Działka na Kaszubach 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka na Kaszubach 2011

Post »

Czy te lampki solarne tylko dla ozdoby, tzn. czy są w stanie też coś oświetlić? Nie mam instalacji elektrycznej w ogrodzie, a marzy mi się podświetlenie niektórych miejsc w nocy. Kupiłam na próbę jakieś tanie z marketu, mam przy ścieżce od furtki. Ale one bardziej wyznaczają trasę, niż dają światło.. :roll:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Obrazek

Fajne uzupełnienie aranżacji? :;230
anka_ pisze:Marysiu trawka piękna i super miejsce jej wybrałaś.......
Dzięki za uznanie! Posadziłam ją właśnie tam, gdyż mogę na nią patrzeć gdy siedzę na tarasie .....
Co to znaczy EPDF - bo nie mam pojęcia? :oops: U nas w tej chwili ewidentnie zbiera się na burzę - to może mi trawkę podleje - och mam nadzieję....
klarysa pisze:Marysiu, twoja tojeść - wysoka na żółtej rabacie to kropkowana .....
Wiliam Shakespeare czy Kardynał? .....
A jastrzębca mam od wczoraj :tan ....

Jeśli chodzi o róże - to mam obydwie. Tylko Jego Eminencja był uprzejmy przekwitnąć zanim go obfociłam ;:223
Z tym jastrzębcem - to faktycznie świetna historia! Gratuluję nabytku. Taki maleńki kwiatuszek - ale ile w nim uroku!!!!
Justyno - dzięki za określenie tojeści. Mnie się też zdawało że to kropkowana, ale nie byłam pewna. No to teraz już wiem!
tu.ja pisze:Marysiu kałuża coraz piękniej komponuje się z otoczeniem :!: Z rozplenicy na pewno będziesz zadowolona. Jest cudowna gdy się wykłosi. Moja ma już kilka lat i wciąż mnie zachwyca.
Izo - kałuża jest dopiero drugi rok na działce i to przecież nie mój pomysł i realizacja. A jednak lubię to miejsce i z wielką przyjemnością grzebię zarówno w wodzie jak i w jej otoczeniu!
Trawa jest ...no po prostu niesamowita! Mam już pomysł co dalej z tym miejscem, ale najpierw muszę przygotować stałe miejsce dla irysów, które na razie rosną na rozsadniku...
Ignis05 pisze:.... świetne zabawki sobie nabyłaś do ogródka.....
Taka pływająca solarka też by mi się nadała....
Też czytałam, że taka chlapiąca woda szkodzi kwiatom lilii, ale u mnie tak chlapie już od dawna, a lilie i tak kwitną....
:wit
Krysiu - ja sobie kupiłam kolejną zabawkę..chyba dziecinnieję na starość :;230
Taka lampka w Twoim oczku wyglądałaby super! No i mogłabyś oglądać ją codziennie!
Najbardziej jednak ucieszyło mnie to ostatnie stwierdzenie. Trochę mnie Paweł nastraszył. I cały czas się zastanawiałam co zrobić. Ale mnie uspokoiłaś i na razie zostanie wszystko bez zmian. A co będzie dalej- to życie pokaże!
Sure pisze:Czy te lampki solarne tylko dla ozdoby, tzn. czy są w stanie też coś oświetlić?........
Agato - Ja uważam, że to raczej ozdoba niż oświetlenie. Chociaż znajomi mówili, że znad mojej działki unosiła się zielona "ufologiczna" poświata, ale myślę że sobie troszkę ze mnie żartowali :;230
Ja też mam te tanie - marketowe solary i zdecydowanie są to wyłącznie świecące punkty.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

Marysiu :wit uzupełnienie aranżacji wspaniałe ;:138
amba19 pisze:Co to znaczy EPDF - bo nie mam pojęcia? :oops:
Chodziło mi oczywiście o EPDM- moja literówka - :oops: przepraszam ;:196 Chwalą, że najlepsza na oczka- ale jak podliczyłam ile by to kosztowało :roll: Chyba wyjdzie na to że skuszę się na 'zwykłą' folię a za trochę będę poprawiać :? :oops:
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AniaDS pisze:Podobają mi się Twoje zabaweczki ogrodowe.
Szczególnie ta pływająca kulka :D
Aniu - sama jestem zaskoczona jak to fajnie wygląda :lol:
anka_ pisze: ...... Chyba wyjdzie na to że skuszę się na 'zwykłą' folię a za trochę będę poprawiać :? :oops:
Ach - gdyby nie ta kasa, jakie cuda mogłybyśmy mieć w naszych ogrodach.
Moja Versicolor kończy kwitnienie. To już ostatnie kwiaty. Ciekawe, czy powtórzy kwitnienie. Czytałam, że jest bardo kapryśna pod tym względem...
Na ostatnim zdjęciu Piękny Wiluś - czyli Wiliam Shakespeare :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kusząca jest ta Versicolor ;:224
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Ale straszny potwór przy kaczce siedzi. To jakaś żaba - czarny charakter? ;)

(sorki, ale mam wątpliwości, jaki to ptak... :oops: )

dziś sobie pooglądałam w Auchan sztuczne kamienie, miały 3 diody w środku, nie za dużo, ale i cena nie wygórowana, może skuszę się na próbę, a taki wśród innych kamieni się ukryją... :roll:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AniaDS pisze:Kusząca jest ta Versicolor ;:224
Aniu - ja jestem zachwycona! Zobaczymy czy róża również :wink:
Oczywiście chodzi mi o trudne warunki glebowe i ostry klimat
Sure pisze:Ale straszny potwór przy kaczce siedzi. To jakaś żaba - czarny charakter? ;)
(sorki, ale mam wątpliwości, jaki to ptak... :oops: )
dziś sobie pooglądałam w Auchan sztuczne kamienie, miały 3 diody w środku, nie za dużo, ale i cena nie wygórowana, może skuszę się na próbę, a taki wśród innych kamieni się ukryją... :roll:
Agato - wiesz, mi się wydaje że to po prostu... ptak :lol: A żaba przyszła w gości :lol:
Muszę się wybrać do Auchan, ale najpierw do Netto. W gazetce wypatrzyłam żeliwne poidełko dla ptaków za ok. 20 zł. Mam tylko nadzieję, że nie będzie miało jakichś mikroskopijnych rozmiarów ( za taką cenę - to nigdy nic nie wiadomo?????)

Pewnie dzisiaj pojadę na działkę, bo wczoraj zrezygnowałam.Pogoda mnie załamała. No ale są roślinki do posadzenia no i mam nową zabawkę w plecaku ;:112
Dzisiaj wstawię zdjęcie z wyjazdu do Malborka, oto prywatny ogród Wielkiego Mistrze. Piękne miejsce, w najcieplejszym zakątku całego Zamku, na południowym tarasie, obsadzone różami i z piękną kamienną fontanną....

Obrazek Obrazek
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Marysiu piękne kolorki róż.Melduję,że nie pojechałam na działkę i chyba dobrze.Mój wyjazd był małą przygodą.Siedziałam już w pociągu ale po telefonie do M oddałam bilet i przyjechałam do cieplutkiego domku.Na dworcu horror,nie dość ,że jest w remoncie łącznie z peronami to w Gdyni jest wielka ogólnopolska impreza,ludzi mnóstwo,nawet w mieście nie można sie poruszać swobodnie o ilości samochodów nie wspomnę.Siedzę więc w ciepłej chatce i relaksuję się.Na dzialce o 20 h było 7 stopni,ulewy i okropny wiatr.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wiliam Shakespeare cz Kardynał? Wybierałam wiosną. Wybrałam Kardynała za namową pani sprzedającej. Jeszcze wtedy nie wiedziałam, ze nie powtarza kwitnienia. :oops: Moja wiedza o różach nie jest powodem do dumy, ale się poprawię. ;:108
Nie żałuję wyboru, Kardynał kwitł cudnie, wprawdzie zaledwie kilkoma kwiatami i przez chwilę. Ale warto było czekać.

Teraz już wiem, ze Wiliam też znajdzie u mnie miejsce.
Zabawki ogrodowe piękne.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Ambo-Leśna Kałuża bardzo zyskała w dokończonej aranżacji.Zabaweczki ....zabaweczki cieszą-prawda?I fontanna i kulka i latarenka i ptak wietnamski z OBI(były w dwu rozmiarach).Ciekawa jestem poidełka-kupiłaś?
Nie mam taczek. :oops: I granity są dość daleko.Wapienie ostatnie deszcze pięknie umyły i wybieliły.W sumie żałuję,że nasze spotkanie małopolskie przesunęłyśmy w czasie,bo dziś nie pada,a nawet są częste przebłyski słońca,ociepliło się,tylko wietrzysko okrutne.
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

:) Dawno mnie u Ciebie Marysiu nie było, a tu takie ciekawostki. Dawno nie widziałam pomarańczowego jastrzębca.. róża francuska też przyciąga uwagę. W tym roku kupiłam nasiona dziewanny i po cichu liczę że uda mi się uzyskać taką samą jak u Ciebie rośnie..W moim ogródku mały, otoczony kamieniami zbiornik pełni funkcję poidełka dla ptaków, czy "leśnej kałuży" nie odwiedzają nasi skrzydlaci przyjaciele skoro zastanawiasz się nad żeliwnym poidełkiem? I jeszcze jedno pytanko: jaki kwiat jest na zdjęciu pomiędzy goździkiem a krzewuszką? Czy to jest może lepnica (u mnie przemarzła minionej zimy).
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu musimy koniecznie pojechać do Rumi di ogrodnictwa o którym pisze Sylwana,już mam namiary,podaję na pw.Jak było w terenie?
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p
Od: 9 mar 2011, o 15:09

Post »

Wysłałam odpowiedź i nie mam pojęcia dlaczego go nie ma :roll: Mam jakies problemy niezrozumiałe
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

czasem tak się dzieje ,ze ucieka
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko - Ja się nie zdecydowałam w piątek, bo okropnie lało. W sobotę było pochmurno i w miarę bezdeszczowo - do czasu! iO siedemnastej wsiadłam do autobusu - w strumieniach deszczu :cry:
Za to niedziela była super. Ciepło, wilgotno, bez palącego słońca - po prostu super! Chyba w poprzednim wcieleniu byłam rośliną i to w angielskim ogrodzie. Uwielbiam taką pogodę! W sobotę wykazywałam się aktywnością w domku, a w niedzielę na działce. I to by było na tyle :D
Odnośnie Rumi napisałam na PW ;:138
Justynko - na Kardynała chorowałam dwa lata. Kupiłam z pełną świadomością, że nie powtarza kwitnienia. Co tam, mogę na jego kwiaty czekać cały rok
Ewo - chyba wyłazi ze mnie ukryte dziecko. Nic mnie ostatnio tak nie cieszy jak zabawki ogrodowe. Jeszcze różne różności leżą w domu, bo targam to wszystko przecież na piechotę( czytaj: w plecaku) na działkę. Ptak jest z Ikei z wyprzedaży - bo ma kaleki dziobek, ale i tak go lubię :lol:
Poidełko kupiłam dzisiaj, jest malutkie - ale czego można wymagać za 19,99 :;230 Kupiłam jeszcze ogrodową stację pogodową

Obrazek Obrazek

Bufo-Bufo - Dziewannę próbowałam wysiać w tym roku na wiosnę, niestety nie wykiełkowało mi ani jedno nasionko :( Tym bardziej cieszy nie, że zadomowiła się u mnie taka zwykła żółta dziewanna zza płota. W tym roku kwitnie już trzeci kwiatostan ;:138
Na tym zdjęciu o które pytasz - to faktycznie lepnica, samosiejka. Niestety coraz mniejsze są te rośliny i kwiaty rónież :( Nie wiem czy się wyradzają, czy to efekt minionych upałów?
Wiesz takie poidełka po prostu mi się podobają....
Osterku - nie przejmuj się - mnie się też przydarzały takie historie :cry: Dawno do Ciebie nie zaglądałam, lecę nadrobić zaległości.....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”