak, że wiosną może wpuszczą mnie na teren ;)

Kochani, chciałabym zmienić temat, bo już róże wychodzą mi uszami :D

czy ktoś z Was ma doświadczenie w uprawie iglaków w pojemnikach? jak już pisałam, na froncie domu stanie podłużna skrzynia o wymiarach 150x50x45... poza jednym żywszym punktem (różą :D), chciałabym w nim posadzić miniaturowe iglaki... myślałam o jakimś kulistym cyprysiku, świerku Białobok, świerku Nidiformis... może jakąś kulkę w stylu tych, które można oglądać u Pamelki-Joli?
dla zobrazowania całości otoczenia, w dużej donicy obok posadzę hortensję bukietową Limelight, w mniejszych może kule bukszpanowe, a dodatkiem będą jednoroczne, najprawdopodobniej białe niecierpki....
rady mi trzeba :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Mam Nidiformis, ale w gruncie. To wcale nie jest miniatura :D Rośnie niski, ale szeroki, w tej chwili nie objęłabym go ramionami. Prawda, że ma już 7 czy 8 lat, ale nie kupujesz krzaka po to, żeby go wyrzucić :D Sprawdź jeszcze podobny, Echiniformis ( :?: ), może mniejszy. Białobok w podobnym wieku sięga mi powyżej pasa, też nie wydaje mi się, że może zdrowo rosnąć w donicy. Ale ja jestem kompletny laik w kwestii iglaków :D To takie luźne rozważania posiadacza kilku roślin.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cyprysik tępołuskowy Aurea na pewno powoli rośnie :wink:
Mój nad oczkiem ma pewnie ze cztery lata i jakieś 30-40 cm. A taki chyba 13-14 letni koło 1 metra (z tym, że co do niego nie mam pewności czy to ta odmiana)
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”